Thank you also for the information about my Csepel, I thought it was a 125T? 1953/1954
Köszönöm az információt a Csepelemről, úgy gondoltam, hogy 125T 1953/54.
Köszönöm az információt a Csepelemről, úgy gondoltam, hogy 125T 1953/54.
It's simple: year / month and a sequential number (restarted for every month).
Szerencsére a magyar gyártók, a Csepel és a Danuvia olyan rendszert használtak, amiből az év és a hónap kideríthető.
Egyszerű: év / hónap és a sorszám (minden hónapban újrakezdve)
Sadly I do not have the history.
Sajnos nem tudok semmit a történetéről.
Sajnos nem tudok semmit a történetéről.
És hogy került a garázsodba? Kíváncsi vagyok, mert nem tudok róla, hogy exportálták volna ezeket az Egyesült Királyságba és volt Magyarországon forgalomban a rendszámok alapján.
Other numbers are Right side Crankcase..7/7 0997, Centre Crankcase.. 46 361, Left Side Crankcase..107737, Right Frame 7008 6/4 1015
6/4 1015 is the frame number, 7008 doesn't seem to fit.
A balon (a motoros szemszögéből), épp a henger alatt van a motorszám, 7/7 0997. Tehát 1957 július, 0997-es sorszám.
A bal és jobb párosítószámok nem egyeznek, tehát nem együtt, egy motorként jöttek ki a gyárból. A magasabb szám későbbi gyártást jelöl.
6/4 1015 a vázszám, a 7008 nem illik a képbe.
As you see...I need to purchase new parts, is there anyone in Hungary that will ship to Scotland?
Ahogy látjátok új alkatrészeket kell vásárolnom, van valaki aki el is tudja küldeni Skóciába?
Ahogy látjátok új alkatrészeket kell vásárolnom, van valaki aki el is tudja küldeni Skóciába?
Rubber parts (grips, footrests), cables (throttle, clutch, brakes), spokes are no problem, they are being reproduced. Fuel tank, other metal things are not reproduced in numbers, they are either repaired or a better one can be picked up from a seller. Switch(es), lights (for example rear lens) and some other parts are a more difficult question: the quality of reproduction are not always the best or the parts are not exactly the same.
Igen, elég biztos vagyok benne hogy el fogják küldeni, ha sikerül kommunikálni és egyeztetni a fizetést és szállítást.
A gumi alkatrészek (markolatok, lábtartók), bowdenek (gáz, kuplung, fékek), küllők nem okoznak gondot, utángyártják őket. Üzemanyagtankot, hasonló fém alkatrészeket nem gyártják sorozatban, javíthatóak vagy lehet jobb állapotút keresni. A kapcsoló(k), lámpák (pl. hátsó lámpabúrák) és pár egyéb alkatrész nehezebb dió: az utángyártás minősége nem mindig a legjobb vagy az alaktrész nem a legpontosabb.
Komment