Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Javaslatot kérek első veterán motor vétel-felújítás(-eladásra)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Javaslatot kérek első veterán motor vétel-felújítás(-eladásra)

Sziasztok. Üdv mimdenkinek aki ezt olvassa.

Nagyon sokat néztem régebben autós és motor felújítós műsorokat. Akkor még nem, de most már megtehetem hogy veszek egy motort vagy kocsit. Felújítgatom, némi szerencsével haszonnal túladok rajta, esetleg ha megkedvelem megtartom a járművet Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, ( nálam jóval tapasztaltabb emberektől) szeretnék venni egy veterán motort amin gyakorolhatok szerezhetek némi tapasztalatot. Milyen tipust javasolnátok? Személy szerint egy Pannonián gondolkodtam. Bár hangsúlyozom minden javaslatra nyitott vagyok! Válaszotokat előre is köszönöm. A naivitásomat nézzétek el nekem!

Inkább egy csepellel szórakozz,mire végzel nem"tömeggéped" lesz.
    Talán nem akarod majd eladni ugy megszereted,viszont a végére megismered,a magyar motorok alapjait.
    Érezd jól magad nálunk!
    sepy, Lemezjáték és 2 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Igazából tanácstalan vagyok. Nézegettem sok félét,nem tudok dönteni. Nem igazán tudom mennyire számít hogy van e a motornak papírja. Mi a véleményetek?

Komment

Csak papiros-tulajtól vegyél motort,mert egyébként szobadíszt építessz,és ha körülnézel abból már több van mint elég!!!
        sepy, Lemezjáték és 2 további látogató kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Mennyi lenne a rá áldozandó kereted? Forgalomba helyezéssel együtt.

Komment

Ha én most tehetném akkor megvenném ezt:

PannoniaT5!! Csere is!! Tápiószecső ”¢ apród.hu

Van papírja, adja az alkatrészeket, bár szerintem egy két apróság hiányzik. Viszont nem kell nagy szakértelem az összerakásához. 40-ből lepapírozod. Max 220.00Ft-ba került és tovább adod 400.000Ft - ért.
            dongos78 és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Huhh. Az a helyzet hogy most nincsennek százezreim. Maximum 100 ezret költenék vásárlásra. A többit meg később gyűjtögetném ösze. Nem is feltétlen hatalmas haszonnal akarok tuladni rajta, számomra a tapasztalat gyűjtés lenne a fontos.

Komment

Tegyük fel, hogy veszel egy Simson Schwalbe-t 50.000 Ft-ért. Darabokra szeded és elkezded felújítani. Csak a blokkja fog belekerülni min. 30.000Ft-ba (főtengely felújítás, henger fúrás, dugattyú, csapágyak, szimeringek)

Elviszed a homokszóróhoz a festeni való alkatrészeket, majd tovább viszed a fényezőhöz, ha szerencséd van megúszod 100.000Ft-ból.

Megveszed a gumialkatrészeket ( gumi köpeny, markolatok, sárvédő gumi) olyan 20.000 Ft.

Plusz még az apróságok, vagy nagyobb dolgok pl.: kipufogó, bowdenek stb.

Máris 200.000 Ft-nál jársz

Ezek után eltudod adni nagyon jó esetben is 120.000 Ft-ért

Nagyon fontos, hogy fel kell mérned a piacot. Ne vegyél olyat ami senkinek nem kell. Nem szabad rossz alapot venni, mert a későbbiekben úgyis visszaüt.

Spórolj még min. 50.000Ft-ot. Mindig lesz olyan aki megunja a felújítást, pedig már a felénél jár. Ilyenekre kell lecsapni, hiszen szabadulna az árutól így engedékenyebb az árból is.
                Amit belinkeltem Pannónia, pont ez az eset. Lebeszélnél vele egy időpontot, odamész ha tetszik, előveszel a zsebedből 140.000 Ft kp-t azt mondod, hogy én itt vagyok és rögtön fizetek úgyse fog elzavarni. A 10.000 Ft meg a benzin költséged.
                zerger88 és kedvelte ezt.

Komment

100.000Ft-ból.
                  24 karátos arannyal vonják be annyiért?
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Felújítgatom, némi szerencsével haszonnal túladok rajta
                    Ha így kezdessz bele, el is felejtheted. Ez nem a Discovery channel, ahol minden meg van rendezve ,kamuvevőkkel és eladókkal. Egy forgalomba helyezhető motor ára már a felújítottaknak kb 60-70 százaléka, és még nem csináltál vele semmit. Csillagászati áron csak a ritkaságok mennek, Tucatterméket mindenki olcsón akar venni.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nekem az a meglátásom, hogy haszonra tudj szert tenni egy veterán 100.000Ft-os magyar alappal, az lehetetlen, mert ha felújítod tisztességesen a ráfordított költséget sem kapod vissza csak ha minden gépmunkát és egyéb dolgot szivességből megcsinálják neked. Vagy csak összecsapja az ember, lekeni ecsettel, meg hőálló ezüstel.

Komment

Nehéz dió a dolog uraim Töröm a fejemet rrndesen hogy mi legyen...

Komment

40-ből lepapírozod.
                          60-65.000 ből !
                          és tovább adod 400.000Ft - ért
                          És jó esetben elmegy 200-230 ért.

Ha így kezdessz bele, el is felejtheted. Ez nem a Discovery channel,
                          Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2014 febr. 11, 05:41.

Komment

Itt pénzt veteránnal csak úgy lehet keresni, hogy válal az ember bérfelújítást, vagy motorkupecnak áll, de mind a kettővel be lehet bukni. Felújított motor eladásával nem hogy több még kevesebb pénzed lesz ez a mai piaci helyzet. Egy rozsdás vas fölújítása szép gondolat és becsülendő tett, de ebből profitra ne számíts.

Komment

Ez egy nagyon jó lehetőség ! De keresni,http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_z...o_14291062.htm már ezen sem biztos hogy hamar lehet.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X