Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia t5!

Ezzel egyetértek! De,ha megengeded.......................
    Ez egy jó mondás arra amikor valaki jelentősen többet kér azért mint ami a realitás,hátha valaki így is megveszi.
    Ha nem ,akkor megmarad.Lehet így gondolkodni természetesen az eladói oldalról.
    Ebben az esetben viszont szükségtelen katalógus vagy bármi támpont, ami segíti a vevőt,hogy mi kb a realitás az adott
    motor esetében,hogy ne bánja meg a vásárlást.
    Marad a kereslet-kínálat meghatározó szerepe!!
    Minden esetre térjünk vissza rá ha ténylegesen látunk közel ilyen áron adás-vételt ilyen típusú motoroknál.
    Te tudsz ilyenről? Mert akkor fejet hajtok.................
    Baráti üdv:Laci

darkside eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szerintem már elavultak a katalógus árai, mert szeretnék motorokat venni annyiért mint a könyv árai, de sajnos a piac nem ezeket az árakat mutatja mint a katalógus, kiindulásnak nem rossz de jó pár százalékkal meg kell fejelni szerintem. Mondjuk az 1,9 millió tényleg kicsit sok de ezért egy nagyon ritka magyar motort kapsz, bár mire elkészül benne lesz vagy 3 misibe, biztos lesz aki megveszi mert ismerek pár embert akik szeretnének ilyet, meg meg is van a rávalója.
    Szia!
    Igen.Igazad van ,már 5-6 éves a katalógus amit néztem.De..........
    Annyit azért nem változott a dolog . A Csepel U esetében 1,2 millió volt a teljesen eredeti vagy teljesen felújított ára.
    Jelen esetben szerintem 1,9 lenne a realitása felújítva,ami így is több mint 50%-ot jelent.
    Tehát annyi amennyit ezért a hiányosért kérnek.
    Én így látom!
    Üdv:Laci
    Utoljára szerkesztve a következő által: uxa; 2012 márc. 28, 18:49.

Komment

uxa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Szia t5!

Ezzel egyetértek! De, ha megengeded...
      Ez egy jó mondás arra amikor valaki jelentősen többet kér azért mint ami a realitás, hátha valaki így is megveszi.
      Ha nem, akkor megmarad. Lehet így gondolkodni természetesen az eladói oldalról.
      Ebben az esetben viszont szükségtelen katalógus vagy bármi támpont, ami segíti a vevőt, hogy mi kb a realitás az adott
      motor esetében, hogy ne bánja meg a vásárlást.
      Marad a kereslet-kínálat meghatározó szerepe!!
      Minden esetre térjünk vissza rá ha ténylegesen látunk közel ilyen áron adás-vételt ilyen típusú motoroknál.
      Te tudsz ilyenről? Mert akkor fejet hajtok...
      Szia Laci!
      Nagyon megértelek, hogy felháborított ez a hirdetés, de próbáld túl tenni magad rajta és ne a Te pénztárcádhoz mérd ezeket a típusú hirdetéseket!
      Én nem azt mondom, hogy ez a motor megéri a kért összeget, de ha valaki megadja érte akkor kitörölhetjük a katalógusoddal a kis szőrös fenekünket, mert borult az elmélet és győzött a gyakorlat!
      -Szerintem például egy Rolls Royce Phantom személygépjármű sem ér 99 millát(használtan), mégis tovább lépek és csodálom az embert aki megtudja venni!
      Rolls Royce Phantom V - használt autó eladó
      A kitárgyalt hirdetésre szerintem nem kell több írást pazarolni, meghúztuk az arcunkat az összeg láttán és ennyi! Nem az én zsebemből veszi ki az ember a lóvét az biztos!
      Nyugi Laci!
      Üdv:Gabi
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Én nem hiszek a katalógusokban, mert akkor ér a katalógus valamit ha valami nagyon ritka dolgokról beszélünk, ritkán piacra kerülő dolgoknál, de motoroknál a piac árai a meghatározóak. Itt van a Hatvani TLB amit tárgyaltunk pár hete, és már csökken az ára mert nem viszi senki. Aki el is akar adni valamit kénytelen a piaci árakat figyelembe venni. Az egyik ismerősöm 900-ért árul Mátrát de nem kapott csak 750-es ajánlatot és azt volt kénytelen fontolgatni.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Szia Laci!
          Nagyon megértelek, hogy felháborított ez a hirdetés, de próbáld túl tenni magad rajta és ne a Te pénztárcádhoz mérd ezeket a típusú hirdetéseket!
          Én nem azt mondom, hogy ez a motor megéri a kért összeget, de ha valaki megadja érte akkor kitörölhetjük a katalógusoddal a kis szőrös fenekünket, mert borult az elmélet és győzött a gyakorlat!
          -Szerintem például egy Rolls Royce Phantom személygépjármű sem ér 99 millát(használtan), mégis tovább lépek és csodálom az embert aki megtudja venni!
          Rolls Royce Phantom V - használt autó eladó
          A kitárgyalt hirdetésre szerintem nem kell több írást pazarolni, meghúztuk az arcunkat az összeg láttán és ennyi! Nem az én zsebemből veszi ki az ember a lóvét az biztos!
          Nyugi Laci!
          Üdv:Gabi
          Szia!
          Kösz hogy aggódsz.:-)
          Félre értesz. Szó sincs felháborodásról. Az én pénztárcám nem mérvadó.
          Természetesen a katalógus nem szentírás! Csak irányadó értékekkel bír,mert nem valószínű ,hogy az 5 kategória bármelyike pontosan ráhúzható egyik vagy másik motorra.
          Az pedig,hogy valaki jóval többet is megad valamiért,az nem azt jelenti,hogy ne kellene katalógus és,hogy értelmetlen
          lenne létrehozni irányadóként ilyen állapot alapján létrehozott árlistát.
          A kivétel itt is erősíti a szabályt.

Tehát ismételve önmagamat,amit Ti is írtatok : a kereslet és kínálat fogja meghatározni,hogy mennyiért fog elkelni- ha elkel- az említett jármű.
          Végül is jól van ez így! Különben miről "beszélgetnénk" itt a fórumon.
          Én minden esetre hasonló összegből - mivel a négyütemű klasszikus veteránokat kedvelem- valami tucatabb gépet vennék. Most is van egy BMW R25/3 -as forgalmival 990.000-ért a piacon,ami számomra inkább érdekesebb volna.
          Nagy valószínűséggel működő képes is, és fele annyiba kerül mint a tárgyalt U Csepel.
          Persze kinek a pap kinek a papné,ezt tudjuk. És most már én is lezárom a témát. Köszi a hozzászólásokat.

-t5- kedvelte ezt.

Komment

Ez már majdnem olyan mint amibe én belekezdtem Pannonia p20 váz
            csak annyira megszokott már, hogy szürke forgalmi.... de ki a tulaj ??? mert mostanság szürke forgalmi bárkinél lehet.
            Ki mer ilyenbe belevágni rajtam kívül ??

Komment

Én belemertem, szürke forgalmi nélkül is. 2 év volt mire megkerült a tulaj, közben voltam 2 későbbi, nem hivatalos tulajdonosnál, de kiderült hogy '80-óta nem íratták át. De a tulajjal sem volt egyszerű: nem emlékeztek hogy az apja vagy az ő nevén volt...
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Én belemertem, szürke forgalmi nélkül is. 2 év volt mire megkerült a tulaj, közben voltam 2 későbbi, nem hivatalos tulajdonosnál, de kiderült hogy '80-óta nem íratták át. De a tulajjal sem volt egyszerű: nem emlékeztek hogy az apja vagy az ő nevén volt...
                Egyhengeres vagy kéthengeresben?
                Üres váz üres blokkot forgalmival könnyebbnek érzek mint egy kétfejűt.
                De szép menet lehetett a legalizálás

Én sok motornál látom, hogy szürke forgalmi, de legtöbb esetben nincs tisztázva az se. Mellé rakják és járjon utána az új gazdája. Én bevallom 55e Ft-be vettem az üres váz üres blokkot. A nepper nem csak a forgalmit adta hanem az általam javasolt új adásvételi papírral meg kereste az utolsó tulajt akitől elhozta

Komment

Nekem tűnik csak úgy, hogy sokat kérnek ezért a kis Berváért?

Eladó Berva - Képes Motor

Vagy elképzelhető, hogy ennyiből lehet csak kihozni?

Komment

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ha már a külsős oldalaknál tartunk:
                    Eladó használt BERVA VT50, 1958-as

Na ez még egy icipicivel több, pedig az általad linkelt áron is meglepődtem amikor láttam...
                    (Hozzájutottam egy fél Bervához, így most időnként körülnézek hátha akad holmi valahol)

BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Egyhengeres vagy kéthengeresben? De szép menet lehetett a legalizálás
                    Még nem legális, csak az adásvételim van meg. De a műszaki és társai még hiányoznak, szóval csak tisztáztunk mindent, ha átment a műszakin akkor kerül minden a helyére. Per pillanat még darabokban van.
                    Egyhengeres, papírok nélkül vettem alkatrésznek kb. 100 km-re az otthonomtól ,aztán kiderült hogy a valamikori tulaj 20 km-re él tőlünk, a szülővárosomban.
                    Úgyhogy áldom aki kitalálta hogy be kellett ütni a váznyakba a rendszámot.

Egyébként ha érdekes az ár, akkor 2009-ben fizettem érte 60000 forintot. De szivatókar és VT-2 híján teljes volt, jó állapotban.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 ápr. 03, 23:58.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Eladó Berva - Képes Motor

Vagy elképzelhető, hogy ennyiből lehet csak kihozni?
                      A lepukkantakért is elkérnek 60e Ft-ot.
                      Egy váltókart a börzén 6eft, csomagtartó 5000Ft karbitakaró 5000/db ülés 10eFt és ezek általában hiányoznak vagy rossz álapotúak.

Komment

aukciós oldalon ment el 1-2hete 40ropi alatt egy, ami egész jó állapotúnak tűnt, vagyis nagyjából mindene megvolt, persze felújítást igényelt, de valóban 60+ egy ilyen motorocska... 200alatt is volt valamelyik oldalon egy felújított darab (asszem 160ért).

amúgy mivel tudja igazolni az ember a tulajdonjogát egy ilyen kismotor esetén, az előző tulajjal kötött adás-vételivel? mert ugye se rendszám, se forgalmi, se műszaki vizsga nem kell hozzá...

Komment

igen lehet felkapottabbak lesznek a magyar kismotorok. Mivel pont :
                          Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          se forgalmi, se műszaki vizsga nem kell hozzá
                          Ami a legtöbb felelt Pannóniák átka.

Bár szerintem magyar motorokat már már nem éri meg árban elemezni. Már már luxus hobbit eléri.
                          Az alkatrész árak nőnek, az eladási meg szinte stagnál. "Bár én nem a piacra építek, hanem a fenekem alá."
                          -t5- és soveny kedvelte ezt.

Komment

Zil 131 Billencs
                            biztos csak elírás de ha nem

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ha már a külsős oldalaknál tartunk:
                              Eladó használt BERVA VT50, 1958-as
                              Ráadásul festett felnivel, és ki tudja milyen benzincsappal. Agatity Lajos féle munka, amúgy szép.

Egy váltókart a börzén 6eft, csomagtartó 5000Ft karbitakaró 5000/db ülés 10eFt és ezek általában hiányoznak vagy rossz álapotúak.
                              Akkor nekem mázlim volt. Tegnap szereztem. Ő lesz a soronkövetkező project.
                              Click image for larger version

Name:	P1010007.jpg
Views:	1
Size:	198.1 KB
ID:	131019

45E. Sok? Szerintem nem.
                              BeniP10&P21 és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Pannonia P21 váltorész
                                "hibátlan állapotu váltorész" hm szerintem meg nem, bár a képeken a váltó alap jónak néz ki.
                                A végén a hiányos dolgokra is alkalmazzuk ezt a jelzőt ?? Még jó hogy van kép.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X