Közlemény

Collapse
No announcement yet.

^

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    ^

    Heló!
    Mindig vonzódtam a régi dolgokhoz. Érdekel hogyan lehet a mai modern világban régimódin élni.
    mátéapu, movisz és 5 további látogató kedvelte ezt.

    #2
    Szervusz! Üdv köztünk! Hogyan lehet régimódin élni? Hát szerintem: Türelem az kell. ( BÁRMELY)Szakmai ismeret az kell. Tudás és alázat elengedhetetlen! És az kedvelt kor szellemiségét, előnyét- hátrányát ismerni muszáj. Ezeket MIND összhangba kell hozni a jelennel. Javaslom hogy kezdetben a fórum témákat böngészd át, mert nem csak jármű, de haszongép, és pár egyéb is kitárgyalásra kerül/került itt!
    Jankó51 és Titus kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Szia udv a firumon,"hogyan lehet regimodin elni?".Az en mottom hogy "Nincs uj a nap alatt" ez a szolas nagyon nagy kozhelynek hangzik de valahogy mindig igaz .Az igenyeink mint azok amiota letezunk kb ugyan azok eszunk, iszunk, oltozkodunk,lakunk, gyarapodunk ,stb.Az eszkozok amik ebben segitenek azok valtozhatnak .Az en velemenyem szerint regebben az eszkozoket szerszamokat gepeket a munkamodszereket tapasztalatok alapjan fejlesztettek hogy megkonnyitse az ember eletet .Sajnos az utobbi par evtizedben ellenben a tendencia valtozott .Az elsodleges cel a fogyasztoi tarsadalomban a fogyasztas.Vedd meg hasznald dobd ki es vegyel ujat ,nem javithato ,regi modell ,obsolet, stb.ezekkel jellemzik az eszkozoket.De kozben izgulunk a kornyezetszennyezes miatt stb.a regi modellek tobbet szennyeznek kevesbe hatekonyak nehezebb a kezelesuk ezekkel a jellemzokkel illetik oket es osztokelnek a cserejukre.Hol ott ez sokszor nem igaz mert az az eszkoz ami mar le van gyartva azt nem kell legyartani szallitani forgalmazni .A hasznalatban is sok esetbe konkretan a jarmuveknel attoro fogyasztassi kulombsegeket nem nagyon eredmenyeztek .Peldaul van nekem egy 61 eves motorom amit nap mint nap hasznalok a fogyasztasa 3-3,3 lt benz Van egy vadi uj Honda Sh 125 ami nem jon ki ennyibol ez a harmadik amit csereltem az utobbi 15 evben.Ezekke a gondolatokkal nem akarok koveket gorgetni a fejlodes utjaba.csak azt szeretnem hogy mielott elvetjuk a regit egy uj valami javara nem biztos hogy igazan elpre lepes.Ezert jo megismerni az elodeink munkajat amire a veteran jarmuvek nagyon alkalmasak .
      Titus, Atti69 és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Egyetértek veletek. Habár a kérdés költői. Ez a modernek nevezett világ amiben ma élünk 50 év múlva régi lesz. Az értékek átalakulnak. Sajnos az értékitélet is. A nagymértékben irányított világunkban már mások mondják meg nekünk hogy mit és hogyan gondoljunk, értékeljünk. Az irányított értékitélet miatt a fejlődés, hatékonyság szó is átértékelődött. Sajnos már nem az ember áll az első helyen......
        Jankó51 és movisz kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Peldaul van nekem egy 61 eves motorom amit nap mint nap hasznalok a fogyasztasa 3-3,3 lt benz
          Több gazdálkodó ismerősöm terepjárót használ,azelőtt lada trabi kinek mi...kérdeztem mit fogyaszt?Keveset 12-l ből kijön,mikor pofát vágtam a válasz le írhatom az adómból ,áfát visszaigényelem és öt évente kicserélhetem támogatásból az autót amit ha eladok még marad egy kis lé.....ennyit a környezetvédelemről. a kispolskiból kihoztam 100-on3,5 l fogyasztást az szennyezte a környezetet a fehérre égett kipufogóval a kormoló mitsu tuningal nem!!!!!!!!!!!!!
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


            #6
            mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Több gazdálkodó ismerősöm terepjárót használ,azelőtt lada trabi kinek mi...kérdeztem mit fogyaszt?Keveset 12-l ből kijön,mikor pofát vágtam a válasz le írhatom az adómból ,áfát visszaigényelem és öt évente kicserélhetem támogatásból az autót amit ha eladok még marad egy kis lé.....ennyit a környezetvédelemről. a kispolskiból kihoztam 100-on3,5 l fogyasztást az szennyezte a környezetet a fehérre égett kipufogóval a kormoló mitsu tuningal nem!!!!!!!!!!!!!
            En is eppen erre gondoltam en peldaul ahol lakom minden kert nagy resze at lett alakitva pazsitos vagy terkoves placcra tujak a gyumolcsfak hejen stb.En pont az ellenkezojet tettem a kialakitott teraszok nagyreszen vetemenyest csinalok a fenyofakat kivagtam tettem hejettuk barackot,cseresznyet.A futest a tel nagyreszeben egy hatalmas sparhet oldja meg mivel az egyik foglalkozasombol adodoan mellektermek a fa .Ettol fuggetlenul a hazamban van kazanos radiatoros futes es inverteres legkondi meg raadasnak egy pelletses kalyha .Ugyan igy vannak modern jarmuveim is a veteranokon kivul ,es tisztaba vagyok elonyeikkel De nem ezek folytonos cserelgetese a mindig legujabb modellek birtoklasa a cel.Ahogy Libat is irja az iranyitott vilagunkbol valamilyen szinten ki kell lepni

            Komment


              #7
              movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A hasznalatban is sok esetbe konkretan a jarmuveknel attoro fogyasztassi kulombsegeket nem nagyon eredmenyeztek .Peldaul van nekem egy 61 eves motorom amit nap mint nap hasznalok a fogyasztasa 3-3,3 lt benz Van egy vadi uj Honda Sh 125 ami nem jon ki ennyibol ez a harmadik amit csereltem az utobbi 15 evben.
              A többivel jórészt egyetértek, de ez sajnos szerintem pont nem jó példa. Nekem ugyan PCX-em van, de ugyanaz a motor van benne, mint az SH-ban, és csak csucsforgakomban használom a Budapesti dugóban, így is max 2.5 liter a fogyasztásom, pedig csak 0 és 100% gáz között használom.
              Ezen kívül baromira nem mindegy, hogyan égeted el az adott mennyiségű üzemanyagot, és hogy van-e benne katalizátor. Akár kevesebb üzemanyag fogyasztás is simán járhat akár szazszorosan nagyobb szennyező anyag kibocsátással. Lásd pl. a Wolkswagen botrányban az autók pont kevesebbet fogyasztottak, viszont mivel szegényebb keverékkel jártak az ideálisnál, ezért a magasabb kipufogógáz hőmérséklet miatt a Nitrogén oxid kibocsátásuk a gyári értékek sokszorosa volt. Egy pontosan Lambda 1 értéken használt motor jól működő katalizátor rendszerrel sokkal környezetbarátabb mint bármilyen old-timer, mivel ezeket sosem lehet annyira pontosan a beállítani és ott tartani.
              Utoljára szerkesztve a következő által: Oyabun; 2021 márc. 29, 11:01.

              Komment


                #8
                Azt nem vitatom hogy a karos anyag kibocsajtasuk kedvezobb .De fogyasztasban nem mennek a fele vagy kevesebb uzemanyaggal .Nem beszelve arrol hogy a legyartas es az esetleges ujrafelhasznalas mennyire kornyezet kimelo a kulombozo muanyagok eletronikai komponensek ujrafelhasznalasa nem olyan egyszeru.

                Komment


                  #9
                  Egy mai modern autónál hogy megvedd pénz kérdése, hogy mennyit fogyaszt pénz kérdése, hogy mennyit használod pénz kérdése, de ha old timert használsz az életérzés, vigyázolrá csak a szükségest használod. Érdekes hogy emisziórol és fogyasztásra beszéltek nem pedig a felesleges használatáról, felesleges túlzott elektronikárol mindezt az emberi kényelem oltárán feláldozva.

                  Komment

                  Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X