Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lencsevégre kaptam!

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mir-mur
    replied
    A fórumot az ellenség is olvassa !

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Amikor ideköltöztünk eljött látogatóba az apeh. Megkérdezték pince,fúrott kút van-e? Azt mondtam tudomáspm szerint nincs.. Tudom gyarlóság,egy kicsikét hazudós vagyok..

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    Helyi önkormányzati rendelettel ezt sokszor felülírják. A jegyzőnél kell érdeklődni.

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    A házi vízművekre vonatkozik az, amiről írsz.
    A locsolásra fúrt kutakat toväbbra sem kell bevizsgáltatni illetve bejelenteni. Tehát, ha iszod a vizét, már engedélyköteles, ha jól értem a jogszabályt.

Leave a comment:

• taluga
    replied
    "Elég sűrűn járhatnak oda ! "

Igen. A fogyasztást nézve, csak a kút 5 km-es körzetében dolgoznak.

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    vízkivétel után fizetni kell majd,
    Tudtommal nem majd, hanem már ! Nem megerősített források szerint, a talajban lévő víz, akárcsak az ércek kincsek stb. az állam tulajdona. Ha megcsapolod, " lopás bűntettét " követed el. Azt nem tudom hogy kinek, de valakinek már most is fizetni kéne !

Leave a comment:

• dongos78
    replied
    Azt is el tudom képzelni,hogy a fúrt kutakra mérőórát kell szereltetni és a vízkivétel után fizetni kell majd
    Nyilván nem véletlen hogy nyilvántartásba akarják venni az összeset.
    Mert rájöttek, hogy van még olyan dolog ami után még nem fizetünk díjat / adót, stb.
    Arra leszek kíváncsi mikor fugunk légáramlás mérővel az arcunkon járkálni. Aztán havonta egyszer jön a leolvasó. Na Balázs bácsi, lássuk mennyi drága levegőt fogyasztott... Fizessen csak...

- - - Updated - - -

már a népet is hagyni kellene élni!
    Pont nem ebbe az irányba haladunk

- - - Updated - - -

Ami egyszer bevált és jó,azon nem is kell változtatni.
    Így van, szerintem is inkább pozitívum, hogy nem dobták el azt ami jól bevált, pusztán "hájtekkesítési" célból.

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusztok!

Mostanában hallottam a rádióban,hogy be kell jelenteni az "illegálisan fúrt kutakat",a pontos határidőre nem emlékszem,de mintha 2018 lett volna a határidő.A meghatározott időpontig a bejelentéseket,nem követi szankció.Szerintem,ha ilyen kútfúrásban töritek a fejeteket,akkor gyorsan kellene fúratni,mert ha ilyesmin gondolkodnak,akkor lehetséges,hogy engedélykötelessé teszik,abból meg tengeri kígyó is lehet.Azt is el tudom képzelni,hogy a fúrt kutakra mérőórát kell szereltetni és a vízkivétel után fizetni kell majd,-mert nagyon kell a pénz a csákóra,meg a bojtokra és rojtokra.

"Éljen a Magyar szabadság,éljen a haza",-meg most már a népet is hagyni kellene élni!

Üdvözlettel:Che

- - - Updated - - -

Kedves Zsolti!

Ami egyszer bevált és jó,azon nem is kell változtatni.Sokat lehetne beszélni a sok agyonbonyolított dobfékről,láttam már egy pár típust,az utánállítós jobb-bal menetes vackoktól és a lemezoldalú,szinte felszabályozhatatlan fékdoboktól,a szerintem legegyszerűbb és legjobb konstrukciójú FIAT dobfékekig (ilyen pl. a kis Polski is).. Sajnos ebben a témában is csak azt lehet mondani,hogy minél újabb,annál bonyolultabb,de ettől még nem jobb.

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    MOL kút...
    Elég sűrűn járhatnak oda !

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Vannak dolgok, amik nem változnak. A képen a legújabb Lada hátsó futóműve. Olyan ismerős az a fékdob!

Click image for larger version

Name:	IMG_20161103_165253.jpg
Views:	1
Size:	193.7 KB
ID:	150104

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Egyszer már megalkottam,hogy váltókapcsolóval vezetékes vagy kútvíz kerüljön a rendszerbe. Most szerencsémre iható minőségű a fúrott kút vize. Jövőre ismét alkotok.

Leave a comment:

• taluga
    replied
    Nem, nem hozzám jöttek, de én is gondolkodom a kútfúráson...

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Hozzád mentek kutat fúrni?,ezen én is gondolkodtam mióta csatornáztak miután ami befolyik azután kell fizetni!

Leave a comment:

• taluga
    replied
    Témát váltok. Leányfalu MOL kút.....

Click image for larger version

Name:	DSC_0081.jpg
Views:	1
Size:	201.5 KB
ID:	150103

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Nádudvaron az megtiszteltetés, ha meghívnak valakit sírt ásni,
    Még ha veterános fórum is,jól esik ilyesmiről olvasni. (bővül a tudástáram)

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X