Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Wanderer

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Wanderer

Sziasztok
    Egy egyszerű ember vagyok ki szeret motorozni. Most készülök megvenni első motoromat. Romet-Kadet van kinézve, vagy egy olyasmi kategóriájú motort szeretnék venni. Észrevételekért, s majd esetleges tanácsokért regisztráltam ide, hogy olvasgassak illetve trükköket ellesve tegyem majd egy igazán megbízható és jó mindennapi társsá majd a motoromat.

Szia Wanderer, nekem is volt Romet-Kadetem és szintén első motornak. Sajnos sok gondom volt a váltójával, végül Simson blokkos lett, amiért most sokan lehet itt a forumon megköveznének, de akkor anno jó ötletnek tünt, mintsem 2-esben szenvedni a felakadt váltókar miatt. :-)
    Ha lehetőséged van rá, lehet egy Simson-nal kezdenék, praktikusabb is lesz itt Pesten a forgalomban.
    sepy és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Hát sikerül megvennem az első motoromat egy 1991-es Jawa-Babetta 210-est. Motorikusan kiváló állapotban van, de van azért mit csinálgatni rajta. De így is megy akár a mérgezett egér Szerintem többet is megy, mint ami elő van neki írva.
      Kedves PTM004, igen nekem is mondtak hasonlókat, de végül ez mellett döntöttem. S pesti viszonylatban szerintem ez is megteszi.
      ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Épp a minap láttam egy hirdetést, 20ezerért árultak egy (képek alapján) szinte tökéletes állapotú 210-est. Valljuk be őszintén, azért sokkal megbízhatóbb gépek ezek, mint a Rometek (mindazonáltal én is vágyakozva nézegetem a Rometeket...), mégis, valamirevaló Rometek szigorúan csak 30ezer fölött vannak.
        Szóval szerintem jó választás, viszonylag modern, mégis már-már retró kinézetű, jól használható motort vettél .

Én a fiam 207-esét szoktam néha elorozni, kifejezetten kellemes élmény vele menni. Jó a rugózás, megbízhatóan, üzembiztosan ketyeg, első rúgásra indul, jó az üléspozíció, a sebesség meg... annyira nem izgat már a száguldás
        ptm004, sepy és Wanderer kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          a sebesség meg... annyira nem izgat már a száguldás
          A Dongóhoz, vagy a Trophy-hoz képest?

Szia Wanderer! Gratula a motorhoz. Nekem is van egy, sajnos az utángyártott tirisztorokkal csak rossz tapasztalataim vannak. Nagyon gagyi a minőségük. A 210-es szerintem is jó választás. "Extrákkal" is bővíthető. Gyárilag is több felszereltséggel készült. Nekünk ide a standardot hozták, de készült elektromos kürtös, villogós változat is.

Itt bővebben olvashatsz róla: Amit a JAWA Babett

Balesetmentes motorozást kívánok. Üdv: CZsolti
          sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A Dongóhoz, vagy a Trophy-hoz képest?
            Igazából a 207-es a leglassúbb a flottában. A dongó gyorsulásra és végsebességre is többet tud . Igaz, nagyon elenyészően ritkán használom ki. Azért a 27-es régi ruszki bringa magas nyergében a 45-ös tempó félelmetes tud ám lenni! Főleg úgy, hogy a motor közvetlenül van a vázhoz rögzítve, és nagy fordulaton úgy bizsergeti a kormányon keresztül a kezemet, hogy markolni is nehéz . Jó nekem az a 20-25-30as tempó... Majd ha kész lesz az MZ, azon szoktatom magam a 70-80hoz
            sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Hát igen, magam is elég sokat nézegettem, de itt a környékemen igen magas árat szabtak egy egy darabnak a pénztárcámhoz képest. De igaz ami igaz, sokkal jobb állapotúak voltak.
              S igen jól használatú, főleg a mindennapok megkönnyítésére, és fenntartási (tankolás) költségben is igen jó a mai viszonylatban. S még ha nem is szaggatja fel az aszfaltot, de elvisz mindenhova ahova az ember menni akar, csak időben kell elindulni. Részemről inkább maga a motorozás ami élmény, nem pedig a száguldás.

- - - Updated - - -

Köszönöm a tippet és élek is a felkínált dolgokkal, magam is azon leszek, hogy egy kis retró de mégis modern mocit csináljak belőle, ami szerintem egy kis odafigyeléssel még jó pár évtizedig tudja majd velem róni az utakat.
              sepy, CZsolti és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Kinéztem egy fajta gyári színezést a mocimnak, de sajna annyira ritkának tűnik ez a festés, és valahogy vagy rosszul keresem, vagy egyáltalán nincsen fent Jawa-Babetta gyári színkódok. Valaki tudna ebben segíteni?
                Click image for larger version

Name:	Jawa Babetta 210.jpg
Views:	1
Size:	205.0 KB
ID:	141067
                Ennek a színnek kellene a színkódja, ha valaki esetleg tudja akkor megköszönném.

Komment

Egy kis tanácsot is kérnék és tippet, hogy a legkönnyebb a tankot kimosni és esetleg mivel kezeljem le, hogy a későbbiekben se nagyon rozsdásodjon.
                  Tippeket és válaszokat előre is köszönöm.

Komment

Üdv. Wanderer!
                    Íme, a téma boncolgatása:
                    http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...30/index2.html

Komment

Wanderer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Kinéztem egy fajta gyári színezést a mocimnak, de sajna annyira ritkának tűnik ez a festés, és valahogy vagy rosszul keresem, vagy egyáltalán nincsen fent Jawa-Babetta gyári színkódok. Valaki tudna ebben segíteni?
                      [ATTACH=CONFIG]24144[/ATTACH]
                      Ennek a színnek kellene a színkódja, ha valaki esetleg tudja akkor megköszönném.
                      Skoda színkód alapján válassz. A Motip festékek között találsz ilyet. Motip

Vagy itt: SKODA 110R coup

Komment

Köszöntem dongos78. A télen így meg lesz az elfoglaltságom amíg újra hó és fagymentes idő lesz.

- - - Updated - - -

Köszi a tippet CZolti, találtam is pár lehetséges jelöltet, de még nem tudtam dönteni.

Komment

Keresek Jawa Babetta 210hez csillagküllős első, hátsó kereket kompletten. Valaki tudna ebben segíteni, merre találok ilyet?
                          Elméletileg a 225ös került ilyen forgalomba, de elméletileg kompatibilis a 210-hez is.

Komment

Na sikerült találnom egy igen csak Ritka Gremico szettet. Kicsit feldobja a kis mocimat.Click image for larger version

Name:	20150610_201833.jpg
Views:	1
Size:	188.0 KB
ID:	144703

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X