Közlemény

Collapse
No announcement yet.

aronpfabian - bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

aronpfabian - bemutatkozás

Sziasztok!

Lassan 7 éve foglalkozom régi NDK motorokkal, akkor vettem egy borzalmasan tákolt Simsont... ahelyett hogy megutáltam volna a sok szerelést, inkább érdekelni kezdett, azóta bővült a géppark két MZ-vel

A legújabb szerzeményem ami igazán veterán, egy bácsitól vett 1976-os évjáratú MZ TS 150, a jelenlegi előtt 1989-ig érvényes műszakival; a legtöbb problémája így a 25+ év nem igazán szakszerű tárolásból adódik. Hosszú távon teljesen gyári állapotra szeretném hozni.

Click image for larger version

Name:	11292989_10204441174811287_2124182911_n.jpg
Views:	1
Size:	121.2 KB
ID:	157667

Üdv a fórumon , azt hiszem itt jó pár "márkatársra " találhatsz , akik hozzád hasonlóan nyakig benne vannak a DDR témákban !
    Atti69 és sinter kedvelte ezt.

Komment

Üdv!
      A nem szakszerű tárolás ellenére igen jól néz ki (így kép alapján).
      Szép motor, gratulálok hozzá. Nekem egy évvel öregebb MZ-m van, egy Trophy, ami igen mostoha sorsú lehetett eddig, mert akadt rajta javítani / cserélni való bőven. De már csak hetek kérdése és összeáll... Hála a fórumtársaknak is a sok hasznos tanácsért, segítőkészségért, időnként alkatrészekért!
      Remélem te is sok hasznos dolgot találsz és persze meg is osztod a tudásodat, tapasztalataidat.
      sepy, Atti69 és sinter kedvelte ezt.

Komment

Üdv a fórumon!

Nos, 7 év az életedből, amit az ilyen és ehhez hasonló vasakra szántál (eddig) nem semmi. Említetted, Simsonnal kezdődött. Akkor nem is volt az olyan rossz (mármint a kezdet ) ezért maradt meg az érdeklődésed Igaz, én alapvetően a cseh remekek irányába orientálódom/tam, de mindennapos szaladgálásra Simsont (S51 B) használok.
        Biztos vagyok benne, hogy sok segítséget fogsz kapni a márka mellett elkötelezettektől és egy jó társaságot is...
        sepy és Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Köszi mindenkinek!

A nem szakszerű tárolás főleg a króm részeken látszik, a kép annyira nem mutatja (pl. a kormányon több a rozsdafolt mint a sérülésmentes felület). A blokkban sincs minden rendben, indul de borzalmas a hangja - sok olajat nem látott, párát viszont az is kapott bőven. Szóval lesz rajta mit bütykölni, na de unalmas is lenne ha tökéletes állapotban került volna elő
          Titus, CZsolti és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szia!

Isten hozott a Fórumon! Azt hiszem mi "összefutottunk" már a neten, főleg ha a "p" az Pétert jelöl.

Facebook "MZ csoport" nevű/című csoport, papírügyeknél szoktam belebeszélni a társalgásba.

akkor vettem egy borzalmasan tákolt Simsont... ahelyett hogy megutáltam volna a sok szerelést, inkább érdekelni kezdett, azóta bővült a géppark
            Ez ismerős szitu, de én a Simson után vettem gyors egymásutánban két romos Pannoniát. Meg azóta ezt-azt...
            sepy kedvelte ezt.
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Üdv a fórumon!

Én is kis Ts-el kezdtem. De az enyém nem volt ilyen jó állapotban:Click image for larger version

Name:	DSC00620.jpg
Views:	2
Size:	206.5 KB
ID:	147088

Aztán ilyen lett:Click image for larger version

Name:	DSC00873.jpg
Views:	3
Size:	192.2 KB
ID:	147089

Azóta már elcseréltem öcsémmel egy P10-re

Sok sikert és kitartást a felújításhoz!!

Komment

aronpfabian

Üdv a Fórumon!

A legújabb szerzeményem ami igazán veterán, egy bácsitól vett 1976-os évjáratú MZ TS 150
                Ilyen volt az első nagymotorom...hogy én milyen boldog voltam, amikor nem kevés kuporgatás után sikerült egyet használtan vennem 17 éves koromban.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X