Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ildikó - Yamaha SR 250

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem igérek semmit , csak azt hogy ha áttúrom amúgy is Mannheimet , majd beteszem a kereső skenner memóriájába

Komment

Che,
      Drága Józsi bácsi ezt a fajta lovagiasságot ma már konzervbe kellene tenn,i hogy legyen később is belőle,mert kihalófélben van
      Természetesen én megjegyeztem hogy kötözködni fogok, amit azok akik látták Demeter motorját nem tudnak komolyan venni hisz az mióta Heegany látni vélt rajta egy olajfoltnak tűnő szinváltozást már csak kevéssel jobb mint 100%os
      Feltételezzük hogy a Főnök Yamahája ennél csak jobb lehet, különben egy ideig csak gondolkodhat az ebéden, és egyéb juttatásokon , különös tekintettel a „kötött tésztaleves”-re amit Ő szívvel is tud főzni, bár mi ezt sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudjuk.

Komment

majd beteszem a kereső skenner memóriájába
        Köszönjük!
        Amúgy attól tartok tudnék még oda sorolni jópár dolgot. De természetesen nem fogok, biztos lesz abban a memóriában egy jelentős lista anélkül is.

Feltételezzük hogy a Főnök Yamahája ennél csak jobb lehet
        Húúú, nem kis nyomás ez rajtam!

kell egy 3-d-s nyomtató egy jó festő
        Nem tudom, valahogy idegen ez a dolog tőlem. Ahogy itt is olvasgatom a fórumon a témát, nem nagyon hová tenni a módszert magamban.

Komment

nem kis nyomás ez rajtam!
          Vannak sejtéseim,készítettem már néhány motort a nőtagoknak!

A legrosszabbul esett,mikor a kis feleségem azt mondta a frissen felujított komar-ra "na én-erre rá nem ülök!"és annyi:közel egy-hónapos,alapos munka,gyári-fényű gép, bejáratósan...............
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ma megjött a 16-os lánckerék, de a membránt várom már nagyon, utána beszámolok milyen lett. Most sem rossz, de szerintem sok javulás lesz majd érzetre, vezethetőségre. 200 km még nem sok a fúrás óta, amúgy nem igazán tudom hogyan kéne "bejáratni". Egyelőre 5000-ig forgatom csak.

Kedélyborzolónak meg még két apró-cseprő hiányzó alkatrész:
            Yamaha 1972 1983 Choke Knob Holder DT100 SR250 YZ60 RD60 304 14261 00 | eBay
            Yamaha Cable Holder 1980 1982 SR250 SR 250 3Y6 21518 00 | eBay

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              mióta Heegany látni vélt rajta egy olajfoltnak tűnő szinváltozást már csak kevéssel jobb mint 100%os
              Na de hány percig álltuk körbe mire kiszúrtam azt a súlyos hibát

Bezzeg az enyém. Ott sokkal tovább kell keresni(azt, hogy honnan nem folyik az olaj )

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Nem tudom, valahogy idegen ez a dolog tőlem. Ahogy itt is olvasgatom a fórumon a témát, nem nagyon hová tenni a módszert magamban.
              Pedig eccerű, felül bemegy a műanyag huzal, alul kijön a YAMAHA felirat, vagy bármi más

Komment

kiszúrtam azt a súlyos hibát
                Nem is használok már papírtömést!

felül bemegy a műanyag huzal, alul kijön a YAMAHA felirat
                És előtte beszkenneled vagy miből lesz feladat neki? Mert akkor valahogy leszedem a bal oldalról a Special feliratot és elküldöm. Ha találsz aranyszínű bevonatozót, gyárthatnád az ebay-re, nagyot szakíthatsz.

Komment

Nem is használok már papírtömést!
                  Hát, látszott a motorodon (mármint nem látszott semmi, azt az egy pöttyöt leszámítva) Na de attól függetlenül nincs is szétbarmolva a blokk.
                  Én hiába rakok a bal oldalra hátra fél cm vastagon pasztát, mégis szivárog mellette az olaj... (mert ha elől illeszkedik akkor hátul van vagy 3mm hézag legalább... Persze másik deknivel is.)
                  És előtte beszkenneled vagy miből lesz feladat neki? Mert akkor valahogy leszedem a bal oldalról a Special feliratot és elküldöm. Ha találsz aranyszínű bevonatozót, gyárthatnád az ebay-re, nagyot szakíthatsz.
                  Hát, 3D szkennerem az nincs, szóval marad a tolómérő meg pár óra szabadidő.

És minek aranyozni ha van ilyen is:
                  3D Printer Filament 1 75mm 3mm ABS PLA 1kg 2 2lb RepRap Markerbot Print Material | eBay

Bár ez csak gondolom sárga műanyag. Nem írja hogy fémtartalmú lenne, és ahhoz túl olcsó is.
                  Alu tartalmú huzalt lehet venni. De egyszer ráakadtam valami weblapra ahol volt alu, réz, ezüst, és arany tartalmú műanyag huzal is. Persze az már nem kilós kiszerelésben volt, de jóval drágábban mint ebből egy kg
                  (és persze kérdés hogy valóban van-e benne arany, és ha igen akkor mennyi)

- - - Updated - - -

Közbe íbéjen is találtam fém tartalmúakat.
                  Így kép alapján szerintem nem kizárt hogy az "arany" is ilyen volt:
                  http://www.ebay.com/itm/3D-Printer-M...4DMo6omwt1bMqg
                  (első kép bal középső kb. Szóval sárgaréz.)
                  Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2016 szept. 21, 22:09.

Komment

És akkor hogyan lenne? Fekete műanyaghuzalból "nyomtatná" a gép a nagyját, aztán a legfelső réteget a fémtartalmúval?
                    Ezek a nem hétköznapi huzalok sem éppen olcsók amúgy.

Józsi bá', a fémgőzöléssel lehet szelektálni a felületet? Mármint hogy tegyük fel, Norbi nyomtat sima műanyagból emblémákat és csak a domborított részekre felvinni az aranyszínt?

Komment

Mondok jobbat. Fogod a feliratodat. Csinálsz belőle egy negatív gipszmintát, majd nitróban oldott műanyagból kiöntöd. Tádááááááá! Kész a felirat.
                      Megspóroltuk Heeegany méregetését, illetve az aceton gőzölést. Ha nem csinálod túl habosra a gipszet, sima lesz a felülete.
                      Onnan már lehet krómozni, ha olyat akarsz. Azt nem tudom, milyen műanyagra tudnak krómozni.

- - - Updated - - -

Meg kellene kérdezni finom fényezőket, hátha van nekik króm hatású festékük. Azonban gyanús, hogy mindennel együtt nem lenne túl olcsó a dolog.

Komment

És akkor hogyan lenne? Fekete műanyaghuzalból "nyomtatná" a gép a nagyját, aztán a legfelső réteget a fémtartalmúval?
                        Ezek a nem hétköznapi huzalok sem éppen olcsók amúgy.

Józsi bá', a fémgőzöléssel lehet szelektálni a felületet? Mármint hogy tegyük fel, Norbi nyomtat sima műanyagból emblémákat és csak a domborított részekre felvinni az aranyszínt?
                        Akár úgy is megoldható hogy csak a felső réteg fém tartalmú. De az egészet is lehet abból csinálni, úgy, hogy a belseje üreges(méhsejt szerkezetű, rácsozott, vagy akármilyen. Nem kell tömörnek lenni, úgyse veszed észre amíg el nem töröd ). Egyénként ABS huzalból az olcsóbbnak is 6-7000ft körül van kilója. Szóval nem sokkal drágább fémből csinálni sem.

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Mondok jobbat. Fogod a feliratodat. Csinálsz belőle egy negatív gipszmintát, majd nitróban oldott műanyagból kiöntöd. Tádááááááá! Kész a felirat.
                        Megspóroltuk Heeegany méregetését, illetve az aceton gőzölést. Ha nem csinálod túl habosra a gipszet, sima lesz a felülete.
                        Onnan már lehet krómozni, ha olyat akarsz. Azt nem tudom, milyen műanyagra tudnak krómozni.

- - - Updated - - -

Meg kellene kérdezni finom fényezőket, hátha van nekik króm hatású festékük. Azonban gyanús, hogy mindennel együtt nem lenne túl olcsó a dolog.
                        Ár érték arányt tekintve nem kizárt hogy ez lenne legjobb egyébként. És itt nem feltétlenül kell oldott ABS-el kiönteni, létezik ilyen célra kitalált műgyanta alapú cucc is.

Krómozni elvileg az ABS-t lehet. De a kínaiak bármit tudnak krómozni, szóval szerintem csak technológia kérdése

Komment

...... és mennyi a megvehető gyári 12 000 ft és 9 000 ---- ?? nem is olyan drága a gyári , igaz ? egy havi cigi ára ? hoppááá
                          Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 szept. 22, 12:03.

Komment

?? nem is olyan drága a gyári
                            Annyira hozzászoktunk, hogy Magyarországon olcsó a munkaerő, hogy a ráfordított időnket is ingyennek vesszük.
                            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Konkértan műanyag festéséhez, be kell menni a játékboltba és összeragasztható modellekhez tengernyi szín és azok arnyalatai találhatók különböző modellgyártók palettáin.

- - - Updated - - -

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              ... és mennyi a megvehető gyári 12 000 ft és 9 000 ---- ?? nem is olyan drága a gyári , igaz ? egy havi cigi ára ? hoppááá
                              kocabagósnál,
                              erősdohányosnál a heti adag.

Komment

Hát köszönök minden ötletet, és megvonom a mérleget.

nem is olyan drága a gyári , igaz ?
                                Végül mégis úgy tűnik, hogy igaz.
                                OK, nem az ebay-es 45 dodó / felirat, de találtam japán oldalon (korrekt szállítási díjjakkal) két Yamaha tankembléma és két Special felirat $67.
                                Joker, azért ha feltűnik a radarodon, egy kopottas Special embléma akár vagy jobbos dobozfedéllel együtt ehhez mérten emészthető áron, akkor vedd csak meg nyugodtan és lesz párja a másiknak.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X