Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Szia Anikó!
Van is esetleg ilyen régi orosz faliórád? Örömmel olvasnék tapasztalatokat róla. Mennyire "szervízigényes", mennyire pontos, stb.
Engem gyakorlailag mindenféle régi mechanikus, mozgó-forgó-recsegő-kattogó dolog érdekel.
Van már öreg motorom, kerékpárom, Hoffherr daráló, 8 különféle rádió, vetítő, diavetítő, 2 varrógép. És épp mostanában gondolkoztam rajta, hogy az öreg Pacsirta felett milyen szépen mutatna a falon egy kakukkos. Vagy bármilyen stílusos láncos falióra. Csak ezekkel még nincs tapasztalatom. Mennyire igénylik a törődést, szerelgetést. Azért örülnék ha -legalább azt- nem kellene bütykölgetni.
üdv Anikó!Kedvenc órám egyike falióra,amelyen van holdnaptár.Isteni.
Dongós üdv! Van két vagány varrógépem,az egyik Adria a másik meg " nemtudommilyen".A cimkén Colier felirat van.Milyen lehet ez?
Üdv Nivaronin!
Nem vagyok ám nagy varrógép szakértő, nemrég kezdtem a témába. Az egyik nagyanyám örökségéből egy Csepel 31-es került a szárnyaim alá, a másiktól pedig egy pannónia 56. Egyik sem működött, ezeket bütykölgettem meg CzZsolti segítségével. De utánanéztem, létezik Collier varrógép, angol gyártmány:
Ha megvan a "csónakjuk", akkor elég korrekt az áruk. Egy ilyen egyeneshajósnál az a lényeg, hogy ez meglegyen. A többi az némi petróleum, gépolaj és max. 600-as durvaságú polírpapír a rozsda ellen.
A tartalom pedig: kb. 36 db alkatrész, amiben az öntvény is benne van. HA ezeket megtisztítod és beolajozod, akkor jöhet akár a sátorponyva is, ha aláfér. Az orsó befűzése sem komplikált. Kedvcsinálónak néhány kép és leírás:
Elnézést az offért, de az uraknak muszáj volt válaszolnom és elnéztem a topic címet. Hogy stílszerű legyek ez egy "general failure" volt, amit informatikusék gyakran mondanak generális faliórának. Én már hallottam. Én mondtam. (Ráadásul nem is vagyok informatikus.)
Légy üdvözölve, mint a faliórák gyűjtője is. Én, a varrógépekért vagyok oda a motorokon kívül. Lehet, hogy a faliórák is megtetszenek. Nyithatsz topicot és fényképalbumot is 5 hozzászólás után. Kíváncsiak vagyunk a gyűjteményedre.
Az informatikusok (is) szeretnek ám úgy beszélni, hogy közönséges földi halandó ne értse beszédüket.
Az egyik roppant nagy megállapításom, tanácsom sokak számára (saját tapasztalataim alapján): Informatikussal, könyvelővel sose állj szóba! Eddigi életem során ezen kasztokhoz tartozó egyedek közül egyetlen eggyel sem sikerült még értelmes párbeszédet folytatnom.
Komment