Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ne hagyd oldal-támaszon (járó motornál rájössz miért ) ,ha igen zárd el a csapot ! Soha ne zárd el a csapot (mindig útra kész a benzinszint) ha egyenesen áll a motorod ,ha enged a tűszelepet be kell csiszolni kb. évente .

Én szívatóval gyújtással rugdosom nem túl nagy erővel míg nem ígér : ekkor pici gáz és erős rúgás , hidegen ez a módi .Ne hagyd sokáig helyben pötyögni akár mennyire is tetszik a hangja :teleszedi magát korommal . Szép a motorod !!!
    Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2026 szept. 02, 20:54.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szép lett a gép! Gratulálok!

Komment

Mátéapú már korábban leírta, hogy kell idő amíg kitapasztalod mi jó a motornak indításkor.
        Valamelyik használati utasításban olvastam (piros könyv, szürke füzet?), hogy a hideg indítás a következő: szivatóval, gyújtás nélkül három rugás, majd a gyújtás ráad és egy rugás. Én az utolsó rugáskor egy ici-pici gázt is huzok. Hidegen nálam így mindig egyre indul. (Melegen is indul, a kettő között szokott probléma lenni. Ilyenkor - nemtom miért a gyertyacsere a megoldás).
        Langyos (meleg?) motornál ugyancsak a fenti irodalom ajánlja, hogy rugás előtt szivató nélkül csak rugóztassuk meg a berugókart néhányszor (ne forduljon át) és aztán rugjunk.
        Kellemes gyakorlást, a motor valóban nagyon szép!

Komment

Köszönöm a válaszokat!
          A tegnapi napon végül nagy nehezen beindult és mentem vele pár kört, utána könnyebben indult, viszont ma reggelre ismét kb beindíthatatlanná vált, szóval megy vissza a szerelőhöz, mert ez így nem járja..
          Főleg úgy, hogy az elképzelésem kb az, hogy munkába járás során járatnám be, ami napi 30km és mivel én reggel sok esetben igen korán - 4-5 körül - szoktam indulni, így nem igazán fér bele ez a fajta megbízhatatlanság..
          Már néztem modern karburátort, valószínűleg a Dellorto PHBH 28 BS fog rákerülni, nagyon remélem, hogy ezáltal megszűnik majd ez a probléma..

Komment

Horex egy évig fújta ,hogy nem jó a pannónia karbi .végül is megtalálta a legapróbb furatokat is és jó lett ! Egyszerű mit az ék ki kell tisztítani nagy alapossággal ,előirt értékekre állítva minden pannónia működik vele .....nem baj ha ingadozik az alapjárat vagy füstöl ,,vagy akármi a bejáratásig lehet finomítani . Az állandó állítgatás értelmetlen . ha nem kap a motor anyagot akkor tisztítani kell megint és megint !! ha nem tudod kipucolni a karbidat az ut szélén ne menj vele sehova , nem azt jelenti ,hogy állandóan kell ,hanem tudd : hová kell nyúlni.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Értelek, de az a helyzet, hogy már vagy a negyedik gyári karbi van rajta, mert a többinek mind volt valami baja, azért kaptam csak később meg a motort, ez a jelenlegi is úgy lett több darabból összelegózva, hogy jó legyen, de ebből is alul óvatosan, de folyik a benzin..
              A szerelő egyébként tegnapelőtt és tegnap is idejött és kb 3 rúgásra beindította, amit egész egyszerűen nem értek, mert én hiába csináltam bármit, nem ment, illetve apám is próbálta tegnap, neki se sikerült..
              Hozzá kell tenni, hogy amikor megvettem, akkor decembertől áprilisig a a pincelejáróban állt, a blokk kb minden része szét volt menve, akkor apám is, én is 2 rúgásra el tudtuk indítani, szóval nem gondolom, hogy a probléma velünk van.
              Azért is vagyok az új karbi mellett, mert olvasom is, illetve tapasztalat is, hogy mivel a gyárik mind alsó hangon 52 évesek, már szét vannak menve, megbízhatatlanok, mindig van velük valami nyűg, ezzel szemben az újjal és modernnel - talán - nem lesz, vagy nem ennyi.
              Úgy vagyok vele, hogy ha már minden, de tényleg minden új és modernebb rajta, - Vasadi főtengely, bakelit kuplung, elektronikus gyújtás, Japán csapágyak, stb - akkor ne egy ilyenen bukjon már a történet...
              Utoljára szerkesztve a következő által: lacooka96; Tegnap, 07:40.

Komment

lacooka96 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                úgy lett több darabból összelegózva, hogy jó legyen, de ebből is alul óvatosan, de folyik a benzin..
                Ezt magyarázom mindenkinek !

Amikor túlfolyik a karbi ,esetleg dugulása van : akkor miként használható ?

1., Leszereled az úszófedelet .
                2., kiemeled az úszót
                3., az úszótű hegyére köszörűport (csiszolóport , csiszoló-papírról lekapart szemcsét...)kensz egy kis olajjal beleállítod a fedélbe és két ujjal forgatva oda vissza pörgetted míg érzed a csiszolódást ezután benzinben kiöblíted ...kifúvatod.
                4., nyomáspróba : az úszófedélre kötöd a benzincsövet felfelé tartva beleállítod az úszót , kinyitod a csapot nem folyhat a benzin csak ha megemeled ! Szivárgás esetén tovább csiszolunk .
                5., Síbertű felülről a második rovátka , levegőcsavar ütközéstől vissza 1,5 -fordulat , összeszerel .
                6., benzincsap kinyit : cigiszünet , kutyasimogatás egyéb elfoglaltság után . valamelyik ismert indítási kisérlet .

....7-8-9 .,Valahol írtam , nem használok ujj gyertyát kitakarított megőrzött használt gyertyáim vannak az oldaldobozban . amivel jól működik azt spájzoltam és tettem be másikat ,sokat eldobtam.., több darab van esetleges cserére . Útközben kb öt év alatt kétszer cseréltem gyertyát ,egyszer oldaltámaszon túlfolyt a benzinem.....(nem zártam el a csapot.. )

Komment

lacooka96 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Elkészült a motor, múlt pénteken kapott egy műszaki vizsgát és végülis tegnap este került át hozzám!
                  Ez tényleg jó hír, gratulálok hozzá! Megdolgoztál érte.

Az indítási nehézség a felújítás előtti állapothoz képest lehet a nyers motor miatt, vagy nem tökéletes beállítások összessége. Ha jó volt rajta a porlasztó(indult) akkor miért cserélte a szerelő? Ha csak annyi volt a baja, hogy túlfolyt azon mátéapu által leírt módon könnyen lehet segíteni.Amennyiben jól zár a tűszelep és a nagy csavarokon alul van rendes tömítés ebből a porlasztóból nem folyhat semmi. Egyetlen javíthatatlan hibája az lehet, hogy elkopik a tolattyú, és nem lehet alacsony alapjáratot beállítani, de indulni azzal is elindul. Az, hogy többet fogyaszt vele mint a Dellorto-val veterán motornál nem lényeges szempont szerintem.

Nálam az indítás úgy néz ki, hogy szívatóval rárúgok rendesen gyújtás nélkül, majd gyújtást kapcsolva még egyszer ugyanúgy, mellette gázt húzok. Elég sokáig forog a motor, ha nem kezd el pöfögni amíg forgásban van a főtengely még több gáz adok neki. Általában második rúgásra életre kel, de ha mégsem kezdem előről. Gyújtás le, egy rúgás szívatóval majd gyújtás vissza és ilyenkor minden esetben elindul. Néha előfordul, hogy a szívató visszaugrik a kihúzott állásából. Egy sikertelen indítás után ezt is ellenőrizni kell. A legutolsó fajta porlasztó van a motoromon, a kormányról dúsítható megoldás jobban tetszene. Szem előtt van és nem kell annyit matatni a tank alatt.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; Tegnap, 21:28.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X