Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lesz-e új Pannónia ?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lesz-e új Pannónia ?

Üdvözlök Mindenkit !

Emlékszem, autóban ültünk amikor a feleségem megkérdezte tőlem:
    - Hallottad, hogy újra elkezdik gyártani a Pannóniát ?
    Persze egyből beindult a gépezet:mikor? milyen lesz?, mennyi lesz az ára?, mennyire fog hasonlítani a régire?, két- vagy négy ütem? Ilyen gondolatok száguldottak át a fejemen a másodperc tört része alatt, hiszen a kedvenc motorkerékpár márkám újjáéledéséről kaptam némi információt vezetés közben.
    Alig vártam, hogy hazaérjünk, rögtön rávetettem magam az internetre.
    Nyúlfarknyi hírek, és két fénykép.Na ez már valami!Nem sok, de valami!
    Majd kis idővel később képes híradás a televízióban az ünnepélyes bemutatóról:
    csinos hosztesz lányok, régi versenyzők, Talmácsi és menedzsere stb.
    És végre lehullt a lepel!
    A kezdeti lelkesedésem kezdett egy kicsit alábbhagyni amikor megláttam a motort.Később a Szabad Föld című újságban olvastam egy interjút a -ha jól emlékszem- Magyar Motorkerékpár kft. vezetőjével.Az írásból kiderült, hogy az úriember Amerikába járt egyetemre és ott elvégzett "valamilyen menedzser " szakot, és tulajdonképpen ezt a Pannónia kampányt inkább csak ugródeszkának szánta, hogy felfigyeljenek rá a magyarországi üzleti életben. Amúgy semmi komoly.
    Na, hát mondanom sem kell, egyből leesett a tantusz!
    Ezért nem lehetett a két képből tulajdonképpen semmit látni, olyan trükkös volt a beállítás.
    Ezért volt olyan összekókányolt a bemutatott új motor: kicsit sportos, kicsit endurós, kicsit retró, kicsit...összetákolt.Katalógusból, nem túl jó stílusérzékkel összeválogatott öszvér.Minimál költségvetés.
    Vajon ez a Kft. a márkanevet is megvette? Ti. az jutott az eszembe, hogy ezek után, ha egy komoly befektető vagy vállalkozó Pannónia motorkerékpárt szeretne gyártani Mo.-on,(igen, nagyon utópisztikus) akkor megkerülhetetlenül kapcsolatba kell lépnie a társasággal.Dupla haszon: Jó pénzért eladja a márkanevet, illetve "beszáll" az üzletbe és profitál a nyereségből.
    Csalódás, csalódás!Ravasz fickó, az biztos!

Nemigen lessz abból semmi. Az első képek tényleg jók voltak, de amit utána kihoztak az semmi. A Danuviáról is ez a hírek megy...ráadásul az 1200-as gépüket az idők kezdete óta próbálják létrehozni. Én még nem láttam az új motorokat a bemutatón kívül, ráadásul azok is üzemórás blokkokal voltak szerelve tudomásom szerint.
    http://www.danuvia.hu/
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 jan. 18, 11:49.
    korompaiistvan, Venom és kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Kedves Venom, szerintem a kérdésedet meg is válaszoltad sajnos. Érdekes hír, jónak tűnő kezdeményezés, de nem lesz belőle semmi.
      Gondolom ha motorkerékpárgyárat akar csinálni valaki így "kívülről", akkor legalább nullszaldót akar elérni, de inkább nyereséget. "Csak" a hagyományaink vannak, abból piaci keretek között nehéz lenne megélni, főleg olyan minőségű és mennyiségű konkurencia mellett, mint a japán és olasz gyárak.
      Nem beszélve a vásárlókról, akik nem akarnak sok pénzt kiadni, viszont jó alkatrész-ellátottságot és szervízhátteret akarnak a tetszetős külsejű, megbízható motorjuk mellé. Ha minden saját gyártás, akkor alkatrészfronton hátrányba kerül a cég, ha olcsó (ne adj Isten kínai) beszállítótól jön az alkatrész akkor az egész termék "vacak kínai" címkét kap, ha minőségi holmikat szerel be valaki, attól drága (drágább mint amit szívesen kifizetne a vevő) lesz és így tovább. Annyi szempontnak kellene megfelelni egyszerre, amihez pontos és óvatos kalkulációk kellenek, hosszútávú tervezéssel és tőke, nem is kevés, úgyhogy hipp-hopp elakadhat a mutatvány.
      Az a figura pedig nem úgy néz ki, mint aki szeretetből vagy márkahűségből csinálná.
      kedvelte ezt.
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Kedves Venom
        Minden szavad tökéletesen igaz,csak annyit tennék hozzá hogy két dolog volt tökéletes és profi munka azon a sz...on, a váz -- és aluminiumból az ülés és a tank.(egy haverom készítette) ,azt nem mondom hogy esztétikus is lett volna ez az egész,de igy kérték.
        kedvelte ezt.

Komment

barna, X11 és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szeretnélek emlékeztetni benneteket egy konkrét " újjászületési " próbálkozásra az MZ esetében. Sokkal tőkeerősebb háttérrel indultak neki a dolognak, meg is csinálták, és mi lett belőle. Belepakoltak valami Japán négyütemű blokkot, összeszedtek hozzá egy alu vázat, és ráírták a tankra hogy MZ.
            Egy darabot láttam belőle Miskolcon, de nagyon ilúzióromboló volt. Ezt a gépet egyébként láthattátok valamelyik hírdetési oldalon úgy egy évvel ez előtt.
            kedvelte ezt.

Komment

Végigolvastam-nem semmi--de a cimbi biztos mérges lessz ha megtudja hogy a vázhegesztése miatt Német terület lett a garázsa

ApaE-külön gratulálok --igy lehet igazán "elvarni" egy legendát (én tudom-hallottam--a szomszédom látta...stb)
              aki ezek után még ....az ....

Komment

Én is beleolvasgattam a testületi ülések jegyzőkönyveibe.. Ennek nem jutott akkora hírverés mint a "prototípus" leleplezésének.
                Ha azt nézzük, hogy azért a max. 1 millió forintért amennyiből összerámolták a kiállított masinát elég sok reklámidőt kapott a gyártulajdonos-aspiráns az országos médiában, (majdnem) érdemtelenül.

Komment

Az a bizonyos "japán" blokk az a 660 ccm-es Rotax blokk. Ugyanaz ami pl. a Yamaha XT-kben pöfög és ami ha minden igaz akkor a sógoroknál lett gyártva. Szemre ugyanezt véltem felfedezni az "új" Pannóniában is amit végül a Suzuki DRZ 400-as blokjával mutattak be. Lehet hogy nem akarták ugyanazt a "japán" blokkot mint a Jawa?
                  Javítsatok ki ha tévedek.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: X11; 2012 jan. 18, 21:03.

Komment

Attached Files

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A (majdnem)-et gondolom csak a kellő udvariasság miatt tetted oda
                      Igen, főleg udvariasságból. Egy nagyon minimális elismerés jár neki, de az csak a marketingtrükkért.

Ellenben Veled, ApaE, én nagyon nem ástam bele magamat a témába, így nem vagyok képben, hogy mennyire volt működőképes a szerkezet amit kiállítottak. Tényleg csak makett-jellegű volt?

Azért Talmácsi arckifejezése minden pénzt megér... Emlékeztet egy műszaki antitálentum haverom arcára, aki valami hasonlóan nézett amikor szétkaptam a Babettájának a karburátorát. Nagyon tipikus "ez meg mi a francnyavalya?" arc.

Komment

Ez nem régi, ellenben újnak tűnik. Szerintetek mi ez? Photoshop, vagy valami saját építés?
                        Click image for larger version

Name:	380476_4448280729528_1786032958_n.jpg
Views:	1
Size:	79.1 KB
ID:	131746
                        You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Nem tudom mi ez ,azon kívül hogy Pannónia ,de nekem tetszik !

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Photoshop, vagy valami saját építés?
                            Photoshopnak tűnik, de amúgy tényleg jó (jobb, mint amivel nemrégibe szerették volna újra feléleszteni a márkát).

Komment

Ez a süge t-8 Pancsija. Most készült el.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X