Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson és Fiat

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Simson és Fiat

    Adva van egy 55 éves pasas, aki 12 éves fejjel benyögte a Nagyapjának, hogy az általa vásárolt SR1-es jó lesz neki megtanulni motorozni. Azt csak később tudtam meg, hogy alkatrésznek vette, esze ágában nem volt felújíttatni. Aztán eljött a szünidő húztam a számat, hogy menni kell hozzájuk, mert az általában sok szőlőművelést jelentett. Persze amikor elmondta, hogy kész a motor, akkor már egészen más volt a helyzet. Na így kezdődött. Az is hozzá tartozik a képhez, hogy Édesapám 1960 óta motorozott (Danuvia, Pannónia, Junak stb...), amikor én születtem, akkor pedig már egy Tatraplánja volt, úgy hogy a kezdetektől szívom a benzingőzt. Aztán huszonéves koromban jött egy lehetőség, egy Fiat 850 Sport Coupe. Megvettük, fel lett újítva, aztán olyan gyorsan kellett eladni az építkezés miatt, hogy fotó is alig maradt róla. Az autót vitték, én sírtam. Következett 25 év vágyakozás majd újra lett egy Sport Coupe, persze kiderült, hogy csúnyán belenyúltam a "jóba". Időközben egyszer bementem egy boltba, ahol a "Joker" fedőnevű egyénnel találkoztam, de akkor még nem tudtam kicsoda, de most már annál inkább. Elsősorban az Ő segítségével megújult a Sport Coupe, időközben túl vagyunk a minősítésen, úgy, hogy ez a vonal rendben. Sajnos mindkét Nagyapám meghalt, de mivel megesküdtem nekik, hogy amíg élek a motorjaik megmaradnak, így örököltem egy SR2-est, és egy S51 N-t. No itt jön képbe a fórum, mivel a minap "Joker"-rel életre keltettük az 51-est, közben beszélgetünk sokat, javasolta, hogy nézem meg a fórumot. Megnéztem, tetszett, regisztráltam! Ja igen az SR2 egyenlőre nem üzemképes, de az lesz a következő projekt. Azt hiszem ennyi elég, bocs ha bőbeszédű voltam. Remélem lesz mód személyesen is találkozni, mondjuk Tiszakeszin.
    Üdv Mindenkinek
    Titus, Fergusson és 5 további látogató kedvelte ezt.

    #2

    Kedves Maci!

    Köszönöm a bemutatkozást,-öröm volt olvasni és egyben szeretettel üdvözöllek a fórum tagjai között.A FIAT nekem is az egyik kedvencem és azt mondom,hogy olyan formavilágot képvisel,amivel ma sem kell szégyenkeznie a tervezőknek.

    Remélem ,hogy a személyes találkozásra is lesz lehetőség,mint ahogy írtad Tiszakeszin!

    Üdvözlettel:Che
    Fergusson és sepy kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Kedves Che!

      Rajta leszek! Az 51-es ugyan beindult, de azért még van rajta mit csinálni. Üdv: Maci
      Che kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Régen olvastunk ilyen tartalmas bemutatkozást. Azt nem mondom mézes csuprot nyalogatunk Kesziben de mindíg alkotnak valamit a Lányok kevés segédletünkkel. Igaz nyertünk már főző versenyt is mikor Che volt a fakanál forgató. Kicsit csöndes közösségünknek légy aktív tagja. Jókernek van még meglepetést okozó oldala , nem csak szakmailag van toppon!
        Atti69, Fergusson és 2 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Maci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Elsősorban az Ő segítségével megújult a Sport Coupe, időközben túl vagyunk a minősítésen, úgy, hogy ez a vonal rendben.
          Ő lenne az a fehér amelyet jó párszor megcsodáltam Joker garázsában?

          Komment


            #6
            Főzőtudományból kevés van, lelkesedésből tán több. Emunak válaszolva: igen, azt hiszem ő volt az a fehér.

            Komment


              #7
              Szervusztok!

              Nekem sincs nagy főzőtudományom,csak csinálom a legjobb szándékkal,mert senki nem akarja,azután egyszer így sikerül máskor,úgy.Tiszakeszin nem nyertük meg a főzőversenyt,-csak harmadikok lettünk,de a lényeg,hogy ízlett a társaságnak,a rá következő birkapörkölt,viszont lehetett volna sokkal jobb,-már szerintem.Mindegy,majd legközelebb,ha lesz még legközelebb.

              Melyik változatú FIAT 850 sport coupe a tiéd?Elöl négy kislámpa,vagy elöl két nagy és két kis lámpa.Gyanítom,ha eredeti a színe és úgy nagyjából mindene,akkor négy kis lámpa,belül piros kárpittal és ülésekkel,-legalábbis amikor forgalmazták őket anno,akkor a fehérből csak a kis lámpásokat láttam.

              Tiszakeszire nem okvetlen fontos veteránnak jönni,nekem még soha nem jött össze,sőt még a saját autó sem,de a vejem vagy a barátok mindig dugnak a valagam alá valamit és megyünk,így lesz ez most is,ha-csak ki nem visznek addig,lábbal előre a házból.Már,csak szűk két hónap van hátra,már alig várom,hogy együtt legyen a társaság!

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                #8
                Kedves Che!

                Elől két nagy és két kis lámpa. Az autó eredeti színe sárga volt, de az előző tulaj kívülről már átfestette fehérre. Mivel a régi megsiratott autóm fehér volt, ez meg csupaszra lett szedve, így egyértelmű volt számomra, hogy immár fehér legyen kívül-belül, és az alja is. Az autó 1970-es, ugyan úgy mint a régi volt, és az gyárilag is fehér volt. Tudtommal a négy egyforma lámpás változat csak a gyártás második felében 1971-től volt. Ja és a kárpit, meg az ülések is feketék, szintén megegyezően a régivel.

                Üdv, Maci

                Komment


                  #9
                  Gyerek koromban egy apró termetű fényképésznek / Krausz úr kint volt a Tokiói Olimpián. Tudtommal Radics Józsit is vitték volna csak előtte valaki bele kötött ez megjegyzés! / volt 850 es autója mindíg tekertük a nyakunkat utána. No nem vigyorogni az autóról van szó!!!! Ez különösen Zolinak szóóóóól! De ideje lesz már hogy jöjjön Keszi kell egy kis hülyeség a cimborák között!!
                  Utoljára szerkesztve a következő által: sepy; 2019 máj. 29, 17:07.

                  Komment


                    #10
                    Mimimimivan ? aprótermet ? meg ezmegaz ? sértegecc?

                    Nacsaktanákozzunk keszibe !

                    Komment


                      #11
                      .....esetleg , békülhetünk ....


                      Nem találom a jó vételnek tűnő hirdetés rovatot - mindegy addig i itt van , esetleg valakinek jól jönne : https://auto.jofogas.hu/budapest/Tok...__92799683.htm

                      Komment


                        #12
                        Tniszakeszin nem nyertük meg a főzőversenyt,-csak harmadikok lettünk,de a lényeg,hogy ízlett a társaságnak,a rá következő birkapörkölt,viszont lehetett volna sokkal jobb,-már szerintem.Mindegy,majd legközelebb,ha lesz még legközelebb.
                        Én ettem a győztes tehéntőgy pörköltből. Muszáj volt. A szállásadónk volt a szakács.

                        Kijelenthetem, nálam te nyertél.

                        Komment


                          #13
                          Semmiféle ételt nem kevergetek az idén! Előre kijelentem! Üdv a fórumon, Maci!
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                          Komment


                            #14
                            Nem volt az kötelező tavaly sem,-Te vállaltad.

                            Komment


                              #15
                              Igen ez is hozzátartozik az igazsághoz. Meg szálítottunk hűtőt is. Mert úgy éreztem, ezeket meg kell tennem. Keszi ezért más, mint akármilyen más találkozó. Mindenki érzi, mit, és mikor kell megtennie.
                              Meg illett végre tehermentesíteni az állandó szakácsunk.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X