Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hogy simábban menjen a szerelés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Segitségnek hasonszőrűekenek pár szerkezeti rajz esetleges átépitéshez.

    Komment


      #17
      Az utolsó bejegyzésem óta sikerült elkészitenem a váz hátsó elemeit, és összeillesztenem vázzal. Mivel a csomagtartó 49-es tipusú, ami rövidebb szárakkal rendelkezik, ennek okán kicsit korrigálnom kellett a felfüggesztését. De ezt a részt az oldalsó dobozok el fogják takarni.

      Komment


        #18
        Valamint mostanra összeállt az első villa is, ime néhány fotó róla.

        Komment


          #19
          Szépen haladsz vele, gratulálok a munkádhoz! Én tökéletesnek látom, bár nem volt sem Izsem, sem DKW-m.

          Komment


            #20
            Köszönöm az elismerő szavaid. Igyekszem a továbbiakban is.

            Komment


              #21
              Mivel szeretném a motorom elektronikájának a szerelését kompletizálni, szükségem lenne szakavatott segitségre, pontosabban tanácsra. Át fog kellenem polarizálni a motorom dinamóját mert kései dogokkal volt felszerelve mikor hozzám került, de én vettem hozzá eredeti bakelit villanydobozt. Egyszerűen arra lennék kiváncsi hogy a dinamón látható szines huzalok melyik csonkjait érintkeztessem az akksi + és - pólusával 1 másodpercig. Szinekben kérném a válaszokat mert a ciril betű is macerás és hát bevallom villanyszerelő sem vagyok. Alapnak itt az IZS 350-es elektromos bekötési rajza.

              Komment


                #22
                Szia !

                viragh.benedikt eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Át fog kellenem polarizálni a motorom dinamóját mert kései dogokkal volt felszerelve mikor hozzám került, de én vettem hozzá eredeti bakelit villanydobozt.
                Ne haragudj , de nekem itt egy pici képzavar van . Magyarul azt akarod hogy az elektromos rendszer negatív testelésű helyett pozitív testelésű legyen ???? Azaz a pólusokat akarod felcserélni ? Arra mi szükség lenne ? A dinamó tekercseinek tekercselési iránya nem tudom hogy lehetővé tenné -e , de szerintem valami mást akarsz te valójában ...
                Nem az a problémád , hogy a dinamó állórésze , azaz gerjesztett tekercsei vagy újak , illetve igen régen voltak használatban. Így nincs meg az állórész permanens (visszamaradó) mágnesessége ?
                Ezt a gondot úgy szokták orvosolni , hogy feszültség alá helyezik pár másodpercre az állórész tekercseket , (m és S pontra) polaritás helyesen (!) és ezt nem tudod kitalálni hogy akkor most melyik a pozitív , és a negatív ugye ?

                Komment


                  #23
                  Elfogadnám! (Ezt már csak azért írom, mert 20 karakternek kell lenni. De csak annyit akartam, hogy elfogadnám!)

                  Komment


                    #24
                    viragh.benedikt eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    melyik csonkjait érintkeztessem az akksi + és - pólusával 1 másodpercig. Szinekben kérném a válaszokat mert a ciril betű is macerás és hát bevallom villanyszerelő sem vagyok. Alapnak itt az IZS 350-es elektromos bekötési rajza.
                    Nem értem amit akarsz viszont a tekercstestü fesszabálzóknál(általam szerelt:trabant jawa skoda dinamóknál)induló feszültségként direktre kellett az áramkört zárni:ami nálam úgy működött,hogy a relét fordulaton egyszerűen rányomtam a "fegyverzetre"ettől megkapta a gerjesztést...nekem így mondták,és ezután működött!
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      #25
                      viragh.benedikt eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Át fog kellenem polarizálni a motorom dinamóját mert kései dogokkal volt felszerelve mikor hozzám került, de én vettem hozzá eredeti bakelit villanydobozt. Egyszerűen arra lennék kiváncsi hogy a dinamón látható szines huzalok melyik csonkjait érintkeztessem az akksi + és - pólusával 1 másodpercig.

                      http://veteran.forum.hu/blogs/stalke...yenget%c3%a9se

                      A rajzok alapján, ha negatív testelésű motort akarsz, akkor a barna vezetékre tedd a negatív pólust és a feketére a pozitív pólust egy másodpercre, ha pozitív testelésűt, akkor fordítva.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2019 nov. 20, 22:08.

                      Komment


                        #26
                        Köszönöm a válaszodat, igazából erre voltam kiváncsi. Az a helyzet hogy előttem valaki átpolarizálta negativ testelésűre. De mivel én megvásároltam hozzá a hozzá való korabeli kapcsoló bakelit szekrényét, a generátorát is vissza kell alakitanom pozitiv testelésűre.

                        Komment


                          #27
                          Ezt a hozzá való bakelit dobozos kapcsolószekrényt szereltem fel rá. Ehhez pedig pozitiv testelés szükséges.

                          Komment

                          Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X