Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Opel Astra G TDI

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    eltorzult Német szakkifejezéseket
    Mint például a svimmer? (ha úgy tetszik schwimmer) Ennél már az is jobb, ha csak simán szivatóként emlegetjük.
    Mindig vannak korszakok, amikor valakit, valakiket nagyon kell majmolnunk. Egy jó ideig a németeket (nyilván a felettünk való uralkodásuk is hozta ezt), manapság az angolokat...
    A hátamon áll százfelé a szőr, amikor a munkahelyemen emígyen szólnak: ...ez most egy igazán big csellendzs (challange) lesz számodra!!! MIVAN???? Nincs rá magyar szavunk??? Vagy csak te vagy ennyire szegény, hogy nem találtál rá magyar szót, csak valami vagányul hangzó angolt???
    Titus, és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Teljesen egyet értek!!! Magyarok vagyunk,az lenne a legkevesebb,hogy tudjunk helyesen írni és beszélni magyarul!

Komment

Egy gyik nem elég ? Főleg ha azt meg profin nyomgya az ember? Persze csak tömény ősmagyar kacskaringós körbeolvasó jóvastagon emlegetve .....

ha mongyuk rájaütök az ujjamra

Komment

Kedves Joker!

Nem tudom eldönteni,hogy a fenti hozzászólásod,-miért született? Az én olvasatomban valami olyasmi,mint légykaki a villanykörtén,-egy-két luxot elvesz a fényből. Természetesen a Te dolgod,hogy mire és hogyan reagálsz.

Üdvözlettel:Che

Komment

Valahogy próbáltam elvinni a dologot ettől az erős , a fórumon néha tapasztalható , már- már megalázó hangnemet megűtő megjegyzésektől , amit a hejjjesirási hibákat véttőkkel szemben születnek .

Szerintem ez nem a Grécsi László emlékfórum --ha egy becsületes iparos veszi a fáradságot , és segít, leír , elmagyaráz valamit itt egy fórumvirtuóznak , és közben vét hibát , ---------vagy ha csak egy egyszerü fickó tesz valami hasonlót---az nem egy rendes dolog .

Főleg annak a fényében , hogy ilyen alapon én meg (és még néhányan ) fikázhatnánk azokat (nem írom amit gondolok ) az alap kérdéseket feltevőket --akik úgy kezdik : veteránozok , már ...óta , ápám is , van ....motorom -aztán kérdez egy akkora baromságot , egyszerü dolgot -- amit ha elolvasna -az okos telefonján -náhány dolgot -rögtön meg kellene érteni .

Sorolhatnám az indokaimat még sokáig , de szerintem érthető voltam . Aztán pedig igazság szerint a saját védelmemben próbálok hangot adni a dolognak , mert én sem vagyok a csúcs .

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Valahogy próbáltam elvinni a dologot ettől az erős , a fórumon néha tapasztalható , már- már megalázó hangnemet megűtő megjegyzésektől , amit a hejjjesirási hibákat véttőkkel szemben születnek .
              Hűha Joker, a megállapításoddal semmi bajom, de hogy pont Tőled "hallani" ilyesmit, a pikírt megjegyzések itteni "ászától".....érdekes..

Mir-mur! bocsi hogy nem a témában szóltam hozzá.......
              Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 okt. 03, 08:05.

Komment

ha egy becsületes iparos veszi a fáradságot , és segít, leír , elmagyaráz valamit itt egy fórumvirtuóznak , és közben vét hibát , ---------vagy ha csak egy egyszerü fickó tesz valami hasonlót---az nem egy rendes dolog .

supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                pont Tőled „hallani” ilyesmit, a pikírt megjegyzések itteni „ászától”...érdekes..
                Mindkét idézettel egyet értek!

Egyébként senki sem akarta (legalábbis én nem) megalázni a helyesírási hibákat vétőket! Meg is beszéltük,hogy a rendszer aláhúzza a hibás szavakat.Egyszerűen (szerintem) figyelni illene rá,mielőtt elküldöm a hozzászólásom és kijavítani,már csak azért is,mert ebből is lehet tanulni és előbb-utóbb eltűnnek a piros hullámos vonalak.

Komment

Na vegyük sörbe (bocsánat -sorba ) a dolgokat :

pikírt
                  válaszolnék biz isten , de nem találom a MAGYAR szavaim közt ,ezért nem tudom ez valami jó-?vagy nem ? (pont a minap háborogtunk itt (füstölögtünk ) hogy vajon ki miért , minek haszál külföldi szót ( egy db szót --amire a magyar nyelvben minimum van öt )

itteni „ászától”...
                  ezt pedig nagyon köszönöm --valahogy azok a pilóták jutottak eszembe akik nem tettek mást csak pont eltalálták a "célpontot "

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ,hogy a rendszer aláhúzza a hibás szavakat.
                  sajna nekem nem , nem is tudom hogy kellene bekapcsolni vagy mifene
                  -viszont ,ha így nézem ,hogy nekem sose volt --nem is olyan rossz az írásom

mir-mur , én tennék egy próbát itt : Zsidai Sándor, Karancsság Tel.: 32/445-089, 20/356-7984

supermax, -néhány napja kérdeztem pű ben , hogy esetleg hozzak -é Mannheimből kulcsot ....?

Komment

Segítek ezt jelenti, amúgy meg a Magyar nyelv tele van jövevényszavakkal
                    (az ősmagyarkodásnak nem vagyok híve), és nem akartam esetlegesen sértőbbnek tűnő jelzőt használni Veled kapcsolatban.

Godoltam, hogy nincsenek önértékelési problémáid.

supermax, -néhány napja kérdeztem pű ben , hogy esetleg hozzak -é Mannheimből kulcsot ...?

Ha ez komoly, akkor nem kaptam meg, milyen kulcsról van szó?, ha a kincses láda kulcsa akkor kérek.

Szerintem a nyelvészkedő részt áttehetnénk egy új témába, hamár szegény Opel gyengélkedésébe így "belerondítottunk"
                    Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 okt. 03, 13:02.

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      senki sem akarta (legalábbis én nem) megalázni a helyesírási hibákat vétőket!
                      Így van. Csupán annyit említettünk, hogy mi magunk is mennyit hibázunk. És igyekszünk magunk hibáit javítani, tanulni. Továbbá itt még nem nagyon tapasztaltam éles leoktatást rossz helyesírás miatt. Holott találni szemet sértő, már-már a mondanivalót érthetetlenné tevő dolgokat, mégsem azt teszik szóvá a válaszolók, hanem a segítség, tanács nyújtás a lényeg. Én eddig csak ezt tapasztaltam.
                      Meg -hogy ismételjem magamat- azt, hogy én is túl gyakran javítgatok aláhúzott szavakat...

Komment

supermax,

Valahogy tegyétek át ezt a dolgot máshova , hogy rend legyen , aztán ott válaszolok.Vagy -hogy kell máshol folytatni?

Komment

Bocsi, nem vagyok admin...

Komment

akkor itt a vége .

Komment

Itt. Kitárgyaltuk, ezért már kár átköltözni a Hyde parkba . Vagy ki tudja hova...
                              Ezzel valóban nem sokat segítettünk mirr-murr problémáján

Komment

Vagy -hogy kell máshol folytatni?
                                Privát üzenetek!.................
                                A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X