Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterános átverés

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Veterános átverés

  Remélem közületek senki sem járt pórul! Próbáljunk neki segíteni, mert ami vele történt az már büncselekmény!

  TL és hella segitség
  Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2014 dec. 12, 20:59.

 • #2
  Igen ezt olvastam már a FB-on. Felháborítónak tartom az ilyen átveréseket!!! Remélem megkeresik a vevők az eladót.......
  taluga kedvelte ezt.

  Komment


  • #3
   Jó volna, ha jelentkezne más károsult is és csalásért fel kellene jelenteni!!!

   Megérdemli az ilyen, hogy megfing@ssák egy büntető eljárással! Az ilyen szemetek tönkre vághatják a becsületes piaccal szembeni bizalmat!
   taluga, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

   Komment


   • #4
    Abszolút így van. Ez a szerencsétlen ember sem fog utánvéttel vásárolni legközelebb, de másoknak is attól kelljen rettegnie hogy vajon téglát kap e?
    taluga és sepy kedvelte ezt.

    Komment


    • #5
     sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Abszolút így van. Ez a szerencsétlen ember sem fog utánvéttel vásárolni legközelebb, de másoknak is attól kelljen rettegnie hogy vajon téglát kap e?
     "Jó" is az internet világa!
     Lassan megöli (teljesen) a személyes kapcsolatokat... és valljuk be őszintén...elkényelmesedtünk.
     Régebben elmentünk a dolgainkért ( nem is volt más a Postán kívül) most meg rábízzuk magunkat egy gépre.
     taluga, Örs és Atti69 kedvelte ezt.

     Komment


     • #6
      Fergusson
      „Jó” is az internet világa!
      Szerintem jó. Akkor is, ha van néhány mocsok alak...

      Gondolj csak bele, hogy néhány száz vagy ezer forintos (de amúgy fontos) tételekért nem volna érdemes száz kilométereket autózni...A múltkor vettem például Pannónia gyújtás kivezető bakelitet 1200 Ft-ért és 150 km-ről postázták.

      Nagyon sok olyan üzletem volt, ahol az eladó átverhetett volna simán, de nem tette...ilyenkor nő a bizalma az embernek másokban. Tapasztalataim szerint az eladók nagy többsége becsületes.
      taluga, dkari és 5 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


      • #7
       Nagyon sok olyan üzletem volt, ahol az eladó átverhetett volna simán
       Sőt! Én postáztam már el utalás előtt egy alkatrészt és így is kifizette a vevő. Viszont vettem már rendelésre egy 20 000.-Ft-os alkatrészt,amit elküldtem és nem vette át a paraszt,azóta sem tudom elérni... Van ilyen is és olyan is...

       Komment


       • #8
        Én vettem Csepel alkatrészeket, de szerintem a kimaradt cuccokat küldte el, ami már nem kellett senkinek. Gondolhatjátok... 10000ft-om bánta.
        Zöme nem jó cucc volt

        Komment


        • #9
         Kicsit kapcsolódik ide , de lassan felkerül egy " oktató " levelezés az átverési próbálkozásról ami velem történt a múlt hetekben .


         ( sőt talán itt meg is kérhetem CZoltit , hogy tálalja ki a levelezést --talán úgy ,hogy a kérdéses részt nem lefordítva , hanem megkérjük az angolul beszélőket ,hogy ők se árulják el másnak --de ha gondolod nyugodtan takard ki )

         Mert ugyanis azóta nem jött válasz --ezek szerint elolvasta

         Komment


         • #10
          Lemezjáték!
          Nagyon sok olyan üzletem volt, ahol az eladó átverhetett volna simán, de nem tette...ilyenkor nő a bizalma az embernek másokban. Tapasztalataim szerint az eladók nagy többsége becsületes.
          Bocs!

          Elfelejtettem hozzá tenni, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK!

          Komment


          • #11
           joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Kicsit kapcsolódik ide , de lassan felkerül egy " oktató " levelezés az átverési próbálkozásról ami velem történt a múlt hetekben .


           ( sőt talán itt meg is kérhetem CZoltit , hogy tálalja ki a levelezést --talán úgy ,hogy a kérdéses részt nem lefordítva , hanem megkérjük az angolul beszélőket ,hogy ők se árulják el másnak --de ha gondolod nyugodtan takard ki )

           Mert ugyanis azóta nem jött válasz --ezek szerint elolvasta
           Vettem az adást, de csak hétfőn tudom megcsinálni. Ehhez a tablet túl nehézkes, asztali géppel pedig pár perc. Egy kávészünetbe pont belefér.

           Komment


           • #12
            Köszönöm ...............

            Komment


            • #13
             Hát akkor jöjjön a történet:             Egy apró Veterán Apró hirdetésre jelentkező vevőjelölt esete Jokerrel

             (Az alábbiakban olvasható levelezést Joker kérésére és az ő beleegyezésével adom közre tanulságul mindazoknak, akik nem akarnak csalódni embertársaikban, hogy azért jól nyissák ki a szemüket és minden érzékszervüket mozgósítsák, mert bizony huncut ember is akad az érdeklődők között. A kedves Olvasó nézze el nekem a magyartalan fordítást, mivel úgy szerettem volna visszaadni az eredeti levél nyelvdinamikáját, hogy előbb guglival németre fordíttattam, mivel csak azon értek egy keveset. Hozzáértő kollégáim szerint a gugli elég hűen visszaadja a lényeget angolról németre, tehát vagy én vagyok nagyon amatőr fordító, vagy a levélíró beszéli furcsán az anyanyelvét. )


             Jokernek már régóta olvasható egy hirdetése a Veterán Aprón. Íme:

             Autobianchi A112 Abarth

             Erre a hirdetésre – hogyhogy nem – egy külföldi(nek látszó) vevőjelölt jelentkezett az alábbi emil szerint:

             Lee Morgan: Hello do you still have this for sale if yes reply me back to this email address: (...) can you give me the price??

             azaz: Helló még megvan ez az eladó (cucc?)? Ha igen válaszoljon nekem vissza erre az e-mail címre: (...) Tudna adni árat?


             Erre Joker tömör angolsággal válaszolt:

             Fix 5500 EUR.


             Lee úr tovább érdeklődött.

             Lee Morgan : Thanks for your response. Am interested in buying. How long have you owned it? what's your actual price for it?.

             Awaiting to hear from you soon,
             Best Regards.

             vagyis: Köszönöm a választ. Vásárolnék. Mióta van ez az Ön tulajdonában?

             Válaszát várva
             Üdvözlettel:             Joker teljes angoltudását latba vetve kérte meg egy barátját egy szakszerű angol válasz megfogalmazására:

             Hi! I ownet it about 5 years. The actual price is 5600€ in cash by me at the spot. No transport agent, you must pay and deliver it from me personnaly! The condition can you see on the photos, all documents is OK, the car is registered on my name.
             Best regards             Bejelentkezés – Google-fiók             Tehát: Hello! Én vagyok a tulajdonos 5. éve. A tényleges ár 5600 EUR nálam készpénzben itt helyben fizetve. Szállítási ügynök nélkül önnek kell fizetni és elszállítani tőlem személyesen. Az állapota a fényképeken látható. Minden dokumentum rendben van. Az autó az én nevemre van íratva.

             (Megjegyzés: fel sem tűnik Lee úrnak a 100 eurós áremelés. Hiába, aki gentleman, az úriember. )

             Lee úr teljesen belelkesedett, már érezte a kis Abarth kormánykerekét a kezében és az istenadta magyarnak az alábbi levelet küldte:

             Thank you for getting back to me. Am really satisfied in buying your AD. I'm ready to pay your asking price 5600€ including the PayPal transfer charges,How i wish i could come to inspect this item but currently i'm working away from the country... But the issue is i am an oceanographer and i do have a contract now so am presently on sea.The contract is strictly no call due to the lack of reception on the sea area. But I'm able to access email anytime as we will make use of laptop so my only quickest payment option is PayPal as i can send money via PayPal anytime.Since I'm requesting this transaction to be done via PayPal, i will be responsible for all the paypal charges on this transaction and if you don't have an account with paypal, its pretty easy, safe and secured to open one. Just log on to Link. I hope we can make the purchase as fast as possible? I have a mover that will come for it once payment clears and they will take care of very necessary paper for me.I need your PayPal Full name and email address so i can send the money now.

             Many Thanks

             Nem szó szerint, de a legjobb „tudásomat” összeszedve:

             Köszönöm, hogy mindig visszaszól. Az Ön AD-jének megvásárlása megelégedettséggel tölt el. Kész vagyok az ön által elgondolt 5600 EUR árat PayPal-átutalással, a mellékköltségeket beszámítva fizetni. Szeretnék elmenni, hogy ellenőrizzem, de ezt a tételt ez idő szerint most rögtön csak külföldön tudom befizetni.

             A probléma az, hogy én egy oceanográfus vagyok és szerződéseket kell most csinálnom. Jelenleg a tengeren vagyok. A szerződés szigorú, semmilyen telefonhívás sem fogadható a tengeren.

             De képes vagyok bármikor az e-mailekhez hozzáférni. Az általunk használt laptop így az egyetlen lehetőségem. A leggyorsabb PayPal-fizetéssel mindig tudok pénzt küldeni. Itt kérdezem, hogy ez a tranzakció PayPalon keresztül történhet-e? Én leszek a felelős minden PayPal illetékért ennél a tranzakciónál. Ha Önnek nincs PayPal-számlája, akkor ez nagyon egyszerűen, biztosan és biztonságosan nyitható. Jelentkezzen be egyszerűen a Link.. címen.

             Remélem, hogy mi a vásárlást amilyen gyorsan csak lehet, megcsináljuk. Van egy hajtómű kár. Amíg a fizetés töltődik és jön, Ön ügyeljen arra, hogy a papír számomra nagyon szükséges. A PayPal-hoz szükséges nekem az Ön teljes neve és e-mail címe ahhoz, hogy a pénzt most küldeni tudjam.

             Sok köszönet             Jokerben itt kezdett el valami motoszkálni, hogy miként is lehetséges az, hogy egy oceanográfus éppen egy ilyen kis versenyautót akar vásárolni, ráadásul a tenger közepéről, ahonnan telefonhívás nem, de e-mail küldés és PayPal átutalás azért indítható bármikor. Természetesen fuvaros is, akinek Joker elmondása szerint, még valami anyagi támogatást is kellett volna adnia, amit persze Lee úr PayPalon ellentételez.

             Ez már egy olyan viráglelkületű embernek, mint Joker is szemetszúrt. Különösen akkor, amikor magyarra fordította Lee úr nevét: Lee Morgan – Reggel Lí.

             Elég visszafogottan válaszolt. Virágnyelven fordítva tiltott nemi viszonyt emlegetett a felmenő nőági rokonokkal és mindenféle tengeri állatokkal, továbbá négerek által lakott övezetet (melegebb éghajlat) is javasolt kúraszerűen. Akiket az eredeti szöveg érdekel kérje el Jokertől privátban. Magamat nem szeretném itt moderálni. A levél végét viszont ideírom:

             But!!

             If you are still interested and coming for the car personally and pay cash on the site, i invite you for a coffee too!
             Best regards
             Joker

             azaz: Ha még mindig érdekel, és jön az autó, és személyesen készpénzzel fizettek a helyszínen, meghívlak benneteket egy kávéra is!


             Üdvözlettel:

             Joker


             Vártunk 2 hetet , de megszakadt az érdeklődés.

             Komment


             • #14
              Ez az illető egy" Sertés" mivel csúnyán nem beszélünk!

              Komment


              • #15
               Ez az illető egy „Sertés” mivel csúnyán nem beszélünk!
               Igaz. Nyilván megsertésedett a végén.

               Komment

               Ugrás az oldal tetejére
               Working...
               X