Sziasztok, motoros kalandjaim 1987-ben kezdődtek, amikor 18 évesen motortulajdonossá váltam. Vettem fonyódon egy Simson S51 Schwalbét (fecskét). Már az 50 kilométeres hazaút izgalmas volt az újonann vásárolt ismeretlen motorral. Apróbb javításokkal évekig szerencsésen használtam, majd jöttek a négykerekűek és a Simson mellékvágányra került. Néha elővettem, de megesett, hogy évekig meg sem mozdult. Két éve próbáltam elindítani, mert fiammal motorozni szerettünk volna. Nem sikerült és gondoltam majd kipucolom a karburátort. Most márciusban szétszedtem a karbit és nagyon meglepődtem. A sokéves bennemaradt benzin megette a karburátor belsejét és vehettem belőle újat.

Hamarosan kiderült, hogy a tankkal is foglalkozni kell és belső felújítást kapott Nagykanizsán. Majd feltűnt, hogy a motor is akadósan forog át és teljes generált kapott új hengerrel dugóval főtengellyel és az ósszes csapággyal és szimeringgel. Néhány napja vettem hozzá új középsztendert mert elkopott a régi (39 év alatt) és új ülést mert az is megadta magát. Miután az első keréken cseréltem külső és belső gumit, végre ráülhettem sok év után.

Hamarosan kiderült, hogy a tankkal is foglalkozni kell és belső felújítást kapott Nagykanizsán. Majd feltűnt, hogy a motor is akadósan forog át és teljes generált kapott új hengerrel dugóval főtengellyel és az ósszes csapággyal és szimeringgel. Néhány napja vettem hozzá új középsztendert mert elkopott a régi (39 év alatt) és új ülést mert az is megadta magát. Miután az első keréken cseréltem külső és belső gumit, végre ráülhettem sok év után.
Komment