Közlemény

Collapse
No announcement yet.

stanci - Cezet CZ 250/485

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusztok!

Úgy gondolom,hogy egy újszerűnek mondható teleszkópba,megfelelő a lengéscsillapító olaj,vagy amit a gyártó előír.Sok típusnál újabban a hátsó teleszkóp,már peremezett és praktika nélkül szét sem szedhető,-ezeket egyszerűen kicserélik egy pár újra mint az autóknál és a karbantartás ezzel le is van tudva.

A veterán motorok esetében,olyan kopások,rugó fáradások lehetnek,mint a lengéscsillapítók rugórendszerében,mint a motor rugózását ellátó rugókban,ami indokolhatja a "sűrűbb" olajat,egyrészt a lekoppanás,egyrészt a rugózás miatt.A "sűrűbb" olaj félmegoldás,mert az igazi a mindenre kiterjedő alkatrészcsere lenne,de az öreg gépekhez ezeket nehéz beszerezni.

Amennyiben a saját gépem teleszkópjában kellene olajat cserélni,mindenképp szétszedném a teleszkópot,leellenőrizném az alkatrészeket és legfőképp kitisztítanám az alkatrészeket,mert a használat folyamán elég sok szennyeződés képződik,amely az olajleengedéssel nem távozik el teljesen.Könnyen el lehet képzelni,hogy a friss olajjal feltöltött,de ki nem tisztított lengéscsillapítóban,kóvályog a szutyok és az teszi a dolgát,koptat mindent.

Üdvözlettel:Che

Komment

Mindenképp szét lesz szedve, ki lesz tisztítva, mert szimeringeket is kell cserélnem.

Csak még mindig nem tudom, hogy pontosan milyen olajat rakjak bele, lengéscsillapító olajból például milyen viszkozitású lenne jó?

Vagy a gyári ajánlás szerinti SAE 30 és SAE 40 felesbe keverve is jó lehet? (Ha egyáltalán így értik, elég zűrös a megfogalmazás..)

Délután tekergetek kicsit a karbin, meg tesztelem a gépet!

Komment

Igaz nem CZ, de én vettem 5 és 10W-s teleszkóp olajat is. Nekem az 5W-s szimpatikusabb, de lehet keverni is tetszőleges arányban, a saját súlyodhoz és igényeidhez mérten.

Komment

hidraulika és ATF váltóolajat használok
          Felesbe keverve? Mert ebből a kettőből szerváltam 2-2 decit!

Komment

Sziasztok!

A jobb oldali teleszkóp szárnál valószínű megállhatott a víz a szimering fölött, elég mély rohadás lett rajta.
            Azt hittem vízpapírral kicsit megcsiszolom és eltűnik, de sajnos nem jött össze, mert annyira mély.
            Szerintetek használható még így, vagy tutira szivárogni fog az olaj? Van erre gyógymód?

Így néz ki:
            Click image for larger version

Name:	DSC_0807.jpg
Views:	1
Size:	190.8 KB
ID:	151922

Komment

Pannóniákon gyárilag voltak benne ekkora barázdák
              (mondjuk gyári szárakkal nem is egyszerű elérni hogy ne szivárogjon az olaj )

Komment

Van erre gyógymód?
                Futtasd be cinnel:és csiszold simára sokáig kitart de nehéz kivitelezni!
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Léteznek fémragasztók melyekkel szerintem megoldható lenne és sokkal keményebb mint a cin. Érdemes gondosan kenni mert nagyon kemény és nehezen csiszolható.

Komment

Mi ennek a csőnek az átmérője ?

Komment

Most mi van ? senki nem tudja ? mert ha .... mivel , feltűzött persely van rajta ... ami gyártható .... egy rendes króm szár ami hosszban jó ... aztán egy hossz meg egy menet -vágás meg 2 zéger horony...ha akarhat az ember , mért nem akar jót ?
                      úgy se látszik , ha meg látszana ---- az lenne az : EXPORT

Komment

36mm, de annyira nem szeretnék belenyúlni, ez mégiscsak az eredeti telószár..
                        ..tapatalkról.

Komment

A cinnel befuttatás nem jött össze, vagy én vagyok ügyetlen, vagy nincs meg hozzá a megfelelő szerszámom..
                          Holnap próbálkozok a fémragasztóval!

Komment

Megtörtént a beavatkozás, nem lett tökéletes a végeredmény, de így már szerintem használható lesz.

Előtte - utána.
                            Click image for larger version

Name:	telószár.jpg
Views:	1
Size:	188.8 KB
ID:	151946

Kicsit csalóka a kép a nagyítás miatt, a lényeg, hogy eddig körömmel kapirgálva durván érződtek a barázdák,
                            most meg csak kicsit lehet érezni őket.
                            Azon is gondolkodtunk, hogy alsó sztenderen rohadt be a szimering, tehát terhelés alatt nem is igazán itt fog dolgozni,
                            hanem fentebb.

Lényeg a lényeg, ha minden jól megy, hétvégén most már tényleg kész lesz!

Komment

Kész a gép, megvolt a próbakör, eddig jó!

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
                              ..tapatalkról.

Komment

Sziasztok!

Fékpofákkal kapcsolatban mik a tapasztalatok? Volt ugye a HU, a TWN, meg a CZE gyártmány, én megvettem a magyart de szinte semmit nem fog,
                                gondoltam adok neki időt, hogy bekopjon, de nem javult. Lassan megint viszem műszakira a gépet, szerintetek cseh gyártmányú pofákkal jobban járnék?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X