Közlemény

Collapse
No announcement yet.

E2N Esztergagép

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

E2N Esztergagép

Nem rég vásároltam ezt az eszterga gépet azért, hogy magam készítsem el
    az esztergályos feladataimat. Nagyon sokat bütykölök itthon, lakatos munka,
    hegesztés, fúrás, esztergálás. Biztosan sok kérdésem lesz a menetvágással
    kapcsolatban. Még sosem vágtam menetet esztergagépen, és egyenlőre még egy kicsit bonyolultnak látom.
    Ti akik ebben a témakörben járatosak vagytok, adhatnátok tanácsot nekem, a tanulás érdekében, hogy hol
    kezdjem el. Nem akarok egyből fejest ugrani a mély vízbe.

Che kedvelte ezt.

Komment

Szia!!!

Ma ilyen kukacos vagyok.:-)))
      Mi a különbség a Te hsz-ed ,ApaE, és az én hsz-em közt????

Megfejtés:csak 4 betű.:-)))))

Komment

Köszi a gyors segítséget, már keresem is. Ma egész délelőtt ismerkedtem a géppel, a cserekerekek cseréjével.
        Nem tűnik túl bonyolultnak, de majd holnap lesz a főpróba.
        További szép napot kívánok.

Komment

Kedves Kavicsos!

Kérdezem,-meg volt e már,a főpróba és mi lett az eredménye,-tanulmányoztad e az esztergálással kapcsolatos szakirodalmat?A menetvágás nem ördögtől származtatott,-el lehet sajátítani,de a kés köszörülés,egy külön szakma,ha-csak nem a mai modern váltólapkás kést használsz,de az meg a különböző emelkedésű menetekhez eltérő.

Javasolnám,-írj többet a próbálkozásaidról,elképzeléseidről,mert ha több információ van arról,hogy hol tartasz szakmailag könnyebb a segítség.

Üdvözlettel:Che

Komment

Szia Che
            Letöltöttem Heinrich Gerling "Esztergályos szakismeretek" című kiadványt, és nagyon sok dolgot tanultam, például a kések köszörülését illetően. tudtam analizálni, hogy a fent levő cserekerekekkel milyen menetet lehet vágni. Az első próbám valamiért nem lett jó mert kalimpált, ütött az anya, ahogy rátekertem. Okát nem tudom.
            A második az már jó lett. A menetemelkedést ki tudom választani, a kerekek cseréjével még nem foglalkoztam ezt majd a héten fogom megpróbálni.
            Meglepett a könyvből például az, hogy a lapkát nem szabad együtt köszörülni a kés anyagával, mert eltömi a szemcséket.
            A gépem nagyon pontos, felújított gép, és nagyon szeretném megkímélni. Minden alkalommal olajzás, tisztítás.
            Egyszóval még sokat kell olvasnom a szakirodalmat, és sokat kell próbálkoznom. Ha valamiben megakadok, biztosan jelentkezni fogok. Tanácsot elfogadok. pl. mire kell vigyáznom, vagy hogyan kell valamit célszerűen megoldani.
            További szép napot kívánok.
            UK és Che kedvelte ezt.

Komment

üdv mindenkinek

gratulálok az esztergához
              az esztergálásban állítólag a első 20 év a legnehezebb utána már kicsit könnyebb , de a gyakorlat teszi a mestert

tehát ha jól értelmezem Kavicsos az első menet amit vágtál nem sikerült, az lehet hogy balmenet volt a második viszont jobb menet lett

bocs
              UK kedvelte ezt.

Komment

Ezt csak is úgy lehetett ahogy mondod. Az első bal-ul sikerült, a második jobb-an.

Komment

kavicsos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  pl. mire kell vigyáznom, vagy hogyan kell valamit célszerűen megoldani.
                  Menetvágásnál nem csak a keresztszánon, hanem a kéziszánon is adnod kell a fogást. Nem dolgozhat a kés telibe, csak egy oldalon, és a menet árkába. Ha a keresztszánon 0.2mm fogást adtál, a kéziszánon a felét, 0,1mm kell adni. ( Ne feledd ! A keresztszán 0,1mm osztású, a kéziszán 0,05mm osztású ) Én maradi vagyok, és menetvágáshoz nem használnék lapkás kést.
                  Che kedvelte ezt.

Komment

Teljesen osztom a véleményed mindenben. Úgy gondolom hogy egy hozzáértővel
                    találkoztam. Ma nem volt időm, de a héten akarok egy próbát csinálni. Be fogok számolni az eredmény
                    ről.
                    Che kedvelte ezt.

Komment

A pontosan kiszámolt menetmélységnél ne vágd mélyebbre, esetleg 0,05 mm- rel, és a felgyűrt sorját finoman reszeld le. Majd kitapasztalod, hogy eltaláld a jó mélységet, hogy ne löttyögve lehessen rácsavarni az anyát, hanem finomabban, passzentosabban. Két tized mm- rel szokás az átmérőt kisebbre venni menetvágás előtt, ez a "menet alá esztergálás, a mélység kiszámítása: 0,6495 X menetemelkedés.

Komment

Köszönöm, fel fogom használni. Minden jó tanácsot szívesen fogadok.

Komment

Köszönöm, a hozzászólás sokat segített.

Komment

Üdv mindenkinek!
                            E2N esztergám van. Állandóan kidobálja "üresbe" a sebességet. Igaz nem mindegyiket. Mitől lehet ez?
                            Előre is köszi a segítséget!

Komment

Szia
                              Nézd meg azt a funkciót, amivel a menetemelkedést lehet állítani. Állítsd rá valamelyikre, 1-8-ig és húzd rá erősen a rögzítő anyát. Bízzunk benne, hogy nem valami szervi baja van, mert az egy kicsit húzós.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X