Közlemény

Collapse
No announcement yet.

E1N gépkönyvet honnan lehet letölteni?

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #31
    Kedves Che! Köszönöm,hogy szántál rám időt,a válaszod teljesen kielégítő.Így már nyugodtan meg merem rendelni a patronkészletet a géphez.Az az igazság,hogy rég volt,amikor a Gamma Optikában dolgoztam ilyen gépen,sok mindent elfelejtettem ezzel kapcsolatban.Most a fiam műhelyében van egy ilyen gép,igazából az én régi könyveimből tanultak alapján ő műveli a szakmát,veterán motorok,és más gépek hiányzó alkatrészeinek legyártása céljából.Na mindenesetre mégegyszer köszönöm,és jó egészséget kívánok!Üdvözlettel:Öreggéza
    Che kedvelte ezt.

    Komment


      #32
      Szevasztok!
      Majd 30 éves álmom vált valóra, amikor kettő nappal ezelőtt sikerült egy esztergát vásárolnom. Kicsit öreg, kicsit kopott, nagyon hiányos, de az enyém. Úgy hívják, hogy E 400 C 1500. Igazándiból semmit sem tudok róla. A nevét és azt, hogy az ötvenes évek közepén világkiállításon díjat nyert. Amennyiben valaki tudna róla gépkönyvet és (vagy) kezelési utasítást feltenni, nagyon megköszönném.
      efef
      Che kedvelte ezt.

      Komment


        #33
        Kedves Elef!

        Gratulálok az E400-hoz,nagyon jó gép,ha rendben van. Gépkönyvet a fórum letöltések menüjében találsz,ApaE jóvoltából,igaz,hogy E400M,de ez nem annyira lényeges.Letöltések-szakirodalom-egyéb;-sorrendben keresd!

        A gépet Ludmann László tervezte és ha jól tudom,a világkiállításon (1958?),Brüsszelben,díjazták,-hogy milyen szinten azt nem tudom.Az biztos,hogy nagyon nehéz,hozzá hasonló jól kezelhető esztergát találni.Nagyon fontos,hogy elinduláskor,amíg a főorsóház tetején elhelyezett,olajkémlelőben,nem jelenik meg az olaj,ne terheld!

        Sok szerencsét,munkát és egészséget kívánok,és írd meg tapasztalataidat!

        Üdvözlettel:Che
        soveny kedvelte ezt.

        Komment


          #34
          Tisztelt Che!

          Megnéztem ApaE által feltett E 400 M padot, ez valószínűleg egy régebbi kiadás. Az enyémnek a főorsóház teteje sík,
          és az ágy nyitott. Köszönöm a segítségedet, sajnos munka és egyéb elfoglaltság mellett hosszú időbe telik mire szét
          és összerakom.

          Még egyszer köszönöm.:efef
          Che kedvelte ezt.

          Komment


            #35
            efef eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szevasztok!
            Majd 30 éves álmom vált valóra, amikor kettő nappal ezelőtt sikerült egy esztergát vásárolnom. Kicsit öreg, kicsit kopott, nagyon hiányos, de az enyém. Úgy hívják, hogy E 400 C 1500. Igazándiból semmit sem tudok róla. A nevét és azt, hogy az ötvenes évek közepén világkiállításon díjat nyert. Amennyiben valaki tudna róla gépkönyvet és (vagy) kezelési utasítást feltenni, nagyon megköszönném.
            efef
            Gratulálok én is ! A legjobb gépet vetted meg, amit manapság lehet csúcsesztergában kapni megfizethető áron. Nekem már egy picit modernebb gépem van ( EU-400 ) kocka kivitel, de gyakorlatilag ugyan az. Nincs olyan emelkedés amit ne lehetne rajta beállítani. ( megszorult dugattyú szerelése oldalon ott lapul a háttérben)
            Che kedvelte ezt.

            Komment


              #36
              Kedves Efef!

              Javaslom neked,ha a géped működőképes,ne szedd szét azonnal.Ellenőrizd le az olajszinteket és ha kell pótold,főleg a főorsóházban és próbálj meg vele dolgozni.a munkák végzése során kitapasztalhatod a hibáit,-gyengéit,pontosságát,zajosságát.Amennyiben minden rendben van,kár is szétszedni,lefesteni összerakott állapotban is lehet.

              Az hogy a főorsóháza szegletes,vagy "gömbölyded",belül nem sok változást takar.Nyitott ágyként,-gondolom a pad lábazatára(gépállvány) gondolsz,az-az a te géped lábazata nem egy egységet képez,hanem kettőt.Amennyiben szétszeded,az előtolás(norton)szekrény szét-össze szerelésével nagyon vigyázz,könnyen lehet hibázni és akkor összekeveredik minden!

              Nyugodtan támaszkodhatsz a fórumon található gépkönyvre,mert szinte azonos a két gép,-már szerkezetileg!A későbbi kiadású,szintén szögletes főorsóházas padokon lehet eltérés a főorsó csapágyazásában,de azt már EU400-as néven hozták forgalomba,dahlander (elektromosan két fordulatszámú)villanymotorral.Az említett gép főorsó csapágyazása,már gördülő,nem sima,de ettől függetlenül,ha te gépednek a legfontosabb része,az ágyazat nincs agyon kopva,tökéletesen lehet vele dolgozni.

              Üdvözlettel:Che
              kedvelte ezt.

              Komment


                #37
                Gratula a géphez, nekem is ez lenne az álmom.
                Imádtam vele dolgozni, pdeig nem esztergályos vagyok, szerintem minden idők legjobb, és legjobban használható gépe.

                Minden alkatrész elérhető hozzá, csak egy kicsit ( piszokul ) drága a jó állapotú gép. Nekem volt egy ajánlatom, de norton hibás volt és nem mertem belevágni... lehet hogy rosszul tettem ?

                Plusz szerencse, ha lábfékes, az jól jön.

                Komment


                  #38
                  Sziasztok! végig olvastam a témát, nagyon érdekesnek találtam. Azon gondolkodtam, hogy esetleg tud-e valaki segíteni az én régi problémámba. Ráadásul épp aktuális is mert tegnap jöttem rá hogy a Szim ee250-01 esztergám főorsójának csapágyazása megkopott. Tegnap szétszedtem, csapágyakat megrendeltem várom a pénteket, hogy megjöjjenek és összerakhassam. Menne-is fejből csak gondoltam kutakodok hátha van hozzá a neten gépkönyv. Hát se venni se letölteni nem találtam. Ha esetleg valaki találkozott volna ezzel a ritka típussal és lenne egy elfekvő gépkönyve -alku tárgyát képezve- vagy valami letölthetőt ismerne, akkor nagyon meg köszönném. Üdvözlettel: Doór Vilmos

                  Komment


                    #39
                    Szervusz Doormanó!

                    Tényleg ritka tipus,nekem csak prospektusom van róla,annyit tudok csak róla,hogy az a különlegessége,hogy a vonóorsót ékszíjjal hajtják meg,Amennyiben a prospektus érdekel,megpróbálom beszkennelni a letöltések rovatba.Egyébként úgy gondolom,ha valamelyikünknek lenne ilyen gépkönyve,azt már feltöltötte volna,vagy feltöltené,teljesen térítésmentesen.A fórum tagsága,legalábbis a java,nem kúfár szellemű,ilyen segítségekért idáig még senki nem kért pénzt,de sajnos a segítségéért még a legtöbb esetben egy jó szót sem kapott.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      #40
                      Szervusz Che! köszönöm válaszod, ha lenne időd beszkennelni nagyon hálás lennék. Örülök a közösség alapfelfogásáról alkotott véleményednek. Ha feltöltenéd vagy ha elküldenéd nekem mailben ( doormano[kukac]gmail.com) köszönettel tartoznék.

                      Üdvözlettel: Doór Vilmos Manó
                      Che kedvelte ezt.

                      Komment


                        #41
                        Szervusz Vilmos!

                        Nagyon szívesen felteszem a letöltések rovatba,ha esetleg másnak is szüksége lesz rá,-hát legyen ott.Azért kérek egy kis türelmet,mert nekem a szkenneléshez segítség kell,de majd összehozom.A prospektustól nem szabad sokat várni,az csak,egy pár kép és a gép műszaki adatait tartalmazza,-valamelyik korabeli ipari vásáron osztogatták,-amolyan szórólap.Örülök,hogy segíthetek,bár ez igen csekély mértékű,-valójában én még ilyen gépet a valóságban nem láttam,csak tudok róla,hogy létezett.Szívesen körbejárnám én is,hogy a valóságban is láthassam,de azt hiszem erre nem fog sor kerülni,mert nem túl sok példány készülhetett belőle.
                        A szerszámgépek gépkönyvének beszerzése,nem egyszerű dolog,én is vadászok egy párat,de semmi reményem rá,hogy meg is lesz.Van a Honti féle könyvkereskedés,de ott olyan magas árat kérnek,hogy nekem nincs módom kifizetni azt.

                        Üdvözlettel:Che

                        Komment


                          #42
                          Szervusz Vilmos!

                          Megkerestem,beszkenneltük,és fel is töltöttem a letöltések,-szakirodalom,-egyéb rovatba az EE250 eszterga szórólapját.Ahogy most átnézegettem,egy pár év kihagyás után,elég tehetős kis gép,edzett ágy,nitridált főorsó,hozzá bőséges tartozékok,-tehát ha gatyába rázod el leszel vele.Néztem gépkönyv után is a neten,de azt nem sikerült találnom,valószínű nehezen hozzáférhető,vagy akinek van titkolja,-pedig nincs ez már kokom listán.

                          Remélem,azért továbbra is velünk maradsz,a fórumon és megosztod velünk,a kardok,szablyák,-kozák saska készítésének fortélyát!

                          Üdvözlettel:Che

                          Komment


                            #43
                            Kedves Che! Köszönöm szépen már nézem is. Persze maradok, igazából már egy korábbi projektem miatt kerestem fel az apró hirdetést meg a fórumot. Történetesen egy Dnepr k750hez sikerült jutni amit lassan már befejezek. Csak közben láttam hogy ilyenekről is megy a diskurzus. Még egyszer nagyon köszönöm a fáradozást.

                            Üdvözlettel: Doór Vilmos
                            Che kedvelte ezt.

                            Komment


                              #44
                              Akinek hiánya van, itt a lehetőség ! Vagy ha ügyes vagy, lementheted a táblázatokat.http://epitkezes-kert.vatera.hu/bark...%20esztergagep

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X