Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát...

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Fentebb olvastam, hogy jó volna pozitív dolgokat is leírni másokról, itt egy rövid történet:
    Nem írom ki a nevét az ÚRnak, de v.terán leletmentő néven van fenn
    A borravalómat vissza küldte levélben, teljesen korrekt. Nagyon rendes.

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      a felmenője hölgy tagjaival élnék vad házasságban alkalmi jelleggel.

...te kis perverz ..persze az érett nők .

Komment

M - mindet
        I - igazán
        L - lerendezni
        F - f-be is

Na de befejeztem, mert megint olyat írok, amit nem kellene

Komment

Nem csak a magánszemélyek azok akiktől "remek állapotú" sz@rt lehet kapni. Én az Xmotor.hu bontóval jártam úgy hogy egy teleszkópot rendeltem amit így hirdettek és egy kráteresre rohadt hulladékot kaptam, és a postaköltséget nem akarják téríteni csak az alkatrész árát. A történet részletesebben a blogomon olvasható. utólag a vidóik alapján szembesültem vele hogy alapból nem épeszűek, ráadásul ég meg is játsszák. Ha tudom hogy ilyenek eszembe nem jotott volna rendelni tőlük.

Click image for larger version

Name:	2013-02-14-410.jpg
Views:	1
Size:	198.4 KB
ID:	134642

Komment

Az Xmotor videóit szoktam én is nézni, nem sok közük van a szakszerűséghez! A legutóbb amit láttam náluk a hengerfúró tákolmány, olyan szintű oldalirányú kilengése volt neki, hogy egyenletesen nem fúr fel semmit se az biztos.
            Az áraik meg kb bemondás alapján vannak, s hihetetlenül drágák, néha olyan alkatrészeket árulnak amik használhatatlanok!
            Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 febr. 15, 23:28.

Komment

Igen a kardántengelyes hónoló, hogy ne kelljen központozni verte ki nálam a biztosítékot

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Igen a kardántengelyes hónoló, hogy ne kelljen központozni verte ki nálam a biztosítékot
                ??????????????????????????????????????????????????????????

.....mateapu!---inkább te legyél a megmondó ember --ne mindig én

Komment

Ők a neoprimitív hengerfúrás úttörői. Az hogy szemre üt a főorsó, még hagyján, mert az körbe ugyanannyi. Az egész egy tákolat szar, sima állványos fúrógépből van, képzelheted mennyire merőleges az asztalra, és mennyit változik ez menet közben. A hónolás még melegebb. Szép hordó alakú hengert készít keresztszálak nélkül, vízszintes karcokkal. Így a legszarabb. Midenki csinált felesleges dolgot, okozott kárt gyerekkorában, de minek ezt megörökítve oktató jelleggel továbbadni? Még a legdörzsöltebb öreg szaki se nagyon tud a gép(gyári, jó gép) pontossági határán dolgozni. Ha századpontosan akarunk dolgozni, ahhoz 5 ezred pontos gép kell. A hónolásról meg annyit, hogy a leglényegesebb. Még ha a fúrt méret jó is, lehet a hónolás tré.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    A hónólás szerszáma a hónolókő amelyet hidraulikus úton feszítenek a henger falához. A hónolás "csak" a felület minőségét változtatja itt nem jelentős az anyag leválasztás. A hónolt felület jelentősége, hogy megtartja a "karcokban" az olajat amely a dugattyú kenéséhez elengedhetetlen.

Természetesen a hónolást már megelőzte egy finomfúrás, amellyet ütőkéssel végeznek. Ebből adódóan, ha a finomfúrás megfelelően készült, akkor a hónolószerszám megfelelően fut a furatban, mert saját magát vezeti!

Nézd meg a videót, különösen 0,29-nél mikor bevezeti a szerszámot!

Kawasaki Cylinder Honing - YouTube

Tehát a kardántengelyes hajtással (bár a videót nem találtam, kérek egy linket) semmi gond nincs! Sőt! Ezzel lehet a szögállást kompenzálni! Ha nem így lenne meghajtva a szerszám, éppen befeszülne!
                    Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2013 febr. 16, 10:10.

Komment

Nem vagyok se géplakatos/esztergályos, de arra akartak itt többen kilyukadni, hogy kókány bandáról van szó!

A videó meg ez, a közepétől van a gép benne
                      http://www.youtube.com/watch?v=ZQfzTDXOBNw
                      Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 febr. 16, 10:45.

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Nem vagyok se géplakatos/esztergályos, de arra akartak itt többen kilyukadni, hogy kókány bandáról van szó!
                        Ez viszont nem hónolás! Ez valóban kókány!

Komment

Ezen a videón "csak" a hengerfúrójuk van rajta, de a honlapjukon megtekinthető a kiváló hónológép. Bicikli jellegű/vagy az/ lánckerékre hegesztett csap rángat egy hajtókart, ez adja az alternáló mozgást varrógép sebességgel. Nagyon sutyerák holmi. Dino hozzászólásához annyit, nem minden hónolófej hidraulikus előfeszítésű, a furat meg hiába vezetné megfelelően a fejet ha ez a mester nem hagyja túlfutni 1/3-ot, és hordó alakot gyárt. A kardáncsukló tartozéka az összes gépnek, de ettől még a lehető legjobban központba kell állítani.

Komment

Az ember maga a stílus... :-)))

Komment

Mondjuk a kawasaki fűnyírót hónoló szakinak már igazi gépe van, de nem full preckó ő sem. Billeg az asztalon a blokk. A nicasil-on végzett simító hónolásnál még nagyobb előfeszítés kell a fejen, mert üvegkemény szokott lenni. Letépné az ilyen rögzítést.

Komment

Ez itt megdöbbentően szar , meg áll az eszem .------A központozó kup a csavaroknak támaszkodik....a nyakam rá hogy nem derékszög a tárgyasztal a fúróra....az a szerszám nem hónoló -csak egy fényesítő amatőröknek ....de ha már hónolásnak neveznénk --azt sem szabadkézben kéne csinálni ekkora fordulattal.....

ennek a videón bemutatott valaminek semmi köze egy normális helyen végzett hengerfúráshoz .

nagyon sajnálom azokat akik valamiért itt csináltattak valamit

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X