Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pestlőrinci veteránbörze

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  #16
  zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Van még több gumi , gumi jellegű alkatrész a pannoniában ?
  Pár dolog hiányzik a "csomagból", úgyhogy még lehet fokozni. :-)
  mátéapu kedvelte ezt.

  Komment


   #17
   Akkor fokozd ... Jó egészséget hozzá Egész jó cuccok ...Ezek közül a gumi alkatrészek közül csak a "vékony" falvastagságú darabok okoztak csalódást ... idő előtt elrühesedtek , és szétmentek ...

   Komment


    #18
    zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ... idő előtt elrühesedtek , és szétmentek ...
    Nem is tudom, hogy nem túlzás vajon guminak hívni ezeket? Mi is használunk mindenféle "gumi" alkatrészt az autókhoz a melóban, de ezek már nem fognak kibírni újabb 50 évet.

    Titus, pasetta és zahi kedvelte ezt.

    Komment


     #19
     jandoarpad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Nem is tudom, hogy nem túlzás vajon guminak hívni ezeket
     A berugógumi bírja a napi használatot,csak mindig lecsúszik,(de a körösztapám is állandóan igazgatta)viszont a váltógumi egy év alatt felét elveszítette elkopott,a gázmarkolatokat a vizsga után levettem,halálra idegesített az a koszcsapdás nyúlós izé,kerestem eredetiket:igaz színben nem egy-árnyalatú,de műanyag és nem nyúlik!
     jandoarpad kedvelte ezt.
     "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

     Komment


      #20
      jandoarpad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Sziasztok!

      Kilátogattam a börzére, ahol gyakorlatilag azonnal belebotlottam Fóti Gyulába. :-) Mentem egy kört, hogy lássam a felhozatalt, de végül hozzá mentem vissza némi alkatrészért. Mit mondjak, jól bevásároltam vele :-)
      Látom máris elkapott a gépszíjj.
      Az én Mitas gumim 8 bárnál sem akar kipattanni a felnin teljes körben a helyére. Ajánlottak hintőport nem használt, szappanos vizet (szakemberek!) na az még úgy sem, viszont a felnit szépen megcsípte tőle a rozsda. Aztán elvittem egy autószerelőhöz, aki mondta, direkt e célra van megfelelő sikosító folyadék. Kinlódott egy órát, majd elővette a "csodaszert": a vazelint. Attól úgy, ahogy kikerekedett a dolog.
      Aztán - egy küllőzés után - jött újra a gumiszerelés, amit már magam csináltam. Elmentem a patikába, körülnéztem nincs-e ismerős, aztán - szemlesütve - kértem egy nagy tégely vazelint. Ismét 8 bár és megint csak úgy, ahogy jött ki.
      Lehet a felnivel van a gond, bár semmit nem találok amiben akadhatna, bár a peremezés nagyon gagyi. A felnin ne spórolj, én azt tettem és megbántam, azt nehezebb cserélni mint a gumit.
      Engem a belső is szívat: nagyjából hetente kell pumpálni. Amit kivettem - több, mint 30 éves - kiválóan tartja most is a nyomást.
      jandoarpad és mátéapu kedvelte ezt.

      Komment


       #21
       Mostanában gumizgatok rendszeresen... gyakorlok..mert az teszi a mestert.. Szerelővasat szinte csak levételkor használok, műanyag alátéttel a felnik megóvása miatt.
       Jankó51 és jandoarpad kedvelte ezt.

       Komment


        #22
        Valami van.. de... ccc.. nem az igazi. Hangulatjelet nem tudok felrakni.. képet nem enged tölteni. Pedig van itt kb 20 felni... részben gumizásra felkészítve.
        Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

        Komment


         #23
         Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Látom máris elkapott a gépszíjj.
         Áááá, nem hinném. Ami kell, az kell. Persze amit lehet, megmentek majd a régi alkatrészekből. A gépszíj már akkor elkapott, amikor úgy hétévesen az újpesti parkolóban szereltük az S100-as Skodát, és levett kipufogódobbal lett járatva. Azok a lángnyelvek... :-) (A szomszédok reakciójára nem emlékszem, de vélhetően nem aratott osztatlan sikert a mutatvány.) Szerintem már akkor eldőlt, hogy én gépekkel akarok foglalkozni!

         madorka, Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

         Komment

         Ugrás az oldal tetejére
         Working...
         X