Magamról pár szóban: Gyerekkorom óta a motorok és autók szeretete és szerelése ami foglalkoztat. Eredeti szakmám autószerelő, nem dolgozom benne főállásban, de hobbiként a mai napig javítom a család és a barátok járműveit. Másik nagy szerelem a motorozás. Szerencsésnek mondhatom magam hogy sikerült úgy alakítani az életem hogy minden megférjen egymás mellett.
Első motorom egy 1968-as 559-es Jawa volt, amit egy tyúkólból sikerült kilopni a tyúkok alól

Következő motor egy 1985-ös Kawasaki GPZ 900R lett, lassan veterán korú, de még mindig jó erőben lévő igazi superbike

Idén januárban jött a "vezérhangya" hogy kell egy régi vas. Találtam egy eladó TS 250/1-es MZ-t, ami családi tulajdonban volt végig, nem lett szétbarmolva, fűrészelve és alakítva. Sikerült teljesen gyári állapotra visszaállítani, működőképes, szép állapotú, jelenleg a papírmunkára váro motorom lett.
Alkatrészbázisként beszereztem hozzá egy másik per 1-et, ami papírokkal rendelkezik, 17 éve nem használt, kissé hiányos állapotú. Egy kis benzin és akku segítségével beindult. Nincs szívem szétbontani, most egy cafe racer építés alanyaként vár a sorsára.
Amiért leginkább itt vagyok, hogy tapasztalatokat szerezzek egy ilyen MZ gyújtás átalakításában. Robogó elektronikát kap.
Lentus
Komment