Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Egy kis-Csepel felújításának története

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valószínű, ez a tengely sem gyári...
    Na igen, éljen a magyar találékonyság!

De ha így állnak a dolgok, akkor lehet én hagynám, inkább odaadnám "építőkészletként" az ajándékot amíg sikerül gyári tengelyt találni, vagy valakiét leutánozni (ebben ugye megint az esztergályos lehet partner).
    Sajna a Csepelekről jóval kevesebb az infó, ha Pannonia keréktengely vagy a méretei kellenének, azt a fórumon minden második ember max. 10 percen belül tudna adni/mérni...
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Komment

Ne gyötrődjetek már ---6201 --átmérő , oldal , megköszörül-és csinálni kell egy 10 vastag tengelyt

ez pont annyi mint az ágybavizelés

Komment

Komment

Nem tudom ,miaz az addicidi vagy mi -de Köbánya ,Bánya utca Spanszer KFT sík köszörü (nagyon kedves rendes emberek )-mellette utca : palást köszörü .....?

a teng. minta meg ott van a kezében ----csak vastagítani kell 0.5 mm t ??????

......de az egész cécó kezdetekor is ,és most is azt mondom a kapkodás nem vezet sehova , ha a motor " csak " üzembe lett volna helyezve , kicsit kicsinosítva , és sok sok szeretettel átadva , aztán az ünnepelt véleményét is figyelembe véve -lehetőséget adva néhány apró-vagy nagyobb kétkezi résztvételre a restaurálásban --sokkal nagyobb örömöt okozna a dolog .

--de ezt csak egy 50 éves idealista mondja (aki viszont 50 éves és még idealista -az hülye )
            Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 szept. 30, 09:46.
            Tamás78 és kedvelte ezt.

Komment

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                ha a motor „csak” üzembe lett volna helyezve , kicsit kicsinosítva , és sok sok szeretettel átadva
                Ha jól értettem az apuka a saját motorját kapja meg. Szerintem az érthető, hogy a por letörölgetésénél több hozzáadott értéket szeretetne Angyalka ajándékba adni. Az pedig bárkivel előfordul, hogy egyre jobban belemerül a részletekbe. Abban sem vagyok biztos, hogy bármi eddigi beavatkozást másként készített volna az ünnepelt. De nem is ez a lényeg, szerintem az utolsó két nap már hülyeség azon rugózni, hogy mit kellett volna másként csinálni. Ezt lehetett volna négyhete, meg lehet majd a jövő héten. Mindettől függetlenül szerintem példátlanul jól sikerült a projekt, bár hol is lesz a vége most. Ilyen rövid idő alatt, tapasztalat nélkül szerintem szuper, akárhogy is nézzük. Angyalka, Te itt most pár hét alatt többet tanultál és produkáltál mint én az elmúlt öt évben. Gratulálok az eddigiekhez, és drukkolok a hátralévő órákhoz!
                barna, supermax és kedvelte ezt.
                Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Nagyon köszönöm ezeket a kedves szavakat, igazán jól esnek. Így a vége felé. érzem,hogy kezd elfogyni az erőm, a kitartásom, a nem létező szaktudásomról nem is beszélve.

Most már csak sodródom az árral. Hétvégén összerakás. Csinálok majd sok sok fényképet.

Nyilván lesznek olyan dolgok a motoron, amit ti, hozzáértők kókány megoldásnak fogtok tartani, és máshogy csináltatok volna. De azt kell, hogy mondjam, nem nagyon fog zavarni, ha ezeket a " hibákat " majd megírjátok...itt nem az volt a lényeg,hogy egy veterán minősítést előre minőségre restauráljuk a motort 3 hét alatt, hanem az, amit TZ és pár ember nagyon jól átlát, ez egy ajándék, egy olyan embernek, aki nagyon közel áll hozzám, és erőmön felül teljesítve próbálok neki szívből jövő ajándékot szerezni. Vehettem volna neki egy kész, restaurált Csepelt, de az fele ennyit sem érne neki....

Visszafordíthatatlan hibákat, azt hiszem nem követtem el, ha nem jó neki így, és kedvet kap hozzá, akkor majd nekiáll, és megcsinálja.

Azt is sajnálom, ha valakiket már idegesít a "gyötrődésem", de azoknak csak annyit üzenek, hogy én "csak" egy szőke nő vagyok...

Amennyiben az összerakásban elakadunk, úgyis írok, de kérlek hétvégén nagyon figyeljétek ezt a topicot, mert gyorsan kellene majd a válasz vagy a tanács
                  barna, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

TZ és kedvelte ezt.

Komment

Ja és nagyon fontos, hogy szeretném mindenkinek megköszönni, az eddigi rengeteg segítséget én tanácsot, amit kaptam tőletek. Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra

Komment

.......................................igen
                        kedvelte ezt.

Komment

Anangyalka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          érzem,hogy kezd elfogyni az erőm, a kitartásom
                          Egy csodálattal teli jó nagy hajrát,és mindent bele! buzdítást sztem mindenki küld neked.
                          kedvelte ezt.

Komment

Én szorítok! Úgyis sikerül, ügyes csaj vagy!
                            kedvelte ezt.

Komment

korompaiistvan,

madorka , köszönöm

------------------------------------------------------

Gyors kérdés, milyen és mennyi olaj kell a motorba?
                              Ha jól emlékszem az egész kuplung olajban volt, tehát oda minimum 1 l. De milyen?
                              És máshova kell?
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 szept. 30, 08:29.

Komment

Oda hajtómű olaj kell 80W 90-es hagyományos hajtómű olaj.
                                Ezen kívül a benzinbe kell keverni 2T olajat, azt hiszem 1:25, vagy 1:30-as keverési arányban, azaz pl. 25 liter benzinbe 1 liter 2T olaj kell.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X