Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Rendezgettem ( de valójában a Sanyi csinálja ) a disznóólat a gépemben . Találtam néhány képet - innen a satupadomról ....... ---- ha meg úgy nézem , az már valami , ha az ember munkáját valaki a sajátjaként mutatja be a nyálcsorgatóknak .
Ha lesz Pannóniád , és már csak a koronát kell rá feltenni , szólj ..... ( ne nekem , hanem egy P 20 os csávónak , tiszakeszin , az csinál ilyeneket ...
Berugtam a kocsma ajtót!! a címhez illően. Most ebben a számomra latymatag időben olvasgattam a régi cikkeket és jól esett a 2. Talinkról szóló cikkét olvasni Talugának. A képeket elnézve a nyár emléke kissé melengette a lelki világom. Az idén viszont történelmet írunk hiszen ez lesz az 5. csak lassan melegszik / még most hül / a kinti levegő sajna
Bizony hűl.... a fene enné meg, ez most nekem nem jó. Úgy fázok a műhelyben mint a vadászkutya. Mert ugye fűteni most még nem tudok. Na mindegy megyek iszok inkább egy kis körte levet...
Nem tudnál valamilyen lécekből összeütni egy kisebb fóliasátrat,ami esetleg mobil is lehet és a nagysága csak akkora lenne,amekkora hely éppen szükséges a munkához és alá egy hősugárzót,vagy olaj radiátort?A fázás rettenetesen nehezen lehet elviselni és még a körtelé sem segít,csak tompítja a hidegérzetet,ilyenkor lehet úgy kihűlni,aminek számtalan betegség lehet a krónikus velejárója az ízületi problémáktól,a vesebajig.Óvjátok magatokat és ez mindenkire vonatkozik,mert egészség nélkül,-semmi sem ér semmit!
Üdvözlettel:Che
Utólag,eszembe jutott még,hogyha betonon kell toporogni,akkor nagyon sokat jelent a betonra helyezett deszkalap a két szélére szegezett léccel,hogy alul legyen légrés és erre szétbontott kartondobozokból több rétegben papírt tenni.Először az ember lába kezd el fázni és ez ellen nagyon sokat segít a fenti megoldás.Sajnos én is eléggé vacogok,mert spórolni kell a tűzifával,bár rengeteg a munkám,de hidegben nem nagyon fűlik hozzá a fogam,azért be-be gyújtok két-három naponta,de igazán nem tud felmelegedni a műhely csak,ha folyamatosan fűteném,-túl sok gép van ott és egyéb vasak,azok meg nyelik a hőt.
Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2018 jan. 21, 14:32.
Oka: Kiegészítés
A napokban leszek kész a hegesztéssel a Golfon, akkor kerékre tudom tenni, és ekkor már ki tudom toszítani a műhelyből. No ha kiment akkor nekiállok egy fóliasátrat készíteni bent, ami funkcióját tekintve fényezőkamra is lesz. Jelenleg így néz ki.
Egy fólia mennyezet sokat segítene megfogná az elszökő hő nagy részét. A kályha akkor már segítene még ha kémény nincs is. 3 szál 120-as kályhacsövet betekersz szigeteléssel / nélküle nincs huzat / és piros a platni. Most én is hasonlót alkottam még egy szabály talán magasabb legyen mint a GIRINC akkor nem csap bele a tető felett a szél. Ezt hány helyen figyelmen kívül hagyják és az évekkel mindíg emelgetik a kémény magasságát. Józsi jól bele bújtál így ki tudod festeni az összes elemet felrakás előtt. Belső részre érdemes használni a cink sprét először majd jöhet a cinkromátos 2 rétegben majd az üregvédő. A külső fényezés csak dísz a rozsda általában belül lakozik! Csak egy bevált javaslat ha csendes gépet akarsz : 2 réteg alapozó után Juta zsák még a tűzfalra kardán alagútra is Katepox- al át itatni alsó részen akár locsolva is úgy is megköt. Még 10 év az autód életében biztosan.
Holnap-holnapután nekiállok megcsinálni a fóliasátrat, ami fényezőkamra is lesz egyben. Utána pedig már kezdem a fényezés előkészítést rajta, fújom rá az epoxi alapozót.
A tél még nem múlt el és a tapasztalat azt bizonyítja,hogy a február sokszor még keményebb,mint a megelőző téli hónapok,-ne így legyen,de az egészségre nagyon vigyázz!
Komment