Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 634-5

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Jawa 634-5

Sziasztok.
    Szerdától vagyok friss tulaja az albumomban látható 32 éves vasparipának.
    Örülök hogy rátaláltam eme kis közösségre és hogy tagja lehetek. Mivel ő az első motorom ezért előre is bocsánat ha butaságot kérdezek majd. De akkor rögtön az elején lenne is egy kérdésem. A 6V-os rendszert érdemes 12V-ra cserélni illetve mennyire pepecs meló? Azt leszámítva hogy minden elektromos alkatrész 12V-osra kell cserélni. A másik, találtam egy műszaki leírást a mociról de akárhogy nézelődtem neten nem találtam ilyen teljesítményű akkut Akkumulátor 6V/14Ah csak kicsivel kisebb amperórást. Ha kisebb amperórást teszek bele az mennyire baj?
    Utoljára szerkesztve a következő által: Taurus1047; 2013 jún. 02, 13:43.

Akku téren szerintem nézelődj a gondozás mentes zselés akkuk felé. Az ami neked kell a riasztóknál használatos. Előnye a régivel szemben hogy nem fogja egy sav folyás miatt megenni a moci akku tartó részét, mellesleg árilag is elég jól van belőve.

Komment

OdinHEM engedd meg hogy némileg ellentmondjak a hsz-ednek. Zárt akksit én csak elektronikus fesszab-al rendelkező gépbe tennék. Ennél az akkutípusnál tutira meg kel akadályozni a gázképződést, emiatt a hagyományos szabályzós gépek számomra kérdésesek. Az akkusav egyébként csak akkor kezd el folyni ha durván magas feszültséggel töltik az akkut. Ha a fesszab beállításánál tarjuk magunkat a max 2,3-2,4 V/cella fesz-hez , nem fogja kilökni a savat (igaz ezt a feszt a zselés is elbírja )
      Taurus1047 teljesen jó bele a 6V12Ah "MZ" akksi is, ha 6 V-nál maradsz.
      A 12V-osításra legjobb (de nem olcsó) megoldás a VAPE rendszere. Több szempontból is, de asszem van egy topic erről, ott utánaolvashatsz
      Üdv
      Ba701

Komment

Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Zárt akksit én csak elektronikus fesszab-al rendelkező gépbe tennék
        Nekem mér 1 éve így van, és semmi gondja.(ráadásul 2 db párhuzamba kötve)Felesleges savas akksival szórakozni.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ez talán hit/meggyőződés kérdése , ha jó a szabályzód , akkor Ok , de ha egyszer elszáll akkor valszeg baj lehet belőle

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X