Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs-Duna fogat

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Izs-Duna fogat

    Sziasztok! Tamás vagyok és gyerekkorom óta motorozok. 12 évesen nagyapám Simson schwalbe gépével kezdtem, aki ma is megvan, bár fel kellene már tisztességesen újítanom. Gyerekkori szerelmemet Feketerigót, egy T5H Pannóniaát érettségim után vettem magamnak ajándékba, még jogsim se volt...de felháborodás otthon...:-) Egyetemistaként eszméletlen olcsón vettem Pestről egy 125/48-es lemezvillás Csepelt eszméletlen állapotban. Tanulni nem szerettem, azt a kis ékszert viszont imádtam, így egy nyár alatt felújítottam. Csodás kis gép volt, imádtam..., de kellett a pénz a munkábajáráshoz nélkülözhetetlenné vált autóra, így végül eladtam (az asszonynak se vallottam be, de tényleg megkönnyeztem) Egy kedves ismerősünktől "nászajándékba" kaptunk egy "58-as Danuvia DV125-öst szatyrokban... az akkori apró kis Isuzu Geminimben simán haza tudtam vinni, mert tényleg az utolsó csavarig szét volt szedve és úgy pihent bő 10 évet. Azt is szépen összeraktam azóta, minden papírja rendben, de azóta se vizsgáztattam le... Azóta 2 gyerekes családapa lettem, kezdtem normálisan élni, amikor egyszer csak vettem egy oldalkocsi Izs-t. 1984-es Izs Planéta 3-03 és egy OK-3-asDuna oldalkocsi, érvényes magyar okmányokkal, 1,5 év műszakival!...borzasztó esztétikai állapotban. De lábon, saját erejéből és a jó Isten akaratából Kecskemét mellől majdnem Debrecenig ballagott velem. A kerekek ütnek, a fékek egyáltalán nem fognak, nincs világítás:-( A kerekek azóta kezelésbe lettek véve, de igazából a motorról semmit nem tudok, így aki tud például az elektromos részekről, karbantartásról használható leírást adni, annak nagyon hálás lennék. Ezen felül persze az alkatrészbázisok megnevezését is jó néven venném. Előre is köszönök minden segítséget!

    Lemezjáték, dongos78 és 4 további látogató kedvelte ezt.

    #2
    Üdv a fedélzeten , kár hogy Apacsávó motanában már nem írogat , de azért akad mindíg valaki aki a segítségedre lesz . ( tényleg , tud valaki felőle ????)
    sepy kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Csak nem egy kézzel festett világoskék csoda? Tégy fel pár képet.. Üdv a fórumon!

      Komment


        #4
        Üdv a Fórumon! 3-03 hoz nincs semmim, de a sima Planeta3 hoz van magyar javítási útmutatóm.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

        Komment


          #5
          Jut eszembe ! Valaki elmentette a letöltések menüt annak idején ? Az enyém megsemmisült .

          Komment


            #6
            Atti69! De, a kék csoda az:-) Majd lövök képet. Voltál megnézni?

            wsievers!
            Sajnos azzal se vagyok tisztában, hogy a külső jegyeken kívül mik a különbségek a "sima planéta3" és a 3-03 között, de szerintem mindenképp érdekel a magyar javítási útmutató.

            Komment


              #7
              ebesimotoros eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Voltál megnézni?
              Csak messziről mertem csodálni. Láttam a papit-mamit közlekedni vele télen-nyáron.
              mátéapu és emu kedvelte ezt.

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X