Közlemény

Collapse
No announcement yet.

norinco

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

norinco

Szervusztok
    K. Béla vagyok fejér-megye északnyugati csücskéből mórtól 8km-re lakom. a '80-as években sokat motoroztam, a legszeretettebb motorom egy 60valahányas gyártású bivalytankos, krómbetétes P10-es volt a simo mellé a hétvégén vettem egy IZS Planeta3-03-at, mert nagyon beleszerelmesedtem. -Uru+a Huru egymás mellett szeretném újra használhatóvá tenni. az előző gazdája 10 éve elkezdte, de vmiért abbamaradt a felújítás. képeket amint lesz több időm teszek fel róla. rögtön volna is egy gyors kérdésem: hallottam vkitől, hogy ezeknek a paripáknak pozitív testelésük van. egyenlőre nem találtam elektromos rajzot erről a szerkezetről. ez az egyik problémája, a másik a karburátor. kaptam hozzá két db-ot de az egyik hiányos és amilyen az én szerencsém, az való erre. erről is teszek majd képet.

Üdvözlünk a fórumon. És persze várjuk a képeket.

Személyes tapasztalatom nincs IZS-zsel, de a letöltések között van hozzá szakirodalom, ami talán segíthet.

IZS - Letöltések - Veterán fórum
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Üdv köztünk!
      Az Izs P3 nak negatív testje van tudomásom szerint, de akik régebb óta izsélnek ezzel a típussal többet tudnak segíteni...
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Üdv köztünk!
        Az Izs P3 nak negatív testje van tudomásom szerint, de akik régebb óta izsélnek ezzel a típussal többet tudnak segíteni...
        Igen, valóban, a Planeta 3-as negatív testelésű. Pozitív testelésű elektromos rendszerrel csak a lemezvillásokat, illetve az Izs 49-esek korábbi szériáit (P35 gyújtásdoboz és G36 dinamó párosítással) szerelték. Az Izs.hu-n megtalálható az 56-Planeta széria kapcsolási rajza: IZS.hu - Kapcsolási rajzok.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy ezen a rajzon a gyújtótekercs bekötését hibásan jelölték, helyes bekötésnél a zöld vezeték (megszakítótól) megy a negatív, a piros pedig a pozitív sarura.
        -t5-, kollarg és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

köszi a válaszokat. talán hétvégén lesz már aksim is

Komment

sikerült feltennem néhány képet a szerzeményemről
            az albumomban vannak a képek, nincs 5 hozzászólásom - nem enged linket
            Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2012 márc. 08, 10:52. Oka: linket tettem az albumhoz

Komment

közben sikerült kinyomtatnom a szerelési útmutatót is a mocihoz, hétvégén éleszteni szeretnék, csak azt nem tudom mikor lesz rá időm... jó lenne hallani a hangját

köszi TZ, hogy javítottad

Komment

nem lesz ma "élesztés". nem jött meg az akku - remélem jó lesz bele a 6V-6Ah-ás - no meg hiába csináltam textilbakelit közdarabot a karbihoz. lekaptam a tankot, meg az ülést /zseniális megoldása van / és belekukkantottam a hengerbe. dugattyúcsapszeg tutti lóg, ugyhogy lekapom ma a hengert és átnézem mit tehetek vele, ha már így szét van kapva, és imádkozom, hogy a hajtókar alsó csapja legalább elfogadható legyen...

Komment

szét kell húznom a blokkot... lóg a hajtókar alsó szeme is... vadászok alkatrészeket, akinek volna vmi használhatója a "bajomjra", ne kíméljen

Komment

Az izs.hu-n van jópár elérhetőség boltokhoz/kereskedőkhöz is. De a veteranapro.hu-n is biztosan vannak márkatársaid.

Én csak kitartást tudok kívánni, az mindig kell a régi járgányokhoz.
                    Meg az újakhoz is, főleg ha valami banális apró hiba van pl. a vezetékköteg legmélyén...
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

szeretem a kihívásokat
                      még az IZSét is

Komment

jó lesz ez nekem?

Komment

ma meghoztam egy blokkot tbányáról. sokkal jobb a hajtókar benne. csak azt nem értem, hogy az enyémben alapméretes a dugó, és semmi kopás nincs a hengerben, a hajtókar meg kuka. ebben a blokkban hala'isten nem kotyog se a hajtókar, se a dugócsapszeg, és ez is alapméretes. mostmár csak időt kéne szereznem valahonnan, hogy átpakoljam a főtengelyt és csináljak 2ből egyet
                          valaki írt itt régi 6V-os akksiról, a boltos ember nem bír nekem szerezni 6V-6Ah-ás akksit.

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            valaki írt itt régi 6V-os akksiról, a boltos ember nem bír nekem szerezni 6V-6Ah-ás akksit.
                            6v 6Ah-sat ne is keress. Nagy valószínűséggel B49-6 való bele, ilyet próbálj szerezni! Ez passzol méretben is. http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...-846/#post6198

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              6v 6Ah-sat ne is keress. Nagy valószínűséggel B49-6 való bele, ilyet próbálj szerezni! Ez passzol méretben is. http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...-846/#post6198
                              köszi rajta leszek az ügyön

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X