Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Szervusz szélkakas !
Lehet hogy már későn irok .
A 485 ös motorja a cz 250-455 és 475 ös tipusúéval egyezik. Legalábbis a löket és furst azonos. Ihy a főtengely passzolhat belőlük.
A váz és ugymond karosszériaelemek pedig a 175 -487 vagy 250-471 es tipuséval egyeznek.
Egy fontos infó . A fenti linken lévő bekötés az MZ-é. A cseh gépek esetében a DF+ kapcsot kell hasznalni , a szabályzó ellenállás ugyanúgy eltavolitandó !!!!!
Itt egy link németül a leirassal , de at tudsz kapcsolni angolra is : Powerdynamo GmbH, 6V Regler f
Említettem már régebben is hogy szívesen segítek.Nem szóltál semmit.Most jöhet a nyüszítés.Rendszeresen járok a futár petihez is(pl. múlt szombat).Ráadásul teljesen véletlenül 2 hete vezetékeltem 3 jawa-t.Régen a veteránozás társasjáték volt.Mindegy.
Köszi, de nem értem, hogy ebben mit tudtál volna segíteni. Rendeltem valamit és mást küldtek. Mi ebben a "nyüszítés"?
A bekötés az más tészta, abban már jól jönne a segítség ezt írtam is fentebb. Bocs, hogy nem személyesen neked.
Ha eredeti Wapet vártál, akkor jogos a visszaküldés
Ott a pont szerintem ezt a tajvanit 5250-ért adják másutt ahol ott is van hogy tajvani (igaz kissé kódolva a nevében: TWN)
Itt 7990 az ára a képen pedig az eredeti VAPE van , illetve ha még meg is erősítette, hogy ez a cseh akkor ez pláne nem jól van.
Az persze nem kizárt hogy a tajvani is jól működik. A POWERDYNAMO cikkét én is olvastam , persze neki üzleti érdeke is, hogy figyelmeztessen a másolatra.
Amúgy a tajvaniról se rosszat se jót nem tudok mondani mivel semmi tapasztalatom vele.
Az utángyártott alkatrészek minősége csak próbával tesztelhető.
Az elmúlt években elég sok kínai elektronikát és elektronikai alkatrészt rendeltem Kínából. Az jellemző, hogy már a hamisítottat (másoltat) is hamisítják. Egy ajtónyitás időzítő elektronika most adta fel. A mindenhová beépített, olcsó songle relé nem bírta a napi száz nyitást (AC 16V). A minősítése 250V AC 10A, 30V DC 10A.
Az előzőt vakmerőség lenne rákötni, mert elpárologna. Mondjuk egy mágneszárat időzít, azon meg olyan szép indukció van, múltkor rám rúgott, szidtam is a gyártóját.
Ma rendeltem új reléket, már válogatni kell, mert ebből az olcsó, ócska tömegreléből is tele van a piac ócskább hamisítvánnyal. Ránézésre a silánynál is silányabb minőség.
Kedvencem az elpusztíthatatlan 2n2222 tranzisztor, amiből a kínai olyat gyárt, ami jóval a névleges terhelés alatt egyszerűen tönkremegy. Oké, hogy 50 fillér darabja, de a fene se gondol hibakeresésnél erre az alkatrészre.
Onnan akartam, de nem sikerült. Beregeltem, bedobtam a kosárba a cuccot, de a fizetéshez valamiért nem tudtam továbblépni.
Egy veterános cimbora ajánlotta, hogy ő a német íbéjről szokott rendelni, itt a postaköltség még olcsóbb is volt.
Komment