Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Karbantartás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szénkefe , fesszab ??? Ha a
    Ilyet tégy a 20-asokba álló sugár-irányu tekercsek fix mágnessel,és általam még nem felfedezett gyújtással,mindez az olajban mert a kuplungoldalon van.fesszab. lehetséges,de biztos a karbantartás hiánya:mert a cellaszintem leesett és azt pótolva javult a helyzet(valószínűleg megfeleztem az élettartamot!)Viszont mostmár sem az izzó-teljesitménye sem a töltésfoka nem hagy nyugodni!

- - - Updated - - -

Egyébként , nálunk nincsenek utcai árusok , vagy csak elvétve jelenik meg egy-egy „mosdatlan” ,edényeket ... stb ajánlva ! (évente talán 1 X) .
    Évente kétszer háromszor két autóval"hegyi"népviseletbe öltözött középkorú árusok kétkerekű szekrény-szerüséggel végigverik az összes kaput míg ki nem megy valaki,és ha kérdezel a fél utcát beterítve mutatják árujukat.ágynemű,flex,ruhanemű,óra szőnyeg,szerszám az árukészlet,de gyorsan tudnak összepakolni is ha forró a helyzet.Városban egyből elkapnák őket.....
    Atti69, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

OK. Igazad van , nincs szénkefe .... (ezek szerint desztilált víz sincs ... ) Picit eltájoltam magam .
      Tavaly vásárolt Édesapám egy hasonló minőségű multimétert , - a metex túláram következtében kimúlt - elégedetten ki is próbálta (nagy kijelző , kapacitás mérés ...) de minden mérésre más értéket mutatott ugyanannál a kondenzátornál - ellenállásnál , és elég nagy intervallumban ! Ezért az új szerzemény máris holtvágányra került , a régit viszont megjavíttattam budapesten . (5000 - ért rakták rendbe ...)
      mátéapu és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Ócskább multimétereknél sokszor a mérőzsinór-szonda is hitvány. Ez átlag mérésnél max. akkor probléma, ha áramot mér az ember és eléri a három elemi rézszál max. teljesítményét, melegszik és mászkál az ellenállása. Egyszer elmolyoltam egy potméteres kapcsolás finombeállításával pár órát, mire rájöttem, hogy a drót a ludas.
        Atti69, mátéapu és zahi kedvelte ezt.

Komment

Az ilyen multiméterek csak arra jók hogy megmérd van-e áram vagy nincs. Valamint meg lehet vele mérni(jó esetben) hogy van-e szakadás vagy nincs.
          Bár erre a célra sokkal jobb egy ilyesmi műszer. Kisebb, megbízhatóbb és elemet is csak szökőévezte kell benne cserélni.
          Ha pontosan akarsz mérni akkor meg egy jó multiméter kell, jó műszerkábellel. Vagy egy analóg.

De egyébként analóg és digitális műszerek esetében is a van többféle osztálypontosságú. Ha ez nincs megadva akkor a műszer még a legrosszabbat sem teljesíti.
          Atti69, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ilyet tégy a 20-asokba álló sugár-irányu tekercsek fix mágnessel,és általam még nem felfedezett gyújtással
            Bárcsak megtehetném , sajnos az oda illő VAPE erőteljesen magas árfekvést képvisel a számomra (280 ojoró) , így a hagyományos , viszont eredeti rendszerrel bohóckodom .... Ez van ! De hát akinek ilyen fiatal motorja van , hogy "gyárilag" bele van szerelve...
            A házilag átalakított más gyártmányú , esetleg saját készítésű gyujtásokat még nem gondoltam át , ami késik nem múlik !
            mátéapu, Lemezjáték és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ha pontosan akarsz mérni akkor meg egy jó multiméter kell, jó műszerkábellel.
              És a gatyát se felejtsétek el felkötni mert nem épp olcsó egy normális darab(ezt viszont csak 1x kell megvenni ;D ). Nekem is 2 van. Egy kisebb olcsó (UNI-T vagy mi) meg egy benga dlágaság(ne akarjátok tudni az árát).

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                ne akarjátok tudni az árát
                Azért gondolom olcsóbb mint nekem a digitális oszcilloszkópos ketyere
                (csak az aksija ne lenne szar. Persze lehet kapni olyan cellákat amikből az aksija van. Darabja 2500ft körül van, és kell belőle 6db... De legalább van rajta tápcsatlakozó, szóval hálózatról is működik.)

Komment

(ezt viszont csak 1x kell megvenni ;D). Nekem is 2 van. Egy kisebb olcsó (UNI-T vagy mi) meg egy benga dlágaság (ne akarjátok tudni az árát).
                  Ezért írtam a 30 km-ert ha alkalmam lesz beméretem az akut is és a töltést is,nem akarok még-1. szakmát tanulni.
                  Atti69 kedvelte ezt.
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

@heeegany
                    Hát nemtom, gyenge idegzetűek ne keressenek rá:
                    Agilent(Keysight) U1273A

Az a 2500 nem sok akkura, hacsak nem 25000 akart lenni...
                    heeegany kedvelte ezt.

Komment

Bárcsak megtehetném
                      Viccelsz,az egyik motorod kétszer annyit ér mint az enyém!

- - - Updated - - -

ezek szerint desztilált víz sincs ...
                      Igen éppen ez volt a baj..............
                      zahi kedvelte ezt.

Komment

Agilent (Keysight) U1273A
                        Click image for larger version

Name:	4804277.jpg
Views:	1
Size:	6.3 KB
ID:	147226

Ez lenne az? Ha igen,akkor ehhez tényleg komoly "idegzet" kell
                        zahi kedvelte ezt.

Komment

Igen ő az, megvan még a hajad?

Komment

Igen ő az, megvan még a hajad?
                            Nos, még igen, azonban pár ősz hajszálam lett hirtelen...

Komment

@heeegany
                              Agilent(Keysight) U1273A

Az a 2500 nem sok akkura, hacsak nem 25000 akart lenni...
                              Hát nem olcsó, de a minőséget meg kell fizetni.
                              (az OLED kijelzője tetszik)

A műszerben (Voltcraft scope dmm 750) 2 aksi van. Amik 3-3 cellából állnak(Ni-Mh) . ÉS egy cella kerül 2500-ba, Az össz 15000 (+ posta)
                              És akkor még valahogy össze is kell fogatni a cellákat. Gyárilag gondolom ponthegesztve vannak, ami itt nem játszik. A forrasztásra nincs elég hely, szóval marad a vezető ragasztó. Ami drágább mint az arany.
                              Szóval nem egyszerű. Inkább maradok a max 5 perces üzemidőnél(ha előtte töltöttem pár percet) és nem használom a kijelző világítást.

Meg van még mellette egy Maxwell mx25 304, egy Power Man mm063(azért ennek a kapacitásméréssel már gondjai vannak. Az a funkció elég pontatlan. De a többi elfogadható, főleg az árához képest) Aztán egy Power Man mm094, lakatfogós ketyere(annak ellenére hogy automata méréstartomány állítós elég pontos műszer. ).
                              Ha pedig pontos értékre nem vagyok kíváncsi akkor meg ott az Elmo multi test led nevű ketyere.

Komment

Az előző pár levélváltásban éreztem enyhe kakaskodást. Ilyenre szoktam mondani, hogy amíg mások egymáshoz méregetik a p&@#+ket, addig én egy jót k%"?lek és fogalmam sincs, pontosan milyen hosszú :-)
                                Vagy épp amíg jól elveszekednek, hogy a légszűrőt kell-e krómoztatni, vagy nem, igen jókat megyek az ütött-kopott T1-el. És még dicsérik is a laikusok.

Egy pontos multiméterrel (kettővel), egy 4000 forintos mindent felismerővel, egy közepesen jó pákával, valamint egy házi barkács logikai szondával elég jól el lehet analóg elektrózni.
                                Mondjuk ha az urak valamelyike a jó ügy érdekében lemondana egy oszcilloszpókról a javamra, nagyon hálás lennék.
                                Ezt a mindent felismerőt nagyon kedvelem, mivel nagyobb kondik kapacitását és ESR értékét igen hálás tudni. Főleg, hogy a javítások nagy része kiszáradt kondik cseréje.

TS M8N LCD Transistor Tester Diode Triode Capacitance Resistor ESR Meter N59N | eBay

Már csak 3000. Mindjárt veszek még egyet :-)
                                mátéapu és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X