Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hobbista bemutatkozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hobbista bemutatkozása

Sziasztok! Zsilák Pál-nak hivnak Békés megyében Tótkomlóson lakom. 52 éves vagyok autószerelő mester a szakmám. Nagyon sok rossz autót és egyéb járművet babráltam életem során,sajnos mára kicsit megromlott az egészségem,már nem úgy megy a munka mint régen. Kedvenc hobbim az elektronika ,gyűjtök régi rádiót,tv-t, műszereket,például a rádiótechnikai műszerekből kb.100 darabos gyűjteményem van. De vannak javitási és egyéb műszaki könyvek,autóhoz,motorhoz,traktorhoz,stb. Üdv mindenkinek Pali

Szia Pali !
    A motorok mellett nekem is van pár rádióm és 1 db Kékes tévém ,de nem akar működni ,pedig üzemképes volt.(Ez amolyan másodállás ) Milyen tv-k és rádiók vannak neked ? Milyen járműveket "babráltál" ?
    Üdv a fórumon !
    Tamás

Komment

Szia Tamás! Hát van kb 50 darab 50-60-as évekbeli rádió és három lemezjátszó,Orion,Terta,Videoton,Telefunken,Philips. Van három csöves Terta szalagos magnó az ötvenes évek végéről.Egy csöves Moszkvics autórádió 1957-es.Csöves tv úgy tiz darab:Orion AT501,Munkácsi,Bencúr,Alba regia,Duna orion,Tisza,stb. És még a kb 100 darabos régi műszer gyűjtemény. Az autók közül gyakorlatilag a keleti ipar összes csodáját javitottam,akkoriban még ritka volt a nyugati autó most pont forditva van ,elvétve látni keletit. Azért a fő profilom a Lada volt ,talán errefelé ebből volt a legtöbb. Üdv Pali
      OdinHEM és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a válaszod !
        Ha nem haragudnál meg ,privátba küldenék (vagy ide is ,de nem sok mindenkit érdekel (szerintem )) egy pár rádióról fényképet azonosítás címszó alatt ,mert fogalmam sincs hogy milyen márkájú és mikori lehet .Olyan szalagos magnóhoz van szalagom , csak nem tudom meghallgatni ,mi is lehet rajta .(magnó hiányában )
        Üdv Tamás
        Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2012 aug. 14, 20:03.

Komment

Persze küld csak,a mail cimet tudod?

Komment

Nem kell cím , mert fórumon belül küldöm privát üzenetben .Ha megérkezik , akkor észre fogod venni az "Értesítők " felirat más színűre változik . Akkor a héten küldöm .
            Üdv

Komment

Üdvözletem Uraim!

Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              fórumon belül küldöm privát üzenetben
              Esetleg ha nem bánnád az azonosítás történhetne itt (vagy másik fórumtémában is), mert engem is érdekelnek a régi elektromos/elektronikus holmik, bár én ezidáig beértem egy Rakéta porszívóval. Igaz azt gyári dobozában kaptam, minden gyári tartozékkal. Szóval én is szívesen látnám a képeket, ha nem zavar, hogy nyilvánossá válnak.
              Kakas kedvelte ezt.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

OK! Ha a moderátorok nem szólnak érte.

Komment

hobbista eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Ha a moderátorok nem szólnak érte
                  Nem hinném, barátságos emberek. Ráadásul ezek is veterán holmik.

+1: a "Bemutatkozás" részt ApaE nevű fórumtársunk moderálja, neki is van villamossági kötődése - így már biztosan nem gond.
                  tomcat0813 és Kakas kedvelte ezt.
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Rendben van , akkor ide rakom fel a képeket .

Komment

Click image for larger version

Name:	PICT2374.jpg
Views:	1
Size:	188.8 KB
ID:	131753Click image for larger version

Name:	PICT2372.jpg
Size:	195.9 KB
ID:	131752Click image for larger version

Name:	PICT2376.jpg
Size:	192.4 KB
ID:	131754Click image for larger version

Name:	PICT2377.jpg
Size:	191.8 KB
ID:	131755Click image for larger version

Name:	PICT2375.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	131756
                      A képek ! Van amelyik egyértelműen Orion ,mert rá van írva . De , van amelyiken nincs semmilyen írás .Hátha te jobban felismered őket .
                      Üdv Tamás
                      barna és kollarg kedvelte ezt.

Komment

Szia! OK ma végzek a melóval utánna feltétlen megnézem hogy mik a tipusok. Jó kis készlet.

Komment

Nos tehát: az első kép ez egy B 545 VT 1956-57 (a VT vadásztölténygyár-at takar ez a későbbi Videoton elődje.) A második kép felső egy Orion 239 A 1953-ból.Az alsó egy R946 F (Szimfónia) VT 1958. A harmadik egy Orion 228 U tipusú rádió 1953-ból. A negyedik egy jó masina Standart Extra vagy Extra U 1938-ból való! Az ötödik egy szintén VT Tavasz tv 1962 körül gyártották.

Komment

Köszönöm az azonosítást ! A tv az Tavasz ? Ez a típusa és a márkája Kékes ? Mert Kékes van ráírva.

Komment

Jaj bocsi elnéztem tényleg Kékes. De egyébként a kettőnek a bele szinte ugyanaz.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X