• Már háromezren támogatják a veterános összefogást - hosszabbítás!

  Háromezer támogatói aláírás igazán pozitív visszajelzés egy országos szinten néhány ezer rajongót érintő mozgalom esetén. Ennyi aláírás érkezett eddig a Veterán fórum és a magyarországi veterános közösség első országos összefogásának támogatására.

  Az aláírásgyűjtési akciót 2013. szeptember 30-ig meghosszabbítjuk!
  Egy aktatáskányi gyűjtőív, 180 oldal aláírás, 3kg papír. Naponta 50 friss támogató, számtalan pozitív visszajelzés – már ezek alapján sikeresnek ítélhetjük a veterános társadalom első országos összefogását. Ahhoz ugyanis kétség sem fér, hogy az egész ország veteránosait megmozgatta a 2013. júniusában meghirdetett kampány. Az ország eddig ötven településéről – a fővárostól a megyeszékhelyeken keresztül egészen néhány száz fős falvakig – érkeztek az elmúlt két hónapban kitöltött gyűjtőívek, az aláírók lakhelye szerint pedig eddigi becsléseink alapján már 5-600 település szerepel támogatói listánkon.

  Térkép a Veterán fórum figyelemfelkeltő kezdeményezését támogató városokról
  (a gyűjtést végző személyek lakóhelye alapján).


  Kezdeményezésünkről a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség és 2013. augusztusi számában a Veterán Autó és Motor is beszámolt, az ország veterános egyesületeit illetve rendezvényszervezőit pedig e-mailben külön is tájékoztattuk – és kértük csatlakozásra.

  Támogatás pedig érkezett is, szép számban: Veterán Zsiguli Egyesület, Oldtimer Auto-Motor Club Hungary (Szombathely), Klasszikus Olasz Autók Egyesülete, Magyar Veterán Opel Klub, Mosonmagyaróvári Veteránjármű Egyesület, Hírös Veteránjármű Sportegyesület (Kecskemét) - néhány azon klubok közül, amelyek nyári rendezvényeiken aláírásgyűjtést szerveztek.

  Az egyesületek mellett nagyon-nagyon sok támogatás érkezett veterános találkozók, kiállítások szervezőitől, külön kiemelném az augusztusi IV. Csongrádi Veterán Jármű Kiállítás szervezőinek segítségét, akik a négy napos rendezvény ideje alatt gyűjtöttek, 414 aláírással támogatták kezdeményezésünket.

  Végül, de nem utolsó sorban ki szeretnénk fejezni hálánkat azoknak a lelkes veteránosoknak, akik magánszemélyként, szabadidejükben járták a házakat és beszélgettek el a régi járművek kedvelőivel, magyarázták meg az embereknek az összefogás célját. Az ő munkájuk eredménye csak ezidáig kétezer aláírás.

  Miért is írjuk, hogy csak ezidáig? Több gyűjtő társunk jelezte, hogy a nyári szabadságok miatt sok lehetséges támogatót nem találtak otthon, vagy nagyon nehéz volt időpontot egyeztetniük a személyes találkozóhoz, a szeptemberi évkezdés pedig sok halaszthatatlan elintéznivalót jelentett a családosoknak, így kicsúszva az augusztus 31-re meghirdetett "kampányzárásból". Az eddigi, igazán biztató eredményeket figyelembe véve úgy döntöttünk, szeretnénk további lehetőséget adni a csatlakozáshoz. A gyűjtési időszakot így egy hónappal, 2013. szeptember 30-ig meghosszabbítjuk.

  Természetesen nem csak a még elküldetlen lapok postázására buzdítjuk gyűjtőinket. Kérjük, hogy használják ki az utolsó egy hónapot is további aláírásokért, azok pedig, akik csak mostanában értesültek akciónkról, ne késlekedjenek – csatlakozzatok hozzánk! Olvassátok el az aláírásgyűjtés tudnivalóit, nyomtassatok gyűjtőíveket és keressétek fel oldtimer-barát ismerőseiket!

  "Egyéni gyűjtőink" támogatásán kívül pedig számítunk az ősz beköszöntével újra megszaporodó veteránbörzék szervezőinek segítségére is. Nincs is kedvezőbb helyszín a felvetett problémák megbeszélésére, a lehetséges támogatók megszólítására, mint egy ilyen veterános rendezvény, ahol koncentráltan, több száz főnyi érintett van jelen. Kérjük a szervezőket, fektessenek hangsúlyt az utolsó egy hónapban (is) erre az egész magyar veterángyűjtő társadalmat érintő ügyre!
  Che, CZsolti, TZ és 16 további tag olvasták örömmel.
  Comments 31 Comments
  1. Ricsi95D logója
   Ricsi95D -
   Mi 28-án rendezzük a találkozónkat - ahova mindenkit szeretettel várunk - és természetesen gyűjtjük az aláírásokat! Viszont ezeket csak 30-án tudjuk feladni, így is jó lesz?

  1. soveny logója
   soveny -
   Idézet Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Viszont ezeket csak 30-án tudjuk feladni, így is jó lesz?
   Persze, hogy jó lesz! Köszönjük előre is!

  1. Titus logója
   Titus -
   Üdv srácok!
   Szeretnék érdeklődni hogy körülbelül mikor láthatjuk a friss eredményeket az aláírások számával kapcsolatban? Már nagyon kíváncsi vagyok! Nekünk a faluban sikerült megdupláznunk az első levélben elküldött aláírások mennyiségét.

  1. Ricsi95D logója
   Ricsi95D -
   Idézet Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Szeretnék érdeklődni hogy körülbelül mikor láthatjuk a friss eredményeket az aláírások számával kapcsolatban?
   Köszi,hogy feltetted a kérdést, én is kíváncsi vagyok rá!

   Sajnos mi a motoros találkozónkon nem tudtunk gyűjteni, így is rengeteg dolgunk volt...

  1. Che logója
   Che -
   Szervusztok!


   Nem vagyok teljesen illetékes,az aláírások összesítésében,illetve az összegyűlt aláírások mennyiségének közlésében,de Sovenytől,-akinél a szálak összefutnak,legutóbb úgy értesültem,hogy e hónap elején,meghaladtuk a 4300-at.Valószínű,hogy ez a mennyiség még valamennyit növekszik,mert akkor még érkeztek be aláírások.

   Sovenynek mostanában biztosan sok a dolga,mert elég ritkán látni fenn,-kérem a megértéseket!

   Üdvözlettel:Che

  1. Titus logója
   Titus -
   Kedves Che!
   Köszönöm az információt! Elég sok összegyűlt akkor még szeptemberben, jó ötlet volt a hosszabbítás. Adja az ég, hogy a közös ügyünkért gyűjtött aláírások számát az illetékesek is elégnek találják, és megoldják végre sokunk problémáját .

   Üdv: Titus

  1. Ricsi95D logója
   Ricsi95D -
   Tegnapelőtt beszéltem Talugával, jelenleg így áll a helyzet :
   A pontos számot nem ismerem, 5000 körül vam, ami nagyon jó! Most írtam a minisztériumnak az átadás ügyében, amit jó lenne valahogy be is biztosítani, hogy ne csak csöndben odadjuk és kész... Ezen próbálunk variálni.”

  1. Titus logója
   Titus -
   Köszönjük Ricsi, hogy megosztottad velünk az infót!
   Ez egy igazán jó hír!

  1. CZsolti logója
   CZsolti -
   Idézet Ricsi95D eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Tegnapelőtt beszéltem Talugával, jelenleg így áll a helyzet :
   „A pontos számot nem ismerem, 5000 körül vam, ami nagyon jó! Most írtam a minisztériumnak az átadás ügyében, amit jó lenne valahogy be is biztosítani, hogy ne csak csöndben odadjuk és kész... Ezen próbálunk variálni.”
   Tudom jól, hogy mit nem illik csinálni a csalánnal, mert a javaslatomhoz mindenképpen motor kell és nekem se motorom, se időm most felutazni Pestre, de!

   Egynéhány régi motor kipufogógázára bizonyára felfigyelnének a híradóban is. Szóval a lényeg az lenne, hogy motoros demonstráció - lehetőleg veterán korú gépekkel - a parlament elé, ahol valami magas beosztású személynek kellene átadni a petíciót. Lehetne esetleg egy menthetetlen öreg Csepelt ott áldozatként mutogatni a fotósoknak. Mellette persze egy csilivilit. És panaszkodni panaszkodni a riportereknek a mai lehetetlen bürokráciáról.

   Lényeg, hogy ne tűnjön ellenzéki megmozdulásnak, hanem hangsúlyozni kell a kormány eddigi nemzeti törekvéseit. Amiben mi is bízunk, az a múltunk egy részének megmentése érdekében hozott megfontolt határozat, amely összhangban van a jelenlegi nemzeti jellegű döntésekkel.

  1. Ricsi95D logója
   Ricsi95D -
   Mindenképpen sajtónyilvánosság kell!
   Jó lenne egy országgyűlési képviselő aki felkarolná az ügyet! Tettünk egy apró lépést ez ügyben, jelenleg várjuk a választ!

  1. dafko54 logója
   dafko54 -
   Szervusztok . Ricsi95D - fogalmazta meg a szinte egyetlen járható utat ebben a témában , ami eredményesen zárulna : ... egy országgyűlési képviselő ... , aki javasol, beterjeszt és szavazásra bocsájt egy törvényt , ami a közlönyben megjelenik a pozitív „elbírálás” után . (pont) Képzeljétek milyen jó helyzetben lennének a veteránosok , ha a foci (rajongók nem megsértődni !) helyett az öreg vasaké lenne a főszerep napjainkban ... Üdvözlettel.

  1. taluga logója
   taluga -
   Idézet CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   se motorom
   Meg ne sértődjön az a szép CZ! Finomítsuk: „se összerakott motorom!”

   Igen, igazatok van, így összefoglalva. A minisztériumból még semmi reakció, képviselőkkel pedig én is beszéltem, meg minisztériumi dolgozókkal is, de vagy nincsenek tűz közelben eléggé, vagy nem a regnáló hatalom színeiben játszanak, így nem tudnak segíteni és egyikük még azt is megjegyezte, hogy nem tenne jót a segítsége az ügynek. (Ezen nem kezdek megint moralizálni, mert egyszer már keveredtünk vitába a „mit kellene nézni mi helyett” elveimről )
   De mind azt tanácsolta, hogy semmiképp ne csöndben tegyük, mert elsuvasztják.

   A Soveny által intézettekről majd beszámol ő.

   Ricsi! Remélem a ti képviselőtök hasznosabb lesz!

  1. ptm004 logója
   ptm004 -
   Keressétek meg a debreceni Kósa Lajost. Neki is van veteran motorja talán DKW. Hátha szánna rá időt.
   egyebkent az ido nem kedvez, mert a választások miatt szerintem senki nem fog erre ráérni. Ez csak az en véleményem.

  1. Che logója
   Che -
   Szervusztok!

   Éppen ez a baj,hogy meg kell keresni valakit.Nem gondolom,hogy a Móricz Zsigmond, Rokonok-című regénye óta sokat változott volna ez az ország,ha meg kell keresni valakit,egy ügyben a legfőbb döntéshozó testület mellett,ami az országgyűlés.Számomra éppen az a legelfogadhatatlanabb,hogy mindíg meg kell keresni valakit,mindíg be kell nyalni,hogy egy ügy előre mozduljon.Akkor aláírást sem kellett volna gyűjteni,mert,ha „megkeresünk”,esetleg „zsírozunk”,akkor idáig is meg lehetett oldani mindent, „okosban”,vagy „kopákolva”.

   Azért küzdünk,hogy tegyék törvényesen lehetővé,az okmányait vesztett járművek,egyszerűsített forgalomba helyezését és bár sokat dolgoztunk és egy többmint 10 000,tagot számláló közösségtől,igazán nem ennyi aláírásnak kellett volna összejönni,de én egyáltalán nem fáradtam bele,dühös vagyok,da ha kell még többször is hozzáfognék és még többet követelnék,mint amit a jelenlegi petíciónkban megfogalmaztunk.

   Sokat gondolkodtam,hogyan lehetne felhívni az emberek figyelmét,sajtó és egyéb nyilvánosságot nem-igen kapunk,legfeljebb egy percnyit,amitől az embernek már a kedve is elmegy.Arra a végkövetkeztetésre jutottam,hogy veteránjármű kiállításokon,találkozókon,talán jó figyelemfelkeltő lehetne,ha a rendszámos járművekkel rendelkező tulajdonosok,parkoló,vagy kiállítási téren parkoló járműveik rendszámát letakarnák,szolidaritásuk jeléül,vagy esetleg valamilyen figyelem felkeltő írást helyeznének a rendszám helyére.Lehet,hogy a fenti ötletet nem mindenki támogatná,de az is lehet,hogy sokan.

   Biztos vagyok benne,hogy jó ügyért küzdünk,akármi is lesz a vége,a jelenlegi petíciónknak,ne fáradjunk bele elutasítás esetén sem,-kezdjük újra és újra!

   Üdvözlettel:Che

  1. CZsolti logója
   CZsolti -
   A novemberi Veterán Autó és Motor nem csak a 9. oldali cikk miatt érdekes. (Gratula Ricsi a söjtöri taliért!!!)
   A 30-31. oldalon maga Ocskay úr jegyez egy cikket „Tánc a tulajdonosi lánc körül” címmel. Végigjárja egy reprezentatív - saját - példán keresztül azt, amiről itt mi is beszélgetünk. A cikk végét idézem:

   „A MAVAMSZ nevében Jankó István elnök és dr. Néveri István főtitkár második alkalommal folytatott megbeszélést a Központi Okmányiroda illetékeseivel a tisztázott tulajdonjogú ám okmányok nélküli illetve OKMÁNYAIT VESZTETT járművek forgalomba helyezése ügyében. A megbeszélés során egyértelművé vált, hogy a jogalkotó minden segítő szándéka ellenére sem tudja áthágni a 326/2011-es kormányrendelet ide vonatkozó pontjait. Ennek okáért elengedhetetlennek látszik a rendelet módosítása, melyet a szövetség vezetése haladéktalanul kezdeményezni fog.”

   Eddig az idézet. Nem tudom, hogy a MAVAMSZ tud-e a mi aláírásgyűjtésünkről, de valami akkor is megmozdult. Lehet, hogy csak egy kicsi követ mozdítottunk meg, de az az egy kő támasztotta ki a mi szekerünk kerekét. És a szekér most úgy látszik el kezd gurulni.

   Mivel egyértelműen törvénymódosításra van szükség, amit csak a parlament politikusai szavazhatnak meg, ezért mi sem úszhatjuk meg érdekképviselet nélkül. Én ebben bízom. Remélem, hogy nem élnek vissza vele.

  1. dongos78 logója
   dongos78 -
   Idézet CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Nem tudom, hogy a MAVAMSZ tud-e a mi aláírásgyűjtésünkről
   Elvileg...
   MAVAMSZ - Aktualitások - FELHÍVÁS!

  1. taluga logója
   taluga -
   Idézet CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Nem tudom, hogy a MAVAMSZ tud-e a mi aláírásgyűjtésünkről
   Sziasztok, igen, tud, hisz velük vettem föl először a kapcsolatot és utána folyamatosan tájékoztatást is kaptak az indulástól, először tőlem, azután Sovenytől! Az egyik közgyűlésükön is előkerült a téma. Sovenynek el is küldték a tárgyalásokról szóló linket, amibe be kellene segítenünk a petícióval. Így karöltve elérhető a dolog.

   Nos, Hölgyeim és Uraim! Nagyon úgy fest, hogy igazatok van!
   EL INDÍTOTTUNK VALAMIT!

  1. Lacesz logója
   Lacesz -
   Sziasztok nem tudom hogy 2014-ben is fojtatódik-e az aláírásgyűjtés, Ha igen kérlek tájékoztassatok róla,pár barátom is hozzájárulna aláírásával a kezdeményezéshez,meg persze én is,ha van egy formanyomtatványotok,küldjétek el az e-mailemre,kinyomtatom és ha megtellt eljuttatom hozzátok.Én sárvár környékén lakom,és szívesen segítek. (lancelot.szabo11@gmail.com)

  1. Che logója
   Che -
   Kedves Lacesz!


   Az aláírásgyűjtés,még 2013 októberében lezárult és az összegyűlt aláírások,már útban vannak,a törvényhozók felé.Azt nem tudjuk még,hogy a kérésünk meghallgatásra talál e,vagy sem,-várni kell.

   Pillanatnyilag többet nem tudok,-gondolom ha bármi új történik,arról tájékoztatást fogunk kapni.

   Függetlenül a fentiektől,nagyra értékelem az aláírásgyűjtéssel kapcsolatos szándékodat és a beadott petíciónkkal kapcsolatos,nemleges válasz esetén,megfontolandó,annak újrakezdése.Az utolsó gondolat,csak a sajátom,egyenlőre várni kell!

   Köszönettel:Che

  1. vw1300 logója
   vw1300 -
   Idézet soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Persze, hogy jó lesz! Köszönjük előre is!
   Tudhatunk valami aktuális infót az aláírásgyűjtéssel kapcsolatban? Szerintem sokakat érdekelne.

 • Új fórum témák

  Akos

  BMW modellautók a Shell-nél :)

  Téma szerzője: Akos

  Kedves Fiúk-Lányok!
  Nem jár véletlenül tankolni valaki Shell-benzinkútra, alkalmanként 25 l üzemanyagért, illetve

  Utolsó hozzászólás: Akos Tegnap, 00:50 Menj az utolsó hozzászóláshoz
  boricsadrian16

  Jawa cz 125 typ 488

  Téma szerzője: boricsadrian16

  Jóestét kívánok ☺ Az lenne a gondom hogy kb 2 hete böngészem a netet de nem találok ehez a tipushoz olyan vezetèkelési rajzot ami föl van

  Utolsó hozzászólás: boricsadrian16 2017 aug. 08, 21:41 Menj az utolsó hozzászóláshoz