Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Zündappos

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Zündappos

Szervusztok!
    1970 óta van közlekedésgépész-technikusi papírom,de édesapám révén már kölök koromban masinák között éltem.
    Voltam segédmunkás,és főiskolai-tanársegéd.Most éppen a nyugdíjhoz szüks. éveket gyűjtöm,mint tanár.
    DE nem műszaki,hanem földrajz-testnevelés szakos.
    1968 ban egy lemez villás (Ferkó) Csepellel kezdtem.Csak a "szívbajotokért" sorolok pár motort a eddigiek közül:
    UT 600,BMW R2,BMW R51,BMW R23,NSU Consul,NSU D-rad 200,HRD 500,Méray 500,Zündapp DB 200,Zündapp KS 600,
    Zündapp DS 350(1985 ben már volt 1!),Pannoniák-most TLT-m van,Velorex 16/350,KMZ 750...
    Autók, már nem volt annyi:Tatra 57B de abból 3 is volt,BMW 340(forgalmija megvan),VW 1300,VW 1200 most is van,
    Skoda Oktávia Super 3db kombi is volt,NSU 1200 C amivel most is élvezkedem...

A motorok közül csak a Ferkó Csepel,és az R51 került hozzám üzemképesen...
    Az INDIAN Prince-vel nem foglalkoztam sok volt a hiánya (Erm Robi barátomhoz került).

Imádok szerelni,alkotni,másoknak értéktelenből csodákat csinálni! Nincs olyan amit nem lehet megoldani,
    és ez nem csak pénz kérdése.A mostani DS 350 a csúcsmodellem(kb:99,5% eredeti!!)

Mottóm:Aki megáll lemarad,ezt azért is tudom,mert közel 50 éve sportolok...
    Köszi,ha végigolvastátok Mórocz József Győr

Hát, nem semmi felsorolás!

Üdvözöllek körünkben, érezd jól magad itt és mesélj majd ezekről a járművekről!
    Che kedvelte ezt.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Tisztelt József! (moroczsport)

Nem semmi felsorolás, biztos rengeteg tapasztalatot szerzett a sok jármű javításával, felújításával. Engem érdekelnek a Zündappok, ugyanis K800-at újítok jelenleg. Ha van a DS350-ről fényképe, szívesen megtekinteném, szerintem mások is, főleg hogy ennyire eredeti állapotú, szerintem nem sok lehet az országban a DS350-ből sem. Nem olyan régen az egyik fórumtag tett fel képet egy DS350 motorkerékpár motorról, a fórumon visszakereshető a történet, nem tudta az illető, hogy milyen mkp. motor van a tulajdonában, de végül megválaszolták...

Üdv. Gyula
      apacsavo és Che kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Egyszer már szóba került,hogy össze kéne toborozni a Zündapp kedvelőket,tulajokat,aztán úgy látszik elhamvadt a dolog.
        De most akár újra tehetnénk egy kísérletet és akkor beszállnék a kedvelők közé ha lehet, egy fél KS600-assal.
        Szóval Zündapp tulajok itt a lehetőség az ismerkedésre!!
        Üdv:Laci

Komment

Sziasztok!
          Ha még esetleg valaki nem látta volna a veterán aprón a hirdetésemet,

felteszek ide is egy képet. Ez a hiányosabb példány, van hozzá teheroldalkocsi is, jelenleg nagyjából kilakatoltam és lealapoztam egy sima festékkel, hogy ne rozsdásodjon. (Keresek mindenféle alkatrészt, ami jó K800-hoz)

Én megmondom őszintén, nem tudom, hogy van-e értelme Zündapp-klubnak. Habár minden "ócska" Zilnek stb. orosz vasnak is van itthon klubja, miért ne lehetne egy ZÜNDAPPNAK? Csak nehéz összehozni, főleg találkozó szinten egy ilyet, tehát szerintem max. egy fórumig-honlapig juthat el a dolog, hiszen vannak távolságok és nem is sokan lennének. Elég ha az itthoni találkozókat nézzük, ahogyan hallottam, azok sem túl kiforrottak sajnos. Sokat tudnék írni, de inkább nem megyek ebbe bele, a lényeg, hogy ha létrejön egy honlap, akkor szívesen segítek, amiben tudok.

Nem így akartam a képeket feltölteni, hogyan lehet a csatolt képeket törölni??? A szöveg közül töröltem a képeket és betette automatán csatoltnak a két képet.

Üdv. DCS
          Attached Files
          Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2011 nov. 09, 19:50.

Komment

Tapasztalatból mondom, hogy ne a honlap készítéssel kezdjétek a klubalapítást.
            Lehet, hogy csak a honlap készül el, de nem lesz tartalma.

Elsőként (legalább) a Veterán fórum Zündappos tagjait összegyűjthetnétek egy csoport segítségével itt: Közösségi csoportok

Ez nem csak látványos, hanem lesz egy „maradandóbb” névsor. A csoport tagjainak lehet csoportos üzenetet küldeni, lehet a csoporton belül témákat indítani. Szóval első lépésnek nem rossz. Aztán vagy kinövitek, vagy nem (de akkor legalább nem veszik kárba sok munka).
            soveny kedvelte ezt.
            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Szervusz Gyula!
              Pécsen a Péter László barátomnak(Zerge u 12) volt valamikor K800-a darabokban.Nem hiszem,hogy megvan még,de egy levelet
              megérhet.Különben nekem is tetszik a K800...De kemény dió az alkatrészek összeszedése(lengyel,és német utángyártókról hallani).
              Vannak képek is,de én béna vagyok a szám-géphez, a lányom megoldja a dolgot.
              Minden jót: moroczsport
              Utoljára szerkesztve a következő által: moroczsport; 2011 nov. 10, 00:12.
              LC 9246 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X