Sziasztok! Én is mint itt sokan mások, a régi vasakat részesítem előnyben. Hobbi szinten szoktam foglalkozni régebbi autókkal. Jelen esetben egy régi 1972-es Laurer dömpert kellene megbütykölnöm saját célra. Kicsit át lett alakítva terep targoncának, aminek tökéletesen meg is felel. Sajnos az elektromos részével vannak gondjaim ebben szeretnék tanácsot kérni.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Laurer 1972
Collapse
X
-
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a Laurer 1972 évjáratú mini dömperem amit egy Slanzi márkájú két hengeres léghűtéses dízel motor mozgat, elméletileg ebben egy beépített generátor van. Hasonló rendszerben mint a régi motorkerékpárokon. Jelen esetben ez egy Ducati rendszer. A fesz szabályzó is Ducati elettrotecnica . Talán még az eredeti. Sajnos a töltésem az nem működik, valószínű a fesz szabályzó adta fel a harcot. De nem tudom kimérni , kiméretni sem. Nem nagyon ért itt a környezetemben ehhez senki. A blokkból kijövő vezetékek két sárga és egy piros. Ezeken ha a motor üzemelt akkor tudtam mérni 12,6 voltot egymáshoz képest ( a sárgákon) a piroson semmit. Elméletileg ez talán egy kétfázisú generátor, vagy akár egyfázisú is lehet? Sajnos a szabályzóra kötve töltést nem produkál a ketyere. A kérdésem az lenne, hogy találkozott -e valaki hasonló szabályzóval illetve ilyen generátorral? Ötlet kellene, hogy milyen szabályzóval tudnám esetleg helyettesíteni? Bazsimocinak egy 2015-ös írásában szerintem egy ilyen rendszert próbáltak életre kelteni.
Ha van valakinek ötlete a helyes bekötésére, illetve ezt helyettesíteni másikkal azt szívesen venném!
Köszönöm előre is!1 kép
-
Szervusz Süpi!
Több változatot lehet találni belőle.A gugliba "dumper laurer moki"-t kell beütni és jópárat kiad,csak nem tudni,hogy a topicban,pontosan melyik típusról van szó.A Slanzi motor olasz gyártmányú,nagy hagyományokkal bíró motorgyár,a stabil motoroktól a napjainkban is használatos kisebb dízelekig.
Üdvözlettel:Che2 képek
- 2 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én ezt találtam:
https://www.ebay.it/itm/REGOLATORE-T...kAAOSw4shX79FBzahi és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
De drága, mert az első használatnál elfüstöl...Azonos külső ház esetén is lényegesen más lehet a belseje, ezért kértem, hogy keressen valamilyen számot rajta...Én már végigjártam ezt a kört...
Én ezt találtam:
https://www.ebay.it/itm/REGOLATORE-T...kAAOSw4shX79FB
Komment
Komment