joshbono eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Hajrá nepperek!!!
Collapse
X
-
Sziasztok!
A témában redarmy kollégánknak adok igazat. Ha sokat tökölsz elviszik előled a gépet. Szerintem nincs olyan veterános aki ne vett volna olcsón gépet, az eladó tájékozatlansága, vagy nemtörődömsége miatt, és utána dupla, vagy tripla áron továbbadta. Nálam is megfordult már rengeteg motor, és csak így tudok pénzhez jutni, hogy a saját gépek elkészüljenek. Ezek után is meg fogom venni a józsi bácsitól a padlásról a T5-ös pancsit húszezerért, és kipofozva felteszem a netre a háromszorosáért. Nem ebből élek, de csak így készülnek a saját gépeim, a fizuból pedig nem kell elvenni.....mindenki döntse el, hogy ez mennyire nepperkedés.Lemezjáték és apacsavo kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Ebben nem találok semmi kivetnivalót,elvégre a feltalálás is munka mégpedig nem is kicsi aki keresett már bizonyos dolgot az tudja. A tisztes haszonhoz mindenkinek joga van,sőt tovább megyek ahoz is joga van hogy saját maga döntsön ennek mértékéről,a piac ugyis szabályozza a dolgot! Nem hiszek benne hogy bárkit védeni kel,hiszen álltalában felnőtt emberek kötnek üzletet és mindenki döntse el mit akar,a többi álszenteskedés!Persze más dolog a tudatos becsapás,csalás de erre is megvan az eljárás!A szabad kereskedelem tiszta dolog,sok példa van rá hogy egész országok jól megélnek belőle!
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
Nem szentesitek semmit csak a tényeket szögezem le,mert a szabad kereskedelem az jó ez történelmi tény! Bárki bárhol bármikor próbált belenyulni eddig csak baj volt belőle P.l: Szoc.terv gazd.és kereskedelem.A tapasztalat az hogy a piac csak nagyon ritka extrém helyzetekben kivánja meg a beavatkozást P.l: katasztrófa helyzetben! Egyébként kisseb-nagyobb kilengésekkel szépen működik. A piac minnél szabályozottabb anál jobban bukdácsol, ezt sajnos a mi gazdasági életünkön lehet legjobban megfigyelni. Itt a sok önjelölt gazdasági "lángész" akik csak simán segfejek ,ráerőltetik a nekik jó dolgokat a piacra!.....ajjajj!!!!!!!!!!!
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem szentesitek semmit csak a tényeket szögezem le,mert a szabad kereskedelem az jó ez történelmi tény! Bárki bárhol bármikor próbált belenyulni eddig csak baj volt belőle P.l: Szoc.terv gazd.és kereskedelem.A tapasztalat az hogy a piac csak nagyon ritka extrém helyzetekben kivánja meg a beavatkozást P.l: katasztrófa helyzetben! Egyébként kisseb-nagyobb kilengésekkel szépen működik. A piac minnél szabályozottabb anál jobban bukdácsol, ezt sajnos a mi gazdasági életünkön lehet legjobban megfigyelni. Itt a sok önjelölt gazdasági "lángész" akik csak simán segfejek ,ráerőltetik a nekik jó dolgokat a piacra!.....ajjajj!!!!!!!!!!!
--- Ez még eszembe jutott: ---
bence eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSziasztok!
A témában redarmy kollégánknak adok igazat. Ha sokat tökölsz elviszik előled a gépet. Szerintem nincs olyan veterános aki ne vett volna olcsón gépet, az eladó tájékozatlansága, vagy nemtörődömsége miatt, és utána dupla, vagy tripla áron továbbadta. Nálam is megfordult már rengeteg motor, és csak így tudok pénzhez jutni, hogy a saját gépek elkészüljenek. Ezek után is meg fogom venni a józsi bácsitól a padlásról a T5-ös pancsit húszezerért, és kipofozva felteszem a netre a háromszorosáért. Nem ebből élek, de csak így készülnek a saját gépeim, a fizuból pedig nem kell elvenni.....mindenki döntse el, hogy ez mennyire nepperkedés.Everything is better when you decide you don't care.
- 3 likes
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Annyit szeretnék hozzátenni, hogy a "szabad kereskedelemből" olyan jól megélők között akadt már olyan is, aki azért tett extra (nem tisztességes) haszonra szert, mert pl. felvásárolt az adott dologból minden készletet, majd az így keletkezett hiányt (és másokat) kihasználva diktálhatta az árakat (ld. spekulánsok).
Ezt a fajta magatartást azért ne szentesítsük, erre nincs semmilyen 'mentség'.
Jelzem ez csak az én véleményem, nem akarom senkire ráerőltetni.
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen, megmentették a kohótól. Most, amikor látják, hogy úgy többet kereshetnek rajta. Ezelőtt tizenöt-húsz évvel pedig vitték a MÉH-be. Mert akkor meg abban volt a pénz.
Kicsit más, de ma azon gondolkodtam, hogy azok a veterán autók, amik annak idején a diák éveim alatt tetszettek, és viszonylagos olcsóságuk mellett sem tudtam őket megvenni, mára pont annyira drágultak meg, hogy most sem tudom megvenni őket. És hiába veterán egy 70-es évekbeli Audi vagy más, valószínűleg sosem fogok birtoklási vágyat érezni az irányukba.
Ha viszont nepper lennék, elkezdhetnék vásárolgatni lepukkant Porsche 928-akat viszonylag olcsón, mert az utánam következő generációnak az lesz majd az áhított veterán, amire most még nincsen 800-900 ezre.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
-
Nem vagyunk egy véleményen, ami nem baj hiszen így szép a világ
Szerintem nem a nepperekkel meg a veteránosokkal van a gond, Hanem vannak korrekt emberek, és vannak szarháziak.
A nagypapa sufnijában talált életre keltett motor pedig az úgy is szokta végezni hogy motorostalálkozón csontrészegen,seprűnyéllel az első kerékben "mexelnek" ( ezt meg én láttam).
Ezért van rendes csórógyerek aki megbecsüli a papa motorját, meg van szarházi csórógyerek aki szétb....a. Remélem érted mire akarok kilyukadni. Attól hogy valaki megvesz minden pöcslámpát amivel összefut, attól még nem biztos hogy rossz ember.
"""Igen, megmentették a kohótól. Most, amikor látják, hogy úgy többet kereshetnek rajta. Ezelőtt tizenöt-húsz évvel pedig vitték a MÉH-be. Mert akkor meg abban volt a pénz.""""
És éppen ettől drága most, mert egy-két szarember ezt csinálta.
- 2 likes
Komment
-
UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHűűű! Ezt ilyen tömören összefoglalni. Kösz.
Kicsit más, de ma azon gondolkodtam, hogy azok a veterán autók, amik annak idején a diák éveim alatt tetszettek, és viszonylagos olcsóságuk mellett sem tudtam őket megvenni, mára pont annyira drágultak meg, hogy most sem tudom megvenni őket. És hiába veterán egy 70-es évekbeli Audi vagy más, valószínűleg sosem fogok birtoklási vágyat érezni az irányukba.
Ha viszont nepper lennék, elkezdhetnék vásárolgatni lepukkant Porsche 928-akat viszonylag olcsón, mert az utánam következő generációnak az lesz majd az áhított veterán, amire most még nincsen 800-900 ezre.
Nézd meg a galériába feltöltött képeimet.
itt:joshbono Albuma: veterán autók
Az USA-ból már évek óta ezerrel szedik össze aprópénzért és hozzák be a veterán járműveket. Komoly iparág épült ki rá. Ezek a masinák jelentős része restaurálás után a német piacra kerülnek, jómódú gyűjtőkhöz, le sem merem írni mekkora összegekért.
A szállításukban segétkezek, és csorgatom a nyálam minden alkalommal, amikor egy ujabb szállítmányt kinyitunk.
Ezek az emberek sem nepperek, csak gondolnak a jövőre. Ezek az autók kint (részben) a roncsteleptől lettek megmentve. Ehhez persze kellett egy olyan ember aki fantáziát látott bennük.
- 4 likes
Komment
-
M.Zoltán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése"""Igen, megmentették a kohótól. Most, amikor látják, hogy úgy többet kereshetnek rajta. Ezelőtt tizenöt-húsz évvel pedig vitték a MÉH-be. Mert akkor meg abban volt a pénz.""""
És éppen ettől drága most, mert egy-két szarember ezt csinálta.Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
bár ha mondjuk az nepper dolog ha én szerzek olcsón motort a bontásból megmentve. és üzemképessé , és alkalmassá teszem a használatát. és akkor eladom a vevőnek. kicsivel többért amiért megcsináltam persze bele tartozik hogy mi kellett bele. Bár itt nincs semmi féle felújítás. hogy csak arra garanciát adtam hogy működő képessé tettem a motort. és használhatóvá. ( háromszor-négyszer csináltam már ilyet) mert megtapasztaltam hogy aki szeretné venni motort saját célra az nem restauráltat vesz és nem totálkárosat. hanem egy használható jellegű motort vesz felújításra. és bár nem akarok rá költeni annyit hogy magasabb áron eladhassam. hogy a vevő szívja a fogát hogy ú de drága pedig kéne. Így nem ok. De ha felújítandó működőképeset adom el. és akkor a vevő csillogó szemmel veszi meg mert legalább örül neki hogy lesz mit csinálgatni rajta. és korrekt áron... persze én sem tűröm olyan embert aki csillagos árakon kínálja. akkor pusztuljon bele... Bár egyszer vastelepen találtam egy Fantic strada 125-ös motort lerakva. üzemképtelenül. és én a vastelepről vettem meg mert sajnáltam hogy olvasztásként végzi..
És haza hoztam és jól átnéztem és átvizsgáltam. és a poén hogy az egészben csak karbi dugulása volt!!!! más baja nem volt!!
tutira vki ennyire hülye lehetett a motorhoz...bár a motor eléggé lelakott volt. A blokkja szinte tuti állapotú volt szépen járt és csörgés mentes volt. olajat cseréltem benne meg pucolgattam. és eladtam egy horgásznak aki örömmel használja most is a tanyára vele .
És én nem mondhatnám hogy nepper vagyok hanem örömöt lelek benne hogy pár motort megmentek más gyűjtők számára....
- 2 likes
Komment
-
Szerintem, nyugodtan befejezhetjük a magyarázkodást, hogy mi miért is nem vagyunk nepperek, és amit teszünk az nem meríti ki ezt a fogalmat.
Jól körül írtuk és mindenki tudja kikre gondoltunk. Azokra az emberekre, akik rendszeresen feltünnek a börzéken is, ide-oda rohangálva az árúsok között, főként azokat részesítve előnyben akikről jól tudják nem a rendszeres árúsok közé tartoznak (mert ők pontosan tudják kik ezek az emberek), csak esetleg az otthon összeszedett pár cuccból próbálnak valamit kíárulni. Az ilyen egyének nincsenek köztünk, mert ellenkezik az elveikkel az, hogy itt ingyen, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül adunk tanácsot egymásnak, segítjük egymás munkáját, ötlettekkel, véleményekkel, jótanácsokkal. Ha itt is vannak ezek az illetők, névtelenül, csöndben figyelik a kinálkozó alkalmat egy kis extra profitra.
Persze, mi is adunk veszünk, hiszen ez normális dolog, egyszerüen azt az általános erkölcsi értékrendet betartva -ami a többség számára is elfogadható- próbálunk megélni is.
Mindenki jól tudja mekkora pénzt emészt fel egy-egy ilyen járgány rendbe tétele, és nagyon sokan nem tehetjük meg hogy ész nélkül szórjuk a pénzt.
A tetteinket a veterán jármüvek szeretete vezérli, és az lebeg mindannyiunk szeme elött, amikor végre sok éves munka után kigördülúnk a garázsból, a napfény megcsillan a vadonatúj fényezésen meg a krómokon és elösszőr keltjük életre a jármüvünket. Hmmm... én is erre várok......
Eszünkbe sem jutna kiszámolni egy olcsón megvásárolt motornál, hogy ha csavarjaira bontanánk akkor mennyit is kaszálhatnánk vele.....szerintem mi nem igy vagyunk összerakva...
- 5 likes
Komment
-
ApaE
Komment