Közlemény

Collapse
No announcement yet.

E2N Esztergagép

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hali.
    Nekem nem a menetvágásnál dobja ki a sebességet, hanem normál esztergálásnál. A gépen van egy kb 15-20 cm átmérőjű "korong" ahol a sebességet tudom állítani, és ez "fordul" el esztergálás közben, és már "üresben" is van a gép.
    Click image for larger version

Name:	E2N 030.jpg
Views:	1
Size:	193.6 KB
ID:	133503a neten találtam egy képet, és ott látszik, hogy ami nekem "elfordul" az ott szürke, piros színű.

Komment

Szia
      Megnézem a sajátomat lehet-e feszesebbre állítani. Ott kellene maradnia ahova állítod, félő hogy a szekrényben van valami hiba.

Komment

Első 200 menet után rá fogsz érezni! Amennyiben nem ,akkor hagyd abba ,térj át a metsző vágásra.Ott túl nagyot nem tudsz hibázni. Szerintem még egy agysebész sem mondta,hogy egy pár szavas leírás után valakiből "Einsteint"faragott :-))
        Azért próbálgasd, (übung macht meister).

Komment

Sziasztok! Remélem jó helyre írok. Azt szeretném kérdezni, hogy lapkás késsel alumínium forgácsolás esetén mennyinek kellene lenni a vágósebességnek? Valami általános adat jó lenne.

Komment

ninzsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            lapkás késsel alumínium forgácsolás
            Felejtős ! Alut, borotvaéles gyorsacél késsel, petró kenéssel. Legalábbis, nálam.

Komment

Vagy :
              mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              borotvaéles
              lapkással ,

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              petró kenéssel
              meghát aluja válogatja , meghát a fogás nagyság is beleszól ....

Szerintem az a legjobb ,ha elcseszel néhány dolgot, meg kést , aztán kiokosodsz.Ide- nehéz késszen felnyalni a tudást egy fórumról
              sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                borotvaéles
                joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                lapkással ,
                Ha neked van borotvaéles lapkád, akkor reggel azzal borotválkozzál ! Úgy fogsz kinézni, mint mikor a seregbe megbíztak minket ( városi csávókat ) hogy kopasszunk csirkét. Rántott comb helyett pörkölt lett a menü , mert letéptük az utolsó milliméter bőrt is róla. Fotót tegyél fel az eredményről !

Komment

Lehet hogy --a borotvaéles lapka -kifejezés fura , ez igaz . Visszont a mai gépek mellett szerinted ott ül a Jocó , aztán ugrik a késcserénél és köszörűlgeti a gyorsacélt ?

Komment

nem tudnád nekem a keresztszán orsóról egy szakrajzot feltenni?köszi

Komment

igen, csakhogy én le akarom tölteni az e2n gépkönyvét, és nem lehet, nincs jogosultságom, az mit jelent ?

Komment

...hogy nem lesz gépkönyved .
                        OdinHEM, Béla Rácz és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok,

Megpróbáltam én is letölteni a fent említett szakirodalmat, de azt az üzenetet kaptam, hogy nincs jogosultságom. Hogyan tudnék szerezni?

Komment

Ahhoz el kell mélyülni itt a fórumban...
                            joker kedvelte ezt.

Komment

Akinek kell E2N gépkönyv el tudom küldeni.
                              Sőt kettő is van.
                              joker és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Netes böngészés közben érdekes dolgokat talál az ember:

Sextant Blog: 131.) Esztergagépek - Lathe, Turn-bench - Drehmaschinen - Токарный станок _ CNC _ Work - gépi-forgácsoló szakma / turner _ MOM _ Esztergályos Cecilia színművésznő

Mindenféle dolog van itt az esztergákról. Úgy a közepe táján van E2N, EMU és E400 is. Meg mindenféle nyelven írott egyéb cikkek. És remek képek.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X