Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Bemutatkozás

    Sziasztok!
    Gyuri vagyok, 34 éves. Igazából csak az elmúlt pár napban kezdtem foglalkozni a "veterán vasak" tanulmányozásával, noha mindig is tetszettek. Mindezt azért tettem, mert egyik cimborámtól kaptam egy ütött-kopott hátsó teleszkópot, amit velem egykorú Simson motoromra szánt. Tisztítgatás, csiszolás után terveztem, hogy a magamhoz mért profizmussal le is festem (semmi, ehhez szükséges felszereléssel nem rendelkezem...marad a Neolux spray) ezért eltávolítottam a szintén viseltes szilenteket. Gondoltam veszek újakat, nem lehet olyan nagy dolog...de tévedtem. A helyi, de még a szomszéd nagyobb település autós-motoros boltjaiban sem tudták megmondani, milyen motorhoz tartozik az ominózus alkatrész. (mentségükre szóljon, csak a szilentet vittem magammal, a telót nem...) Maradt az internet, néhány éjjeli óra, anyósom finomnak nem nevezhető meggybora, meg némi szerencse, mire megtaláltam, hogy a teleszkóp egy Pannónia T5-höz tartozik. Így viszont már tudni akarom a belső állapotát is, ezért szerelési rajzot keresek. Hála a fórumnak és Nektek ráleltem a híres "Piros" könyvre, amiből a hozzám hasonló hozzá nem értők is kaphatnak némi támpontot a műszaki tartalomról.
    Nem gondolnám, hogy a közeljövőben komolyabb "restaurálásba" kezdenék, de ki tudja...valahol el kell kezdeni.
    Üdv Mindenkinek!

    #2
    Üdv Gyurma!
    Soha nem lehet tudni, mikor és mitől fertőződik meg az ember.
    Én 5-6 évesen fertőződtem a gépek szeretetével, amikor apu megengedte, hogy toljam a Simson motoros fűnyírót (R400 Rasenmaher).
    Majd az igen gyakori szerelgetésében is részt vehettem... Majd pedig nagyapám pincéjében talált 125-ös Csepel ülés kézbe vétele, valamint az elmesélt motoros történetei keltették fel az érdeklődést a régi motorok iránt.
    Ki tudja, lehet Téged a teleszkóp fertőz meg! Úgy legyen!

    Kezedben a teleszkóp, építs köré egy T5-öst!
    Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 okt. 04, 08:50.
    Piratekenci, CZsolti és Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      építs köré egy T5-öst!
      Ez bizony jó ötlet, jó választás!
      CZsolti és Che kedvelte ezt.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

      Komment

      Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X