Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kertészkedés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #31
    Nem tudom miért lett lezárva, szerintem véletlenül történt az én hibámból. Ezt most javítom, és a témát újranyitom. Hajrá veterános kertbarátok.

    Komment


      #32
      Sziasztok kertbaratok nem dolgozik senki a kertekben ,nekem most van a legtobb munkam .Van egy ket uj szerszamom amik megkonnyitik a munkat Click image for larger version

Name:	IMG_20190401_183757019.jpg
Views:	100
Size:	1.05 MB
ID:	216900 az akkus fureszrol nem tudim feltolteni.Tegnap olyan gyarlo munkat kelett csinalni egy ora munka utan harom fureszt kelett javitani.




      Komment


        #33
        Szervusz Movisz!

        Jelenleg is ások,-igaz most éppen kávészünetet tartok.Errefelé,de az egész országban olyan aszályos idő van,hogy nem akarnak a magok kibújni a földből.Nagyon kellene az eső,de nem nagyon akaródzik az égnek beborulni sem.Igaz a meteorológia ígéri a hét második felében az esőt,de az ígéret szerinti mennyiség 6-7 szeresére lenne szükség.Ültettem egy pár szilvafa csemetét és,ha az ásással végzek a szőlőket kellene rendezni.Van még vagy 8db. fa is amit ki kellene ásni mert egyenlőre egy része már le van nyakazva és bántja szemem,-szóval nem unatkozom.

        A bajom a kertészkedéssel annyi,hogy nem szeretem csinálni,de kell,mert a zöldhagyma,paradicsom,paprika,zöldség,......meg szükséges.

        Nem nagyon van annál nagyobb erény,mint legyőzni önmagunkat.

        Remélem Tiszakeszin találkozunk az idén!Triesztben,vagy a környékén megjelentek e már a fecskék?

        Üdvözlettel:Che

        Komment


          #34
          movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Van egy ket uj szerszamom amik megkonnyitik a munkat
          A jó szerszám rengeteg bosszúságtól menti meg az embert, rengeteg időt és energiát is megspórol.
          Én is megyek, szinte megállás nélkül. A metszéseken túl vagyok, lassan el is takarítom a "műszereket". A karos ágvágó, akkus kézi fűrész, kézi olló bizony nem hevert a sarokban idén sem.
          Most következik a gyepek beindítása, örökzöldek rendbe rakása.
          Ganaj mordori munkákat már nem vagyok hajlandó elvállalni, amik tönkreteszik a szerszámokat (meg az idegeimet). Nem hoznak annyi hasznot, hogy megérje.

          Komment


            #35
            Hat a "Ganaj Mordor"-i munka jol fizet legalabb is ebben az esetben,meg masik harom munkahoz ad hozzaferest, ugy hogy 2 honap kb fix amit en osztok be es van idom masra is nincs hatarido .40 eve nincs kezelve a kert ,a zold meg a fak nem problema .Ellenben a regi tulaj maniakusan feltette a dolgait es osszekotozott mindent 4-5 mm vastag drottal .Folhalmozott mindent vasracs ,csatorna borosuvegek szazaval,raklapok ,teglak,stb.Ellenben talaltam nagyon szep faragott kobol kapufelfat (150kg)kovacsoltvas zsanerokat .Harom haz van a telken mind telerakva meg nemjutottam oda hogy kinyissam.Nyilik meg egy barlang is az udvarban ahol allitolag annak idejen az emberek oda bujtak a haboru vegen mikor a "Titini"- k bejottek Triestbe .Mert ugyan is amikor a Jugoszlav partizanok bejottek ide aki nekik nem tetszett azt bedobtak az ugy nevezett "foiba"- ba ami nem mas mint az egre nyilo hatalmas termeszetes barlangaknak amik esetekben akar 100 meteres melyseget is elerik.Nem pazaroltak a loszert csak beloktek az embereket.Ez egy kis kitero a temabol.Eso itt sem esett es nem is akar pedig kene nagyon .Fecsket meg nem lattam de majd odafigyelek

            Komment


              #36
              Ma vegre esik az eso mar nagyon kelett,egesz delelott karbantartassal foglalkoztam ,ahany szerszam annyi baj.Foleg a fureszek a bosszantoak ahany gep annyi fele lanc lap

              Komment


                #37
                Erre mondom én egy fajta gyártótól vegyünk gépeket,ha nem a leghíresebb márka:akkor is egy boltba kell menni az alkatrészekért....
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                Komment


                  #38
                  Lehet, hogy igazad van Máté de talán a jobb minőségűnél kevesebb látogatás kell a kereskedőhöz. Igaz annak az árában fizetendő a tartóssága . Az, hogy kinek van igaza az talány a nyertes szerintem az eladó! Az esőt nálunk éjszakára ígérgetik, hogy lesz -e belőle valami kétséges. Sajnos mikor látja az ember a traktorok porfelhőben dolgoznak ami nem jó látvány, szomjas a föld!

                  Komment


                    #39
                    Vehettek bármit bárhol,lehet az márkás,vagy márkátlan,egyre bóvlibb minden mindegy,hogy mi van ráírva és milyen a csomagolása.Jó és jól javítható minőséget azért nem csinálnak,mert akkor leállna az eladás és nem képződne elég nyereség,ami bármekkora is,-soha nem elég.Egynéhány termék már a szétszedést sem bírja ki,széttörik a sok műanyag patent,szigony,a vékonyfalú alumíniumból kijönnek a menetek és még nagyon hely sincs,hogy egy nagyobb átmérőjű menettel javítsd.A mérhetetlen birtoklási vágy az amitől így működik az egész,mert mindenhonnan ömlik a reklám a sok csili-vili sz@rról és azt sugallják,hogy nem is vagy már ember,ha nincs ilyened,vagy olyanod,-az ember meg esendő,-beveszi.A TV elé már nem is érdemes leülni,mert csak a hülyítés meg a reklám van.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      #40
                      sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Sajnos mikor látja az ember a traktorok porfelhőben dolgoznak ami nem jó látvány, szomjas a föld!
                      Tegnap bejöttek a "srácok"kiszálltak a gépekből egymást röhögték csak a szemük villogott:teljesen porosak voltak a mi gépeink MTZ-k ebben akkor nem gyulsz meg ,ha nyitva ajtó ablak,hát a por az a széllel jön....Kellene a nedvesség,had zöldülne a határ akkor lesz igazán tavasz:mikor a zöld növények kitisztítják a levegőt....
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                      Komment


                        #41
                        Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        A mérhetetlen birtoklási vágy az amitől így működik az egész,
                        Nagy levegő,egy kis békítő,és tisztítsd ki a lemezpermetező szelepeit olajozd be ,és készülj a növényeid gondozására:szard le a rabló világot,mást nem igazán tehetünk.!

                        Nekünk ez maradt,a fiatalok már a műanyag világban élnek nekik ez jutott,az idő eldönti mennyire jó !!!!
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                        Komment


                          #42
                          Che nekünk békülnünk kell majd mert nem értek egyet.
                          Aminek van márkája és az jó is az általában nem ad ki a kezéből sz.rt, mert onnantól az a márkanév is egy semmi.
                          94 óta van STIHL fűrészem soha semmi baja nem volt.
                          Szintén 94 óta van STIHL lóbálós kaszám na az párszor megszivatott engem és a szakszervízt is mire kiderült hogy az elöregedett benzincsövön falsot kap.
                          91 óta van HARDi háti permetezőm a csapját kb 5 évenként kell cserélni és kétszer leszakadt a kipufogója, ami hegesztéssel lett orvosolva, csere lehet megóvott volna a következő töréstől de hát nincs.
                          és ritkán b.sz szét az ideg amikor nekiállok dolgozni és nem tudok mert éppen nem működik valami.

                          Komment


                            #43
                            Sziasztok tobb mint tiz lancfureszem van amit naggyabol hasznalok is sajnos az en munkam komplikalt sokszor ha rovid idore is de szuksegem van kulombozo meretuekre altalaban harom fele meret A kisebbek a 10-12 colos vezetovel tobbnyire a magasban amikor beuloben koteltechnikaval vagok de ahogy halad a munka lefele ,vastagodik a fa kell a 14-16 colos vezeto ami azt jelenti nagyobb furesz ,majd jon a 18-24 vagy meg nagyobb vezeto.Tobbnyire mindegyik meretbol van a furgonba 2 ha gond van nem mehetek haza javitani stb.Termeszetesen plussz lanc vezetok ,ha van ido lehel elezni ,de tobbnyire ha kovet vagy vasat kapok egyszerubb elokapni a masikat es befelyezni az eppen elkezdett munkat.Negy kulombozo atmeroju reszelo keszlet.Tobbnyire a meghibasodasok nem a gepekben tortenik hanem a lancokkal vagy a kupluggal max.ha beteker egy szogesdtotot (mint tegnap).Van olyan furesze amit 1992-es tokeletesen mukodik termeszetesen ezek a munkaeszkozok mind professzionalis kategoria
                            Ma volt alkalmam hasznalni a Makita Duc 254 - akkus fureszt kicsi konnyu eros az akku is elegge tartos eddig a Stihl msa161-et hasznaltam de szerintem ez kenyelmesebb nem tuzifat apritani vagy donteni de magasban nagyon jo

                            Komment


                              #44
                              Az a 90 es években vagy korábban készített szerszámok adták meg a márkák hírnevét. Ez érvényes mindenre pl. az autókra is példa az USA autói miket régen min. 30 évre terveztek ezeket hordják vissza de nézzél meg egy mait persze gépész szemmel! A külcsinre adnak a beltartalom- tartósság már nem a régi.

                              Komment


                                #45
                                Nagy kín-keservesen összesen lett 14mm. eső,itt nálunk az összes utóbbi csapadékos napokban.Nem túl sok,az idő meg lehűlt és ismételten fűtünk,igaz nem egész nap,de úgy estefelé ráfér a lakásra egy kis meleg.A magokat továbbra sem látom kibújni a földből,remélem azért meg emberlik,illetve meg növényesítik magukat és lesz valamilyen termés.Ástam ki tormát,lehet reszelgetni és siratni a múltat,de az ecetes torma nagyon finom,illetve én szeretem.

                                A fecskeváró hetek lenullázódtak,de fecskét az idén a légteremben még nem láttam,repülőgép viszont van bőven,hogy hova a fenébe kujtorognak a népek a világba,azt talán maguk sem tudják.,-mennek az üveggyöngyök elé,vagy után,-no had menjenek.

                                Megjött 22q tűzifa,lehet hasogatni és elrakni a jövő télre,jó talpon száradt akác,33 cm. hosszúra elfűrészelve,mázsája errefelé 3 9oo Ft,de még örülök annak,hogy kaptunk időben.Tavaly is ilyenkor hozták meg és volt ideje kiszáradni,nem is tisztítottam a kipufogót,csak egyszer az egész szezonban,nagyon sokat jelent a száraz tüzelő.

                                A FÉG V4 vízmelegítő megadta magát,nem túl nagy a baj a hőelem,vagy a mágnes,most az van darabokban,illetve már összefelé halad.A jóelőbb esztergáltam a vízoldalra KPE csőből tömítéseket a hollanderekhez,mert az a gyári klingerit nálam nem jön be,hiába húzom meg,csak szivárog.Megjegyzem a hivatásos szerelők is agyon szokták a tömítésen túl még teflon szalaggal is tekergetni.Nem nagyon hiányzott ez a munka nekem,mert kellene a lenyakazott fákat kiásni,de legalább túl leszek a V4 éves karbantartásán is.Régebben hívtunk szerelőt,elvitt 10-15 ezret,de egyszer sem láttam,hogy a hidegvíz bemenő oldalánál levő szűrőt kitakarította volna,pedig van ám ott szutyok bőven,amiért még nem szeretem őket,hogy csak a csőfogót és a vízpumpa fogót ismeri a legtöbb,tisztelet a kivételnek,pedig minden menetes darabon van szöglet.Nincs is annál szebb látvány,mint amikor egy krómozott csaptelep meg van csőfogózva,előjön a sárgaréz szín,úgy nyomokban.

                                Üdvözlettel:Che

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X