Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Babetta 207/500 fékrendszer

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Babetta 207/500 fékrendszer

    Üdvözlök mindenkit!Új tag vagyok a csapatban és írnék egy pár szót Magamról.Egyéni vállalkozó vagyok Kecskemét 60km-es körzetében terítek vas-műszaki,mezőgazdasgi termékeket.A tavalyi év elején(2012)elmentem az egyik barátomhoz,akinek kb 8-9 éve elajándékoztam egy nagykerekű Babettát.Ő annak rendje,módja szerint felújította és járt vele.Utána úgy alakult,hogy ritkábban talalkoztunk.Mint említettem tavaly találkoztunk. Mit látnak szemeim?A bóbita oda van támasztva a csirkeól oldalához.Megkérdeztem miért.A válasz az volt,hogy kaptam egy kiskerekűt.Nem tudom milyen elgondolásból azt mondtam,hogy ha Neked nem kell,akkor elviszem.A srác megörült a dolognak,mert a felesége igen csak macerálta már az ,,ócskavassal".Nem sokkal később találkoztam egy idősebb szakival,akinek egy kitűnő állapotú kiskerekű Babettája van.Érdekes dolgokat mondott a Babettázós életéről.Közben nem tudom,hogy történt,de még további Babettáim lettek az év folyamán.Azt vettem észre a garázsomba alig férek be az autómmal.Augusztus elején belevágtunk öreg Barátommal és elkezdtük az egyik kiskerkűt felújítani.Többé kevésbé sikerült is.Nem gondoltam volna ennyi munkát rá kell fordítani!És most jön a kérés segítséget szeretnék kérni,ahhoz hogyan lehet olyan hátsóféket csinálni a bóbitára,hogy az fogjon is.Én úgy gondolom már mindent elkövettünk(esztergályossal felszabályoztuk a dobot ,az alapvető új fékpofa,fékkulcs ,de mégsem fog.Várom építőjellgű segítségeteket.István
    Attached Files

    #2
    Szervusz István!
    Először is üdvözöllek itt a fórumon. Úgy látom bóbitából elég jól álltok.
    Fék ügyben írtad hogy felszabályoztátok a dobot, új a pofa és mégsincs fék rajta. Az a kérdés hogy nem lett e nagy a dob átmérője? Mert ha igen akkor túl sokat kell fordítani a fékkulcson mire a pofa hozzáér a dobhoz. Meg kellene nézni mennyi a hézag a pofa és a dob között akkor mikor a fékkulcs alaphelyzetben van. Nekem gyanús hogy itt van a kutya elásva. Legalábbis mi így jártunk egy párszor már.
    Várom a fejleményeket.
    Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Szervusz sinter!Először is köszönöm a szives fogadtatást!A dob átmérőjét és a fékpofa átmérőjét is megmértük és az eredményt látva a fékkulcsra tettünk egy úgynevezett u alakú papucsot.A következő mérésnél pár tized milliméter különbség maradt,amit úgy gondoltunk annyi játékának lenni kell,de mégse úgy fog ahogyan kellene.

      Komment


        #4
        Értem! Tehát akkor a hézag probléma kilőve. Vagyis ha összerakod a féket a fékkaron nem sokat kell mozdítani, és kezd is fogni. Ha a bowden szála sincs megszakadva és gondolom jól is van beállítva, akkor a kormányon lévő fékkart meghúzva, azt az útja közepétől jobban nem tudod behúzni, vagyis ott már keményen fogni kéne neki. Ez a része ezekszerint ok.
        Azt kellene még megnézni szerintem hogy a pofa felfekszik-e rendesen a dobba, mert ha nem fekszi fel rendesen akkor is lehet rossz a fékhatás.

        Komment


          #5
          Hát,sajnos hamarabb mint hétvége nem tudom szétszerelni,hogy megnézzem,de nagyon jó ötlet.Köszönöm.És ha nem fekszik föl,akkor csiszolgatás következik,ha jól gondolom?

          Komment


            #6
            Úgy bizony! (Feltéve ha ott a bibi.)
            Ja és a kréta jó szolgálatot tehet.

            Komment


              #7
              Ok!Majd jelentkezem mi lett az eredmény.Hol lehet még a bibi?

              Komment


                #8
                Ó, a babetta hátsó fék....
                Ezzel bírkóztam én is sokat. Végül belenyugodtam, hogy ezzel menni kell, nem megállni .
                Viccen kívül, első fékkel együtt használva viszonylag jól lassul, de önmagában a hátsó fék.... Hát, nem a 207-es erőssége.
                Arra azért kíváncsi lennék, hogy a történelem során valaki húzott-e már babettával csíkot az utca salakjába...
                Anno szegény Romet Kadettel mennyit csináltam. Na annak volt fékje! Viszont cserébe nem ment (csak napi 2 nagygenerál mellett )

                Komment


                  #9
                  Igen, az én bóbitám hátsófékje sem valami hatékony, az első viszont meglepően jó, kavicson hamar lefogja a kereket. Idáig azt hittem ez csak nálam van így. A kettőt egyszerre használva eddig azért mindig sikerült megfékezni a másfél lovat

                  Komment

                  Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X