Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Sziasztok kertbaratok nem dolgozik senki a kertekben ,nekem most van a legtobb munkam .Van egy ket uj szerszamom amik megkonnyitik a munkat az akkus fureszrol nem tudim feltolteni.Tegnap olyan gyarlo munkat kelett csinalni egy ora munka utan harom fureszt kelett javitani.
Jelenleg is ások,-igaz most éppen kávészünetet tartok.Errefelé,de az egész országban olyan aszályos idő van,hogy nem akarnak a magok kibújni a földből.Nagyon kellene az eső,de nem nagyon akaródzik az égnek beborulni sem.Igaz a meteorológia ígéri a hét második felében az esőt,de az ígéret szerinti mennyiség 6-7 szeresére lenne szükség.Ültettem egy pár szilvafa csemetét és,ha az ásással végzek a szőlőket kellene rendezni.Van még vagy 8db. fa is amit ki kellene ásni mert egyenlőre egy része már le van nyakazva és bántja szemem,-szóval nem unatkozom.
A bajom a kertészkedéssel annyi,hogy nem szeretem csinálni,de kell,mert a zöldhagyma,paradicsom,paprika,zöldség,......meg szükséges.
Nem nagyon van annál nagyobb erény,mint legyőzni önmagunkat.
Remélem Tiszakeszin találkozunk az idén!Triesztben,vagy a környékén megjelentek e már a fecskék?
Van egy ket uj szerszamom amik megkonnyitik a munkat
A jó szerszám rengeteg bosszúságtól menti meg az embert, rengeteg időt és energiát is megspórol.
Én is megyek, szinte megállás nélkül. A metszéseken túl vagyok, lassan el is takarítom a "műszereket". A karos ágvágó, akkus kézi fűrész, kézi olló bizony nem hevert a sarokban idén sem.
Most következik a gyepek beindítása, örökzöldek rendbe rakása.
Ganaj mordori munkákat már nem vagyok hajlandó elvállalni, amik tönkreteszik a szerszámokat (meg az idegeimet). Nem hoznak annyi hasznot, hogy megérje.
Hat a "Ganaj Mordor"-i munka jol fizet legalabb is ebben az esetben,meg masik harom munkahoz ad hozzaferest, ugy hogy 2 honap kb fix amit en osztok be es van idom masra is nincs hatarido .40 eve nincs kezelve a kert ,a zold meg a fak nem problema .Ellenben a regi tulaj maniakusan feltette a dolgait es osszekotozott mindent 4-5 mm vastag drottal .Folhalmozott mindent vasracs ,csatorna borosuvegek szazaval,raklapok ,teglak,stb.Ellenben talaltam nagyon szep faragott kobol kapufelfat (150kg)kovacsoltvas zsanerokat .Harom haz van a telken mind telerakva meg nemjutottam oda hogy kinyissam.Nyilik meg egy barlang is az udvarban ahol allitolag annak idejen az emberek oda bujtak a haboru vegen mikor a "Titini"- k bejottek Triestbe .Mert ugyan is amikor a Jugoszlav partizanok bejottek ide aki nekik nem tetszett azt bedobtak az ugy nevezett "foiba"- ba ami nem mas mint az egre nyilo hatalmas termeszetes barlangaknak amik esetekben akar 100 meteres melyseget is elerik.Nem pazaroltak a loszert csak beloktek az embereket.Ez egy kis kitero a temabol.Eso itt sem esett es nem is akar pedig kene nagyon .Fecsket meg nem lattam de majd odafigyelek
Ma vegre esik az eso mar nagyon kelett,egesz delelott karbantartassal foglalkoztam ,ahany szerszam annyi baj.Foleg a fureszek a bosszantoak ahany gep annyi fele lanc lap
Lehet, hogy igazad van Máté de talán a jobb minőségűnél kevesebb látogatás kell a kereskedőhöz. Igaz annak az árában fizetendő a tartóssága . Az, hogy kinek van igaza az talány a nyertes szerintem az eladó! Az esőt nálunk éjszakára ígérgetik, hogy lesz -e belőle valami kétséges. Sajnos mikor látja az ember a traktorok porfelhőben dolgoznak ami nem jó látvány, szomjas a föld!
Vehettek bármit bárhol,lehet az márkás,vagy márkátlan,egyre bóvlibb minden mindegy,hogy mi van ráírva és milyen a csomagolása.Jó és jól javítható minőséget azért nem csinálnak,mert akkor leállna az eladás és nem képződne elég nyereség,ami bármekkora is,-soha nem elég.Egynéhány termék már a szétszedést sem bírja ki,széttörik a sok műanyag patent,szigony,a vékonyfalú alumíniumból kijönnek a menetek és még nagyon hely sincs,hogy egy nagyobb átmérőjű menettel javítsd.A mérhetetlen birtoklási vágy az amitől így működik az egész,mert mindenhonnan ömlik a reklám a sok csili-vili sz@rról és azt sugallják,hogy nem is vagy már ember,ha nincs ilyened,vagy olyanod,-az ember meg esendő,-beveszi.A TV elé már nem is érdemes leülni,mert csak a hülyítés meg a reklám van.
Sajnos mikor látja az ember a traktorok porfelhőben dolgoznak ami nem jó látvány, szomjas a föld!
Tegnap bejöttek a "srácok"kiszálltak a gépekből egymást röhögték csak a szemük villogott:teljesen porosak voltak a mi gépeink MTZ-k ebben akkor nem gyulsz meg ,ha nyitva ajtó ablak,hát a por az a széllel jön....Kellene a nedvesség,had zöldülne a határ akkor lesz igazán tavasz:mikor a zöld növények kitisztítják a levegőt....
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
A mérhetetlen birtoklási vágy az amitől így működik az egész,
Nagy levegő,egy kis békítő,és tisztítsd ki a lemezpermetező szelepeit olajozd be ,és készülj a növényeid gondozására:szard le a rabló világot,mást nem igazán tehetünk.!
Nekünk ez maradt,a fiatalok már a műanyag világban élnek nekik ez jutott,az idő eldönti mennyire jó !!!!
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Che nekünk békülnünk kell majd mert nem értek egyet.
Aminek van márkája és az jó is az általában nem ad ki a kezéből sz.rt, mert onnantól az a márkanév is egy semmi.
94 óta van STIHL fűrészem soha semmi baja nem volt.
Szintén 94 óta van STIHL lóbálós kaszám na az párszor megszivatott engem és a szakszervízt is mire kiderült hogy az elöregedett benzincsövön falsot kap.
91 óta van HARDi háti permetezőm a csapját kb 5 évenként kell cserélni és kétszer leszakadt a kipufogója, ami hegesztéssel lett orvosolva, csere lehet megóvott volna a következő töréstől de hát nincs.
és ritkán b.sz szét az ideg amikor nekiállok dolgozni és nem tudok mert éppen nem működik valami.
Sziasztok tobb mint tiz lancfureszem van amit naggyabol hasznalok is sajnos az en munkam komplikalt sokszor ha rovid idore is de szuksegem van kulombozo meretuekre altalaban harom fele meret A kisebbek a 10-12 colos vezetovel tobbnyire a magasban amikor beuloben koteltechnikaval vagok de ahogy halad a munka lefele ,vastagodik a fa kell a 14-16 colos vezeto ami azt jelenti nagyobb furesz ,majd jon a 18-24 vagy meg nagyobb vezeto.Tobbnyire mindegyik meretbol van a furgonba 2 ha gond van nem mehetek haza javitani stb.Termeszetesen plussz lanc vezetok ,ha van ido lehel elezni ,de tobbnyire ha kovet vagy vasat kapok egyszerubb elokapni a masikat es befelyezni az eppen elkezdett munkat.Negy kulombozo atmeroju reszelo keszlet.Tobbnyire a meghibasodasok nem a gepekben tortenik hanem a lancokkal vagy a kupluggal max.ha beteker egy szogesdtotot (mint tegnap).Van olyan furesze amit 1992-es tokeletesen mukodik termeszetesen ezek a munkaeszkozok mind professzionalis kategoria
Ma volt alkalmam hasznalni a Makita Duc 254 - akkus fureszt kicsi konnyu eros az akku is elegge tartos eddig a Stihl msa161-et hasznaltam de szerintem ez kenyelmesebb nem tuzifat apritani vagy donteni de magasban nagyon jo
Az a 90 es években vagy korábban készített szerszámok adták meg a márkák hírnevét. Ez érvényes mindenre pl. az autókra is példa az USA autói miket régen min. 30 évre terveztek ezeket hordják vissza de nézzél meg egy mait persze gépész szemmel! A külcsinre adnak a beltartalom- tartósság már nem a régi.
Nagy kín-keservesen összesen lett 14mm. eső,itt nálunk az összes utóbbi csapadékos napokban.Nem túl sok,az idő meg lehűlt és ismételten fűtünk,igaz nem egész nap,de úgy estefelé ráfér a lakásra egy kis meleg.A magokat továbbra sem látom kibújni a földből,remélem azért meg emberlik,illetve meg növényesítik magukat és lesz valamilyen termés.Ástam ki tormát,lehet reszelgetni és siratni a múltat,de az ecetes torma nagyon finom,illetve én szeretem.
A fecskeváró hetek lenullázódtak,de fecskét az idén a légteremben még nem láttam,repülőgép viszont van bőven,hogy hova a fenébe kujtorognak a népek a világba,azt talán maguk sem tudják.,-mennek az üveggyöngyök elé,vagy után,-no had menjenek.
Megjött 22q tűzifa,lehet hasogatni és elrakni a jövő télre,jó talpon száradt akác,33 cm. hosszúra elfűrészelve,mázsája errefelé 3 9oo Ft,de még örülök annak,hogy kaptunk időben.Tavaly is ilyenkor hozták meg és volt ideje kiszáradni,nem is tisztítottam a kipufogót,csak egyszer az egész szezonban,nagyon sokat jelent a száraz tüzelő.
A FÉG V4 vízmelegítő megadta magát,nem túl nagy a baj a hőelem,vagy a mágnes,most az van darabokban,illetve már összefelé halad.A jóelőbb esztergáltam a vízoldalra KPE csőből tömítéseket a hollanderekhez,mert az a gyári klingerit nálam nem jön be,hiába húzom meg,csak szivárog.Megjegyzem a hivatásos szerelők is agyon szokták a tömítésen túl még teflon szalaggal is tekergetni.Nem nagyon hiányzott ez a munka nekem,mert kellene a lenyakazott fákat kiásni,de legalább túl leszek a V4 éves karbantartásán is.Régebben hívtunk szerelőt,elvitt 10-15 ezret,de egyszer sem láttam,hogy a hidegvíz bemenő oldalánál levő szűrőt kitakarította volna,pedig van ám ott szutyok bőven,amiért még nem szeretem őket,hogy csak a csőfogót és a vízpumpa fogót ismeri a legtöbb,tisztelet a kivételnek,pedig minden menetes darabon van szöglet.Nincs is annál szebb látvány,mint amikor egy krómozott csaptelep meg van csőfogózva,előjön a sárgaréz szín,úgy nyomokban.
Komment