Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ildikó - Yamaha SR 250

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Demeter!

Nem értek a scannelési fortélyokhoz,sőt azt sem tudtam,hogy állítani lehet akármit is,hogy jobb legyen a minőség,-mint azt István írja,de nekem ráér a könyv.Sajnos az általad feltett linket nem tudom megnézni,mert amikor rákattintok a következő jelenik meg,amit nem merek figyelmen kívül hagyni:Click image for larger version

Name:	Demeter.PNG
Views:	1
Size:	37.5 KB
ID:	149737

Próbáljátok meg másolni valamilyen más módszerrel,ha módotokban áll,mert a képek azért nagyon fontosak!
    Idő bőven áll rendelkezésre,-csak nyugodtan!

Üdvözlettel:Che

Komment

csak óvatosan tenném hozzá hogy Józsi bátyám egy félóras stresszt produkált, hogy a könyvet el ne felejtse eltenni, majd miután elindulás ekőtt meggyőződött, hogy könyv a kocsiban, kaján vigyorral közölte, hogy először azért majd azt mondja, hogy othhon felejtette

Komment

Bokor28, köszönöm a kimerítő magyarázatot!
        Józsi bácsi, ez a google hülyeség (chrome), nyugodtan hagyd figyelmen kívül, a domain a 1fichier nevű felhő tárhelyhez tartozik, biztonságos, gyors és óriási méretű.
        Emu, szinte a saját szemeim előtt látom.

Komment

A nyugalom kedvéért link módosítva, hotlinkelve, kattintásra indul a letöltés.

Komment

Szervusz Ildikó,Demeter!

Letöltöttem a könyvet és visszanézve tényleg úgy tűnik,hogy a képek nagyon sötétek.Azt nem tudom,hogy kinyomtatva mit mutatnak,de ha ilyen sötét lesz,-meg kellene próbálni valamilyen más módszert.

Komment

Mivel nem olyan hű de sötét, vissza lehet alakítani képpé és kicsit fényesíteni. Nem nagy meló.

Komment

Az az igazság, hogy kb. harminc különböző próbaszkennelést csináltam, mindenféle beállításokat kipróbáltam, de nem tud jobbat az OKI gép. Megpróbálom majd még, egy régebbi és egy kevésbé régi Samsung gép áll rendelkezésre.
                István, annyira nem vagyok nagy szoftver guru, IrfanView és Foxit PhantomPDF amiket használok és elég nekem mindenre. Lehet hogy vannak képekhez jobb programok, először csinálok próbaoldalakat a két említett Samsungon.

- - - Updated - - -

Ja, Józsi bá', tudod hogy hiányoznak oldalak amúgy? A német a műszaki adatokból csak a német nyelvű oldalakat másolta ki. Az elejéről és a végéről is hiányzik az angol és a francia.

Komment

Kicsit játszottam az acdsee képszerkesztőjével, nem jutottam nagy eredményre. A közepesen égett képeket lehet világosítani, a nagyon égetteknél (13. oldal) a kivilágosított rész pixeles lett.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 szept. 07, 21:51.

Komment

Ha magad akarod javítani, akkor neked is szükséged lesz egy kicsi nyomatékkulcsra. Sok helyen lehet benne olvasni 5-7,5-10 Nm környéki nyomatékokat. Kézből elég nehéz ezeket eltalálni.

Komment

Most a motort szakember gyári alkatrészekkel rendbe rakja, utána ha szükséges és ami kell, idővel minden be lesz szerezve.
                      Az is kérdés, mennyire fogom vagy kell majd szétszedni persze.

Csináltam pár próbaszkennelést, szerintetek?
                      Click image for larger version

Name:	001.jpg
Size:	176.7 KB
ID:	149748Click image for larger version

Name:	002.jpg
Size:	190.2 KB
ID:	149749Click image for larger version

Name:	003.jpg
Size:	185.8 KB
ID:	149750Click image for larger version

Name:	004.jpg
Size:	195.7 KB
ID:	149751
                      Mondjuk ezzel a Samsunggal az a baj, hogy csak síkágya van, adagolója nincs. Így kissé időigényes.

Komment

Szervusz Demeter!

Úgy tűnik,ez sokkal jobb.Azt nem tudom,hogy kinyomtatva,hogy fog mutatni,mert az a lényeg.Tudom,hogy sok idő én is szkenneltem már,de mint említettem ráér,csak jól sikerüljön.

Ami a könyv hiányait illeti,-az lehetséges én nem bolháztam át.Elég hitvány a könyv ragasztós kötése és mielőtt teljesen szétesett volna beszámoztam az oldalakat,-akkor tűnt fel,hogy nem minden lap számozása kapcsolódik,de jó ez így is,sok kérdésben eligazít.

Komment

A minőség jó. Az itt feltett képek nagyítva eléggé pixelesek.
                          Én 300kbps/dpi/kmh/bar (vagy miben mérik a kép minőségét) szoktam scannelni. Kicsit lassabb, de rá lehet nagyítani.
                          Amit a pdf-ből visszaállítottam, az ennél jobb minőségű volt.

Komment

Elég hitvány a könyv ragasztós kötése és mielőtt teljesen szétesett volna beszámoztam az oldalakat
                            Már lapjaira szedtem, de ne aggódj, jobb állapotban adom majd vissza, mint kaptam.
                            Ha le tudják vágni, akkor megcsináltatom azt is, hogy a széleken a másik oldalról rákerült sáv eltűnjön. A4-estől kisebb az eredeti formátum, abban biztos vagyok. Így kerülhetett rá a következő oldal széle.

Amit a pdf-ből visszaállítottam, az ennél jobb minőségű volt.
                            Ez érdekes, monitoron ezen a képek jobban láthatók, mint az első verzió sötét képei. 300 dpi az alapbeállítás, de 600-zal se vettem észre különbséget. Igaz, nem nagyítottam ki. Viszont úgy a fájlméretek már óriásiak, egy 4-500 mb-os pdf lenne belőlük.

Komment

Kedves Demeter!

Nem aggódom,nyugodt vagyok.

Komment

A4-estől kisebb az eredeti formátum, abban biztos vagyok.
                                És akkor már rákerülhetne az analfabétáknak a fordítás!
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X