Üdvözletem mindenkinek, egy 46-éves motorozást kedvelő apuka vagyok, aki 24-évvel ezelőtt kapott egy 1964-es Pannónia T1 motorkerékpárt, amit most kezdtem el rendbe rakni a fiammal közösen, köszönöm hogy csatlakozhattam hozzátok. Előre is köszönöm a segítséget, Miklós
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannónia T1 felújítás
Collapse
X
-
Pannónia T1 felújítás
Üdvözletem mindenkinek, egy 46-éves motorozást kedvelő apuka vagyok, aki 24-évvel ezelőtt kapott egy 1964-es Pannónia T1 motorkerékpárt, amit most kezdtem el rendbe rakni a fiammal közösen, köszönöm hogy csatlakozhattam hozzátok. Előre is köszönöm a segítséget, MiklósUtoljára szerkesztve a következő által: Bimbi10; 2020 máj. 31, 17:50.Címkék: Egyik sem
- 10 likes
-
Bimbi10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéserendbe rakni a fiammal közösen,
Segítséggel könnyű.Remélem közvetítéses stílusbanfotókkal adod majd elő...
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 4 likes
-
Bimbi10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemár csak lehúzó kell a kissebb fogaskerékhez,
- 2 likes
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az lehúzható a lendkerék lehúzóval
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésebetekerni egy-egy csavart a lánckerék menetes furataiba.
Komment
-
Bimbi10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHolnap kipróbálom, hátha nem kell lehúzót vennem!akkor azt kell venned....
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsak ne felejts el lemezkét tenni a csapágy elé,mert ha nemDe ha van lendkeréklehúzó akkor az is használható
- 1 like
Komment
-
Bimbi10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseValamiért nem akar lejönni, melegítettem és óvatosan kalapáltam is, de nem akar lejönni.....
Lényeg a jól kapaszkodó lehúzó végére:egy komoly ütést mérünk,ritka ha kettőt kell...a rezgés és a tehetetlenség hatására leugrik.(Legalább egykilós kalapáccsal)
- 3 likes
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(Legalább egykilós kalapáccsal)
- 4 likes
Komment
-
Sziasztok, már régen jelentkeztem. Sikerült új alkatrésszekkel összeraknom a kuplung szerkezetet, új lánc, új lamellák. Máshoz nem nyultam, mindent visszatettem a helyére, de a kuplung kar valami miatt nem müködik, nem marad a helyén, be esik, lötyög mint a......! Csatolok egy videót is erről. Egy kis segítséget szeretnék kérni mi lehet a probléma. Előre is köszönöm a segítséget!
Miklós
Komment
-
Bal oldalon van egy dekli két csavarral az alatt egy állítócsavar a durva kuplungállításhoz.Mivel szétszedted a szerkezetet látnod kellett a kuplung kiemelőpálcákat,ezek között csapágygolyónak kell lenni,remélhetőleg nem gurult ki a tiéd,így állítható marad a kuplungod.A lényeg :célszerű csőkulccsal meglazítani a biztosító anyát,ezután egy méretes csavarhúzóval,addig tekered,míg nem mozdul a kar.Beakasztott bovdennel,visszaállított finomállító-csavarral,érintésig tekered,majd lebiztosítod.Ezután csak kivül állítgatjuk ahogy az elemek kopnak,mikor nem tudunk tovább,akkor ismét belül ....."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
Komment