Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Új E1N eszterga Tulajdonos aki most tanulja a szakma csinját-binját.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok
    ahhoz , hogy eltudjam küldeni első privát üzenetemet hozzá kell szólnom egy témához
    Jó magam egy ean-1000-t vásároltam nemrég amit újítok fel. Főorsó csapágyak keresztszán és szegnyereg hüvely csere persze új géplámpa szivattyú stb a végén kap egy teljes csiszolást és gittelt festét.. a képeket lessan rendezgetem és feltöltöm.. vásároltam még egy fo-15 fúrót is és tervbe van egy ha lehet sztintén magyar marógép is...
    az alábbi sorok pityezhesz szólnának...
    de egy ilyen szupport köszörű se lenne rossz pl. egy simson henger fúrásához....

Szia.

Farkas Csaba vagyok Kecelről, nemrég vásároltam egy ean-1000-es eszterga padot....de sajna csak 220V voltom van láttam az 1n-es géped a youtube on üzemelni. A kérdésem a következő lenne lehet-e ezt használni az EAN gépemen is.
    a motor az gyárilag 380/220-s engem főleg az irányváltás miatt érdekel.
    Itt olyan olyan árakról mesélnek a villanyszerelők, hogy alapból rosszul vagyok tőle, frekvenciaváltók súlyos pénzekért stb....
    Válaszod előre is köszönöm.

Csaba
    pityesz001, Che és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Üdv
      lehet nekem is el kellne egy kis segítség ezen a téren.

Komment

MJANI1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        nekem is el kellne egy kis segítség
        Nagyon szívesen segítenénk, csak tudnánk hogy MIT, és főleg KINEK !
        mátéapu és Che kedvelte ezt.

Komment

Nem vagyyok vilanyszerelő,viszont alap,hogy 220v-maximális teljesitmény-leadása 1,5Kv=2-Le.Ha nagyobb teljesitményre van szükségünk,csak nagyobb veszteséggel érhető el!ez a veszteség kondenzátorokkal pótólható ami plussz fogyasztóként üzemel,ez igen költséges és gazdaságtalan.
          Ami anyagilag sokszorozva érzékelhető.!
          Pl:100ft-áram 1000ft-ba kerül egy irányváltásnál 220v/380v helyett,ez ugyanigy aránylik egy kapcsoló esetén is!
          Ráadásul az igénybevétel miatt,a tartóssága sokszorosával csökken!
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

pityesz001,
            Láttam néhány képet az E1N eszterádról, és az tünt fel, hogy ne olyan a szegnyereg rajta mint a többi hasonló gyári gépé.
            Nekem is van egy E1N gépem amiról sajnos hiányzik a szegnyereg.
            Ha tudnál mondani néhány részeletet a sajátodról vagy esetleg tudod, hogy lehet más gép szegnyergét(pl.E2N, vagy EMU) módosítani hozzá nagyon hálás lennék.
            Köszönettel:
            Zoli

Komment

Szia Jaxy.

Nekem is van egy E1N es gépem.
              1953-as gyártmány,lepusztulva hiányosan került hozzám.
              Minden hiányzó alkatrészt megszereztem,vagy legyártottam hozzá.
              Egyszóval működőképes lett.
              Apró munkákat meglehetett csinálni rajt,de sokszor órákig tartott beállítani az elemei kopása miatt.
              Úgy döntöttem,hogy teljesen felújíttatom.
              Múlt héten vasárnap hoztam haza.
              Teljes körű nagyjavításon esett át a festést is beleértve.
              A javítást érdemes szakira bízni,mert a házi barkácsolással többet lehet ártani vele mint amennyit használna.
              Ha gondolod megadom a szaki címét.
              Egész élatében ezt csinálta,azon ritka szakik egyike akinek ez az élete.
              Az én vot munkahelyemnek is ő javította fel az összes esztergát,marógépet,stb.
              Ja és nagyon baráti összegért dolgozik az ilyen hobbistáknak mint mi vagyunk.
              Ő a céges feljavításokért kéri meg az árat.

Üdv:Feri
              sepy, joker és UK kedvelte ezt.

Komment

Feri21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ha gondolod megadom a szaki címét.
                Egész élatében ezt csinálta,azon ritka szakik egyike akinek ez az élete.
                ...igen,igen ,igen az én EAN om ra is ráférne egy kis csoda
                Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2014 máj. 23, 21:30.

Komment

gyerekek esztergányolnék énis nem tudtok emberi áron valami nem túl lelakott 550 est?;-)

Komment

Ha már esztergányolunk --nincs valakinek egy fölös szupport köszörú ? Egy olyanra gondolok mint it ez előzőekben láttunk .Egyszerüen elhatalmasodott rajtam az érzés , hogy nekem is keeeeellll egy ilyen .

Komment

Szia Feri21 helyileg hol van ez a szaki?

Komment

Sziasztok.
                        A szaki elérhetősége: Márton János Gödöllő Veres Péter út 15
                        Tel:28.430-853 06-70-210-0832
                        Ja és érdemes az öreggel felvenni a kapcsolatot,mer időnként tud jó vételeket.

Üdvözlettel:Feri21

Komment

....beszéltem vele , jön megnézni. Köszönöm .

Komment

wolft eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Sziasztok
                            ahhoz , hogy eltudjam küldeni első privát üzenetemet hozzá kell szólnom egy témához
                            Jó magam egy ean-1000-t vásároltam nemrég amit újítok fel. Főorsó csapágyak keresztszán és szegnyereg hüvely csere persze új géplámpa szivattyú stb a végén kap egy teljes csiszolást és gittelt festét.. a képeket lessan rendezgetem és feltöltöm.. vásároltam még egy fo-15 fúrót is és tervbe van egy ha lehet sztintén magyar marógép is...
                            az alábbi sorok pityezhesz szólnának...
                            de egy ilyen szupport köszörű se lenne rossz pl. egy simson henger fúrásához....

Szia.

Farkas Csaba vagyok Kecelről, nemrég vásároltam egy ean-1000-es eszterga padot....de sajna csak 220V voltom van láttam az 1n-es géped a youtube on üzemelni. A kérdésem a következő lenne lehet-e ezt használni az EAN gépemen is.
                            a motor az gyárilag 380/220-s engem főleg az irányváltás miatt érdekel.
                            Itt olyan olyan árakról mesélnek a villanyszerelők, hogy alapból rosszul vagyok tőle, frekvenciaváltók súlyos pénzekért stb....
                            Válaszod előre is köszönöm.

Csaba
                            Szia!
                            Nekem is van egy ean 1000-es esztergám és üzemel 220 v-rol simán és még kontrázni is lehet vele.Nem kerül többe mint 5-6 ezer forint meg egy kis meló vele. kell hozzá egy 60 mikros üzemi kondi egy miha relé és egy strart kondi 160 mikros én egy 1,5 kw motoról beszélek mert az enyémen az van és merem mondani hogy tökéletes és elég erös is,igaz ez egy régi robbanás bisztos motor 36 hornyos és van még benne anyag böven.
                            József!

Komment

A gödöllői bácsit én is csak ajánlani tudom. Nekem is Ő köszörülte és derékszögelte a gépet és elfogadható áron. Megy hozzá a marógép is ha végre egy kicsit ki tudnám hagyni a munkából.o

Komment

Szánköszörü -szuportköszörü

Sikerült ! Nekem is van egy ilyen ...csak abban kérném a segítségeteket ,hogy hol vegyek hozzá meghajtó hevedert , mert kimostam ( nagyon retek volt ) aztán gondoltam egy nagyot --megnéztem mennyire erős --és széttéptem .
                                A méret :1.5x30x800 és 1.5x30x900----1-1 db .

- - - Updated - - -

Click image for larger version

Name:	2013-03-27 13.10.17.jpg
Views:	1
Size:	191.1 KB
ID:	136940Click image for larger version

Name:	2013-03-27 13.15.21.jpg
Size:	188.2 KB
ID:	136941Click image for larger version

Name:	2013-03-27 13.22.25.jpg