Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Az is gond, hogy ezek a mai láncok úgy nyúlnak mint a rágógumi. Én is Kitti motorján indulás előtti napon lánc feszesség beállítást csoda spréy és a várt esemény kb. 600 km-t ment azóta és oly laza mint az a bizonyos Riga lánc! A régi szép időkben egy Favorit láncot max. + 1X kellett állítgatni egy szezonban a mostaniak meg gagyik. Igaz én a grafitos faggyúba áztatást tartom lánc kezelésnek mert a spréy csak a görgőket keni külsőleg holott a csapokat ez nem keni. Az "O" gyűrűs láncok esetén meg csak lelki ismeret megnyugtató a láncsré- igaz akkor nem fogyna ennyi.
Az is gond, hogy ezek a mai láncok úgy nyúlnak mint a rágógumi. Én is Kitti motorján indulás előtti napon lánc feszesség beállítást csoda spréy és a várt esemény kb. 600 km-t ment azóta és oly laza mint az a bizonyos Riga lánc! A régi szép időkben egy Favorit láncot max. + 1X kellett állítgatni egy szezonban a mostaniak meg gagyik. Igaz én a grafitos faggyúba áztatást tartom lánc kezelésnek mert a spréy csak a görgőket keni külsőleg holott a csapokat ez nem keni. Az "O" gyűrűs láncok esetén meg csak lelki ismeret megnyugtató a láncsré- igaz akkor nem fogyna ennyi.
Arany favorit van rajta. Villa persely csere előtt nem igazán állítgattam, nem is volt rá szükség. Most meg úgy tűnik az a gond hogy elmozdul a lengővilla és ezért lazul a lánc...
Ha az a Favorit lánc még eredeti Che gyártmány lenne és nem Chinában készülne jelentene valamit az " Arany Favorit " kifejezés de még sokáig lazuljon az a lánc akkor még azt jelenti kergetjük a vasakat!
És még egy cseréld le a lánckereket mert mint mondottad az már lassan csere érett, bár az lenne a legjobb ha ezt a szezont így futnád le és a téli nagyszervízen pedig cserélnéd a kerekeket lánccal együtt. A láncot fürdesd a régóta emlegetett grafitos faggyúba és 2 szezonnal többet bír majd.
Komment