Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyulaur bemutatkozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gyulaur bemutatkozása

Szervusztok!

Kezdő veterános próbálkozó vagyok. Édesapám foglalkozik amatőr szinten régi motorkerékpárok szerelgetésével. Most kezdem az ismerkedést az öreg motorok felújításával. Egy ezüst tankos Csepel 125-ös építésébe kezdtem elsős középiskolás fiammal karöltve. A "lehető legkönnyebb" úton indultunk. Mivel nem volt felújítási alapunk, így alkatrészekből kezdtük az építést. Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg így az egyszerűbb elkezdeni, de addig már eljutottunk, hogy a próba szerelés 70 %-ban megvan (blokk nélkül). Még néhány alkatrészt kell szereznem (pl: RM-es ülést, lábtartókat, stb). Voltak meglepetések, és figyelem a "nagyok" hogy csinálják. Gyűjtögetem az információkat, leírásokat, címeket, tapasztalatokat. Lassan eljutok odáig, hogy legalább kérdezni tudok.
    Üdv: Gyulaur

Szervusz Gyulaur!

Ne aggódj mindenki úgy kezdi,hogy elkezdi és szépen lépésről-lépésre halad az építésben és a tudásban is.Csepelhez találsz elég letölthető irodalmat a letöltések rovatban.Alkatrészt meg vadászhatsz a veteranaprón,képesmotor.hu-n,esetleg a vaterán,vagy ha módodban áll járj el börzékre!A CSEPEL,-úgy gondolom jó választás,bár,ha nincs rendezett irat hozzá,akkor a forgalomba helyezés a mostani törvények szerint,majdnem lehetetlen,de azért sokan csinálják csak úgy a munka öröméért.Az sem biztos,hogy a bürokrácia mindig így kezeli majd ezt a kérdést.

Úgy gondolom,ha kérdéseid támadnának,itt nyugodtan felteheted,-biztos lehetsz benne,hogy lesz válasz!

Üdvözlettel:Che
    Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Kedves Che!

Jelenleg nem foglalkoztat a forgalomba helyezés. Inkább a munka öröme és az alkotás tetszik. Egyébként csak B kategóriás jogsim van, így az üzembe helyezett motor csak értéknövelő tényező lenne. Ha viszont valóban sikerülne készre építeni a motort, az első saját munka számomra nagyobb érték lenne.
      Üdv: Gyulaur
      Che kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X