Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás Romet Pony

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás Romet Pony

Sziasztok,
    Köszöntök mindenkit az oldalon.

Az én rövid történetem annyi, hogy nemrégiben faternál jártam, és a pincébe megláttam gyermekkorom kis Romet Pony-át. Legalább 25 éve ott porosodik. Azonnal bedobtam a csomagtartóba azzal a céllal, hogy én ezt megcsinálom. Milyen menő lenne már motorozni rajta egy kicsit. Elkezdtem körbe nézelődni alkatrészek után, és hát találtam is egy pár oldalt ahonnan, rendelhetek. A baj csak az, hogy nagyon sokat úgy hoz, hogy univerzális Romet alkatrész. A cél az lenne, hogy úgy fegyverezzem, fel a kis jószágot ami nem csak "majdnem" Romet Pony alkatrész. Szóval nekem a nagy segítség az lenne, ha tudnátok ajánlani kereskedőket, akiknél típus azonos, megbízható alkatrészeket vehetek. Ha jól tudom Romet Pony 125-öst most gyártják. Tud valaki arról, hogy after market-ba esetleg van Romet Pony alkatrész ellátás is? Örülök még szerelési segítségeknek, tanácsoknak, robbantott ábráknak, mindennek Romet Pony-val kapcsolatban.

Köszi mindenkinek!
    sepy, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

A ROMET Kadett és Pony blokk ugyanaz tehát az univerzális ebben az esetben korrekt. a kezelőszervek szintúgy. nem biztos de szerintem a fékalkatrészek is azonosak.csakúgy mint az első, hátsó lámpák.
    Jankó51, movisz és Blasika kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm emu!

Van esetleg ajánlásod, megbízható hely amit érdemes megpróbálnom?

Komment

Szia! Írtam privátot! OLVASS!
        sepy és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Szia pasetta,

a 95 oldalas lengyel használati és szerelési útmutatás jó kis olvasmánynak tűnik.

köszi szépen!
          mátéapu, movisz és pasetta kedvelte ezt.

Komment

Csak egy kis tudás osztás. Volt egy Romet kooperáció a Jawa gyárral, meg a Riga gyárral. A Jawa gyártotta a Stella mopedet a saját babetta blokkjával, a Riga blokkjával (talán a Riga 22/ Delta blokkal) és a Romet blokkal is. A Romet meg az OGAR típushoz a Mustang blokkot használta. Minden esetre A PONY kerekeire VIGYÁZZ! Alu. öntvény és szeret törni a pereme! Ajánlom a Futármotoros boltot, néha van náluk 60 CCM henger szett! Nem olcsó. Viszont méregzsák építéshez jónak tűnik! Persze akkor már nem segédmotor... HAHHAHAHA!Szereléshez segítség és tudástár itt: https://veteran.forum.hu/forum/szere...szerel%C3%A9se
            Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2023 nov. 03, 10:28.
            Atti69, Jankó51 és kedvelte ezt.

Komment

Köszi a jó tanácsokat,

ma este el is kezdem felmérni mi használható a motoron és mi nem. Félek tőle, hogy hosszú lista lesz...

Komment

ahhoz az egyszeru motorhoz hosszu lista.....az alkatreszjegyzek is rovid,, .Persze kinek mi a hosszu......Tegyel már fel kepet,mert mi azt szeressuk.. (mosoly jel)

Komment

Click image for larger version

Name:	IMG_2603.jpeg
Views:	145
Size:	843.2 KB
ID:	232924 Click image for larger version

Name:	IMG_2608.jpeg
Views:	143
Size:	930.1 KB
ID:	232925 Click image for larger version

Name:	IMG_2606.jpeg
Views:	128
Size:	972.9 KB
ID:	232926 Sziasztok,

akkor Atti69 kívánságára néhány kép az Öreghölgyről.

Komment

Szervusztok! A gép nagyon jó! Kevés festés hiba, egy pár hiányzó alkatrész és JUHÉ! Menni fog! Nézegesd a Vaterát, Jófogást mert ott is vannak alkalmi vételek! A váltókar, berugókar jobb ha eredeti és nem bilianyag Taiwan-i, A hátsó lámpa búra sajnos szeret eltörni magától, az utángyártott meg nem passzol a gyári lámpa aljzatra.

Komment

Elegge rendben van,pár aproságot rá kell csavarozni...s már mehet is.

Komment

Köszi Urak,

Megvan még hozzá a kipufogó, első sárvédő + a felfogatása, tank sapka.
                        apropo tank, van esetleg jó tippetek mivel tudom kitakarítani?

köszi!

Komment

Van itt forumtema....minden is alaposan ki van tárgyalva.......

Komment

Szervusztok! Hát igen! A tank tisztítás alap. Itt tessék olvasgatni. És ajánlom, hogy nyugodtan megfontoltan olvass szerte a fórumon, mert nagyon sok az átfedés a témák között! Előfordul a téma más szerelési kérdések kapcsán is. https://veteran.forum.hu/forum/szere...%C3%A1sa/page3

Komment

Jogos, kicsit kényelmes voltam. Ígérem mostantól többet olvasgatok, mielőtt kérdezek.

viszont ma lementem a garázsba kicsit élmény szerelni. Mondanom sem kell 1 perc alatt vissza ugrottam a gyerekkoromba, amikor ha ment, ha nem ment a jószág állandóan szereltem. (Mindezt tettem eléggé megkérdőjelezhető műszaki ismeretek birtokában)
                              Szóval lebontottam a blokkot, van egy kis hegeszteni való. Illetve látszik, hogy volt vele néhány perec, mert a bal oldali láb tartó el van csavarodva és hegesztve van csavarkötés helyett.
                              a legnagyobb dilemmám most az, hogy mi legyen a fényezéssel, mert tényleg elég patika, de azért látszik, hogy nem éppen ma lett fújva. Nem tudom eldönteni, hogy hagyjam meg így klasszik rometnek, vagy fényeztessem újra valami disznó jó Ducati pirosra. A helyzet az, hogy félek a műanyagot megbontani, mert nagyon ki van keményedve, lehet elpattanna. Azt nagyon bánnám.
                              hat csak megosztottak a mai szerelésem gondolatait, és persze osztok néhány képet, hogy néz ki most.

Szép estét!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X