Közlemény

Collapse
No announcement yet.

mazs‎

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    mazs‎

    Üdv minden fórumtagnak! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra (megjegyzem, teljesen véletlenül) és bízom abban, hogy e találkozás hasznos lesz mindannyiunk számára, bár még nem tudom, hogy a "veteránizmus" mely területei a meghatározói ennek az oldalnak. Magam az öreg járművek - főleg a motorkerékárok - és az öreg fegyverek - és fényképezőgépek iránt érdeklődöm. Magamról még annyit, hogy a fegyverekkel és a fényképezőgépekkel ma is "hivatalból" foglalkozom, azonban motorkerékpárra már ritkán ülök...sajnos :-( !

    #2
    Üdv. Jó helyen jársz. Bár itt inkább a keréken gördülő járgányokról szól a téma, de mért ne lehetne mondjuk a fegyverekről is társalogni.:-)))

    Komment


      #3
      Helló TUZI! Köszi az infót, de időközben magam is rájöttem, hogy itt inkább a kerekes gépekről esik szó. De hát ez nem probléma mert ezek sem állnak távol tőlem...tekertem elég sokat a gázkart is, meg kínlódtam is velük mint szerelő :-)...de az már bizony régen volt. Kezdtem a 125-ös Csepellel, azután a Pannonia TLF, majd a P20 következett, azután egy 500-as BSA Scrambless...azután egy csoda szép feleség... és a motorozás felfüggesztésre került, de azért a szerencsémre még jó néhány márkát kipróbálhattam (Moto-Guzzi, BMW, Honda, Yamaha). Amikor a fiam 18 éves lett vettem neki egy Honda VT250F-es járgányt...azt is tekertem egy darabig. Mindezek ellenére a szívem csücskei a Pannóniák maradtak - különösen a sárga 20-asom. A veterán motorok restaurálására igazából nincs sem időm, sem lehetőségem...jobban foglalkoztat inkább az a gondolat, hogy hogyan lehetne ezeket újra éleszteni, részben a klasszikus formáik megtartása mellett, a modern anyagok és technológiák alkalmazásával... mert, hogy őszinte legyek a beharangozott új Pannónia, csak az emblémájában emlékeztet engem a Pannóniákra... vagy ne feszegessem a témát? beszéljünk a fegyverekről? :-)
      Tamás78, OdinHEM és sricsi70 kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        mazs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        beszéljünk a fegyverekről? :-
        Beszéljünk!
        Nekem van egy Slavia 630-om!!

        Komment


          #5
          Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Nekem van egy Slavia 630-om!!
          :-) Mint ha fegyverekről lett volna szó.:-))))




          A Pancsi az PANCSI! Slussz. Tehát vannak a Pannóniák, és a többi kétkerekű helyváltoztatásra szolgáló járgányok.:-)))
          Sárga Pancsi???? Hmmm! Nemrég írtam valahova, hogy én is ezt szerettem volna (na jó nem 20-as) de kicsi DRÁGA nejem közölte a Pancsi az FEKETE. Merek én ellenkezni vele??? Nem.:-((((

          Tehát fegyverekről szívesen hallanék pár dolgot, még ha nem is értek hozzá (ez így nem teljesen igaz:-)))), a régikhez pláne (ez viszont igaz).:-((((

          Komment


            #6
            Kedves Tamás78! Mivel ez ténylegesen egy járművekkel foglalkozó oldal, talán nem kellene megváltoztatnunk a profilját, azzal, hogy áttérjünk a fegyverekre. Csak a légfegyverekkel kapcsolatban jegyzem meg, - tudod azt, hogy Napóleon minden teketória nélkül kivégeztette a légfegyvereket használó - ha jól emlékszem - svájci hegyvadászokat, mert katonához és az akkori hadviselési szokásokhoz méltatlan "alattomos" fegyvert használtak. Na egy ilyen fegyver valóban veteránnak minősül, de a 630-as Slavia, nem éppen ez a kategória... :-), ergo azt gondolom nem ezen az oldalon kéne erről beszélnünk... :-)...még nem tudom, nem láttam van a forumnak privát üzenő része, ha van ott beszélhetünk a Sláviáról...:-)




            Én anno eredetileg is sárga 20-ast vettem...16500 kemény forintért, a helyi Keravill szaküzletben, volt mellette egy exprtból visszamaradt krómozott tankú cross pannónia is, de a 20-as győzött...ja később meg a nejem...de az élet már csak ilyen...:-)

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X