Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ki az igazi veterános?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• fulton
    replied
    Eléggé álszent dolog ilyesmiket írogatni.Persze hogy nem a pénzért csinálod,meg persze hogy rohadtak a nepperek.Ez szerintem is így van,csak elég nehéz vonalat húzni.Nem tudom milyen régi cuccod van,legyen pl. motor.Sokáig újítgatod,a tenyereden hordod.Egy-két év alatt azért apródonként csak rámegy 100-200 ezer.Papírozásról nem is beszélve.Csinosítgatod szerelgeted,telnek a munkaórák.És előbb-utóbb eladósorba fog kerülni.Ez szinte biztos.Más tetszett meg,nagyobbat akarsz,vagy ami manapság sajnos egyre több:szarban vagy.Nem a jótékonyság lesz az első dolgod amikor kiírod az árát.Ami egyébként jogos,mert sokat dolgoztál vele.És ekkor jön egy olyan ostoba mint te most,és azt mondja nepper vagy, meg paraszt, meg téged nem néz semmibe,mert nem 10.000 forintért árulod.Ezzel az egyébként is savanyú szád íze,még keserűvé is válik,mert nem elég hogy meg kell válnod a kedvencedtől,még meg is bélyegzett egy senki.Ráadásul innentől sokkal nehezebb lesz eladni,ugyanis a vevők nagyon érzékenyek a nepper szóra.Ahol feltűnik,ott nem vásárolnak.Én sem szeretem a neppereket,de sajnos az internet,meg az arc nélküli hozzászólások beszennyezték ezt a veteránosdit.Hol vannak a régi szép idők, amikor az ugyanilyen beszélgetések börzéken meg találkozókon hangzottak el.Akkor is voltak nepperek,de láttuk,és ismertük őket.

Leave a comment:

• sinter
    replied
    sepy nagyon nagy igazságokat írtál le!
    Abszolút osztom a nézeteidet ezzel kapcsolatban. Én azokat az embereket akiket csak a pénz motivál a veteránozásban (vagy akár másban is ) csak simán neppereknek nevezem. És semmibe sem nézem.

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Még a Pápa választáson sem az dől el ki van legközelebb a teremtőhöz hanem ki mögött állnak többen. Hát a kérdés tuti meghatározása is lehetetlen, azt azért leszögezhetjük ez egy élet érzés! Tisztelet a kor és annak műszaki csodái iránt. Itt nem a nagyság és a henger űrmérete számít.Sajnos az anyagiak egyre jobban behatárolják lehetőségeinket nem csak a krómcsodák jelentik a szépet. Lásd Teguila hozzászólását és nem az a "nagyobb" veterános számomra legalább is kinek nagyobb az anyagi lehetősége mert ahhoz elegendő,hogy jókor volt jó helyen legyen. Ha lehet egy meghatározás féleség és ez csak szerény agyszüleményem: Az igazi veterános az ki a múlt értékeinek megmentésén fáradozik mindenféle anyagias hátsó gondolat nélkül. Persze az mit előállít az maradandó érték akár saját vagy utódai számára. Azok kik milliókat vagy még többet erre költenek Üzleti befektetők , de bocsánat annak a kevés olajoskezű kivételnek kikből nagyon kevés van! Talán úgy helyes ha azt mondjuk nem a pénztárca vastagsága határozza meg egy Veterános nagyságát és nem attól lesz valaki igazán az.Én személy szerint azokat az olajos kezűeket szeretem ide sorolni kik tevőleges alkotó munkát végeznek nem pedig a számlát kiegyenlítőt és pénzükkel hencegők! Bocsánat ha valakit megbántottam de nem szándékosan tettem, én azt hiszem pénzről bántás nélkül lehetetlen beszélni. Van kinek van és sokunknak nincs, de én erre szoktam mondani attól elkell venni ki sokat panaszkodik.

Leave a comment:

• Tequila
    replied
    Most értem haza egy bő másfél órás próbaútról a kicsikével. (A kilométereket nem számoltam. Minek?) Szétfagyott a kezem, és a szédítő sebességtől patakzott a könny a szememből. Közben az járt a fejemben, hogy ez a kis szerkezet 62 év után is óramű pontossággal működik, és teljesíti azt, amire tervezték. Már biztos, hogy ö lesz a kis kedvenc a gyűjteményben, ja és persze korelnök is egyben... Azokból az időkből, amikor még volt iparunk, saját tervezésű és gyártású járműveink, és nem a profitot kimenekítő multikat szolgáltuk ki. Akik az innovációt megtartják maguknak, ránk csak a rabszolgamunkát bízzák. Ez a műszaki múltunk. Illik hát megbecsülni.

Click image for larger version

Name:	P1010040.jpg
Views:	1
Size:	197.0 KB
ID:	134767

Leave a comment:

• Híres
    replied
    Hali! Az Én pici szívem is megdobban egy régi gép láttán,és szeretek a motorjaimmal bíbelődni,de azért hazudnék,ha azt állítanám,hogy az újakat nem nézem meg. Így most akkor mégse tudom! Az enyémre is ráférne a felújítás,de majd egyszer bizti telik arra is. Addig meg használom így,akinek meg nem tetszik nem néz rá. Nincs is ki mind a 4 kereke,szakadt is picit,de használom,mert az enyém!

Leave a comment:

• drpal
    replied
    Hello!Hát igen...veteránosnak lenni,vagy veteránként élni nem mind1,magamat leírva,szívesebben megyek veterán talira,börzére,mint átlag pénzemutató találkozókra.Igen,ismerős érzés,amikor a szíved dobban egy meglátott-hallott régi gépsárkány láttán.Gondolom aki így érez és még ráadásul szenvedélye a szerelés,felújítás az kiérdemli ezt az elnevezést.Van a garázsomban egy MZ TS 250/1 oldalkocsival,teljesen rendezett papírokkal,tavaly vettem,de sajna azóta sincs időm a felújításra,pedig magamnak megígértem,vagy teljesen rendbe rakom használat előtt,vagy rá sem ülök.

Leave a comment:

• Híres
    replied
    Sziasztok!
    A fene sem tudja! Én személy szerint szeretem a régi dolgokat,de nem érzem magam "igazi veteránosnak". Úgyhogy én kiestem a képből!

Leave a comment:

• Horusz22
    replied
    Sziasztok!

Szerintem ezt így nem lehet megítélni!Van aki azért csinálja mert bele született és van aki szeret felújítani,építgetni!
    Mindenkinek abból kell gazdálkodnia amiből csak tud!Nagyon sokan bele buktak,sokan bele untak és a bürokráciáról ne is beszéljünk,(de ez egy másik téma)!
    Szerintem ez nem pénz kérdése ha nem valaminek a szeretete!Akár mi is legyen az autó,motor bicikli vagy gyermek korunk valamelyik játéka!

Horusz22

Leave a comment:

• TUZI
    replied
    Hy.

Na ismét egy jó kis téma.:-)))
    Tudom ,elég öntörvényű, és ami lényegesebb önfejű vagyok.:-) Viszont ezt tudom magamról.:-)))) El is ismerem.

Tehát ,a véleményem, ki a veterános??? Szerintem a Jó Magasságos Atya Úr Isten sem tudja eldönteni. Szerintem összemosódnak a dolgok. Van olyan ismerősöm akit veterán motorral ismertem meg, már vagy 1, de inkább 2 éve nem láttam csak valami rizsrakétán, de Ő akkor is veterános. Mért? Mert ismerem, és tudom mindene az öreg képek és az őskövület tulajok. Tulaj születési éve nem számít. Hopp. Ez is érdekes, mi mozgat egy 20 évest, hogy veteránozzon??? Magamat még csak megkértem, de egy fiatalt??? Ez a téma is megérne egy misét.
    Vissza . Szóval tényleg nem az számít kinek milyen gépe van. Ez csak egy mellék szál. Én személy szerint nagyra becsülöm azokat ahol látszik , hogy 0 Ft-ből, de próbálnak valamit tenni egy öreg gép érdekében hogy ne a olvasztóba kerüljön. Aztán vannak azok akiknél a pénz nem számít, Ők is tudnak gyönyörű dolgokat alkotni. A legjobb akinél nem számít a pénz és VETERÁNOSOK!!!! Na az a tuti. Ismerek én minden kategóriából embert, és maximális tiszteletem, de hogy ki az igazi veterános???
    Erre talán azt tudnám mondani, amit én éltem át. Ültem pár motoron, mindig is szerettem motorozni, éppen mire volt anyagi keretem azt hajtottam. De amikor fel ültem a Pannóniára (saját, haza hoztam ki sem próbáltam úgy vettem) mentem egy kört , és meg csapot a Pannónia füstje. Moldovának van az a híres regénye "Akit a mozdony füstje magcsapot!" na valami hasonló. Aki egyszer fel ül, és ne keletkezzünk meg az autókról sem , tehát kipróbál egy VETERÁNT, és valami megcsapja az örökké veterános marad. Tudjátok olyan ez mint a szerelem. Sokan sokat beszélnek róla, de nem lehet leírni, ha nem érzed akkor nem tudod miről beszélnek.

Bocs , kicsit megszaladt a billentyűzet.

Leave a comment:

• TLF65
    replied
    Osztom kistt gondolatait!

Szerintem nem pénz függő, (Szegény ember-gazdag ember) a "veterános" kifejezés, hanem "életérzés" függő.

csak két oka van hogy Pannóniát motorozok.

- mert MAGYAR gyártmány,
    - és mert 51 éve a családomé.

Ha BMW-re tellt volna akkor, akkor BMW-vel motoroznék, feltéve, ha valamelyik ősöm el nem adja valami ok miatt.

ha nem lenne meg a Pannóniám, lehet hogy vennék, de az is lehet hogy egy Yamaha Virago-t. vagy valami hasonló izét.

És nem tartom magam veteránosnak. Bár szeretek gyönyörködni a saját és mások régi gépjárműveiben, főleg ha szépen is néznek ki. Ebből adódóan jobban tetszenek a krómozott-festett felületek, a pontos fordulat-gyujtás, mint az autentikus "rozsda-kupacok". De mondom, nem veterános vagyok, hanem csak egy átlag ember, akinek Pannóniája van, és üzemelteti, és így érthető módon érdeklődik az egyes "szakmai-veterános" fogások iránt.

Leave a comment:

• lyeti
    replied
    Szerintem az igazi veterános pénztől függetlenül olyan ember akinek a szíve hamarabb megdobban például egy szoci csodára mint egy új autóra, motorra. A pénz csak annyiban számít , hogy valaki mennyit tud rászánni a kedvencére és ebből kifolyólag vannak kinézetbeli különbségek, de a lényeg a szívben lakozik egy különleges életérzés formájában!

Leave a comment:

• OdinHEM
    replied
    kistt eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Idevetődtem,mert szeretem a régi dolgokat.
    Azt hittem van egy régi autóm és „veterános” vagyok,azután megláttam a gépeiteket. (gratula)
    Már nem akarok „veterános” lenni.
    Csak ki akarok menni egy kis pasztával a „króm” keréktárcsáimat fényesíteni.
    Mert szeretem ha csillog.
    Nem akarok „veterános” címkét.
    Beülök és jól érzem magam,megnézem a motorjaitokat és jól érzem magam.
    Azt hiszem mindegy ,hogy mi a nevünk,üljünk be (fel) és érezzük jól magunkat.
    Nagyon szépen megfogalmazott gondolat, teljesen egyet tudok veled érteni! Nem hiszem hogy a cimke amit ránk aggatnak a lényeg hanem amint mondtad érezzük jól magunkat. Köszönet ezért a gondolatért.

üdv, Odin

Leave a comment:

• kistt
    replied
    Egy gondolat!

Idevetődtem,mert szeretem a régi dolgokat.
    Azt hittem van egy régi autóm és "veterános"vagyok,azután megláttam a gépeiteket.(gratula)
    Már nem akarok "veterános" lenni.
    Csak ki akarok menni egy kis pasztával a "króm " keréktárcsáimat fényesíteni.
    Mert szeretem ha csillog.
    Nem akarok "veterános" címkét.
    Beülök és jól érzem magam,megnézem a motorjaitokat és jól érzem magam.
    Azt hiszem mindegy ,hogy mi a nevünk,üljünk be(fel) és érezzük jól magunkat.

Leave a comment:

• MAGADAN
    replied
    Szép estét! Azért egy Babetta vagy Dongo,esetleg egy Simson birtoklása nem biztos,hogy nyomorba dönt bárkit,ha már szereti reszelni a"rozsdát":-)

Leave a comment:

• csacsa73
    replied
    Szép napot mindenkinek,egyszer én már kifejtettem erről a véleményem és továbbra is azt vallom hogy lehet igazi veterános azis aki csak "imádja a régi gépeket",hiszen nem mindenki engedheti meg magának anyagilag hogy 1-vagy akár több mocija legyen.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X