Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Myford ML7 eszterga

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Myford ML7 eszterga

  Sziasztok! Szerintetek van értelme egy ilyen kis esztergának?
  mátéapu kedvelte ezt.
  Everything is better when you decide you don't care.

 • #2
  Ha nem használod semmire csak kiteszed a vitrinbe, akkor is, mert gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  UK kedvelte ezt.

  Komment


  • #3
   Na igen. Ez is benne van, de pusztán vitrin dekorációnak azért lehet, hogy drága.
   mátéapu kedvelte ezt.
   Everything is better when you decide you don't care.

   Komment


   • #4
    Egyébként egy teljes használati értékű gép, a munkadarabok mérete korlátozott da ha kicsi kell ez egy isteni kis masina.
    UK kedvelte ezt.

    Komment


    • #5
     Szervusz UK!

     Szép darab,de használhatóságát illetően egy E1N sokkal többet ér,sokkal sokoldalúbb.Úgy vélem,hogy a Myfordon minden zoll rendszerű és ez is megnehezíti rajta a munkát,-szóval elgondolkoztató.

     Mondjuk minden attól függ,hogy mire szeretnéd használni és az árától,de az gondolom nem aprópénz.

     Üdvözlettel:Che

     /Modemet kell cserélnem,mert noszogat a szolgáltató.Nem tudom mennyi ideig nem fog működni a net,de már előre úgy vélem,hogy lesznek nehézségek,tehát nem tudom mikor leszek újra itt.Sajnos az a tapasztalatom,hogy minden amit azért kell csinálni,hogy jobb legyen,pont az ellentétes oldalra billent mindent,de muszáj mert adták és most már csesztetnek is a cserével,ha a reform szót hallom az már nálam régen pejoratív értelmet nyert./
     emu és UK kedvelte ezt.

     Komment


     • #6

      Szervusztok!

      A modem csere elmaradt,mert kibukott a fal mellől a szépen felrakott konyhakész tűzifa és azt vissza kell rakni,mert nem tudunk eljárni a járdán a sok fától.Sajnos a tűzifa kereskedőnek hiába mondom állandóan,hogy 33 +/- 2 cm.-re kérem darabolni,mert 4 cm. tűrés már talán tartható,állandóan össze-vissza méretekben jön.Van abban 10-40 cm.-ig minden méret,ezért elég komoly feladat az eresz alá egy olyan falat emelni az általam koyhakésszé aprított fából,amely stabilan tartja magát hosszú ideig.A ledőlt fákat úgy egy éve raktam fel,hát idáig bírta.

      Visszatérve a Myfordra,találtam egy hasonlót,ha nem ugyan ilyet a jófogáson amit 700 000.-ért árulnak,hát kis szerencsével annyiért,már egy minden tekintetben komolyabb gépet lehet kapni.Szinte minden nap megnézem az eszterga hirdetéseket,nem azért,mert venni szeretnék gépet,csak úgy érdekel,mert esztergályos vagyok és szeretem a gépeket,-érdekel.Azt tapasztalom,hogy elég sok nyugatról behozott gép kezd megjelenni és arra való hivatkozással,hogy Német,Svájci vagy egyéb gép,még egy nyitott nortonú gépért is 600 000.-felett szeretnének kapni.Nem tudom,de nem szeretnék ilyen gépeket,ráadásul még véletlenül sem lehet hozzájuk alkatrészt beszerezni.

      Nem tanácsként írom,de van itt éppen elég Magyar,Csehszlovák,vagy akár Szovjet gép is,amik semmiben nem maradnak el a nyugati társaiktól és egy kis kitartással,ha gépvásárlási szándékunk van,biztos találunk még jó állapotút is,sokkal olcsóbban és ezekhez még alkatrészt is lehet találni.

      Üdvözlettel:Che
      sepy és Atti69 kedvelte ezt.

      Komment


      • #7
       Köszönöm Che. Ez a Myford kevesebb, mint a fele a jófogáson árultnak (1050€) és az ragadt meg benne, hogy jó állapotúnak tűnik. Meg kicsi (89kg az egész). Nem hiszem, hogy sokat használnám, de tanulgatni meg barkácsolni talán jó lenne. Egy 700-800kg-os eszterga számomra kezelhetetlen az elhelyezést és az esetleges jövőbeni mozgatást illetően. Az alkatrészeket illetően nem aggódnék, mert mindent lehet hozzá kapni, több évtizedig gyártották. Azt hiszem 1941-ben kezdték és talán a 80-as években fejezték be a gyártását. Persze lehet, hogy csak egy újabb dísz lenne, meg másfélszer ennyiért már E1N-is van jó állapotban és az is "csak" 530kg.

       Ez lenne a konkrét darab:
       Click image for larger version

Name:	62071153_2120288928068269_4703140277479538688_n.jpg
Views:	45
Size:	109.0 KB
ID:	217782
       wsievers, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.
       Everything is better when you decide you don't care.

       Komment


       • #8
        Hát ezen már nem kell gondolkodnom. Gyorsan elkelt.
        Everything is better when you decide you don't care.

        Komment


        • #9
         UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Hát ezen már nem kell gondolkodnom. Gyorsan elkelt.
         Igen és képzeljétek el,hogy egy 500X1500-as gépen néhányszázezerért egy varrógéptűt csukott szemmel meg lehet esztergálni akár 100m/m-es anyagból.. nem éertem miért akarnak az emberek használhatatlan kínlódást vásárolni...?????
         "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

         Komment


         • #10
          mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          és képzeljétek el
          Mert te szakmai szemmel nézed.. Tudok esztergálni (saját szintemen) de inkább kedveskedek az esztergályos cimbinek.. Pedig jó lenne.. De hát sokmindennel vagyok így.. a padom tetején dobozokat tárolok.

          Komment


          • #11
           Uraim a Praktiker hallgatózott! Gondolom páran már olvastátok is Expert esztergapad 190.000 ft os áron a kínálatukban.400w és 180 mm az elforogható átmérő az ágy felett. Csúcstáv. 300 mm.

           Komment


           • #12
            Kedves UK!

            Nem bánkódj,mert "mindig van másik" és legalább van időd átgondolni,hogy milyen gépet szeretnél!Tudom milyen érzés lemaradni valamilyen jó vételnek tűnő dologról.mert velem is előfordult már sokszor.Nem is olyan nagyon régen volt egy Kemppi Co hegesztőgép,ami nagyon megtetszett nekem,120 000.-ért hirdették a Velencei tónál,palackkal,reduktorral,szóval azonnal hadra foghatóan.Addig gondolkodtam,hogy hogyan is jussak el Kápolnásnyékre,hogy már el is vitték.Eléggé bántott a dolog,vagy egy hétig,de utána úgy lettem vele,hogy másnak biztos nagyobb szüksége van rá,mert azonnal reagált.Volt több ilyen esetem is,mert arra már rájöttem,hogy azonnal lépni kell,de ilyen távolságból,nekem az nem egyszerű,mert csak úgy tudok ha másokra támaszkodom,azt meg nem szívesen teszem,mert mindenkinek megvan a maga baja.

            Üdvözlettel:Che

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X