Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ki az igazi veterános?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok!

Szerintem ezt így nem lehet megítélni!Van aki azért csinálja mert bele született és van aki szeret felújítani,építgetni!
    Mindenkinek abból kell gazdálkodnia amiből csak tud!Nagyon sokan bele buktak,sokan bele untak és a bürokráciáról ne is beszéljünk,(de ez egy másik téma)!
    Szerintem ez nem pénz kérdése ha nem valaminek a szeretete!Akár mi is legyen az autó,motor bicikli vagy gyermek korunk valamelyik játéka!

Horusz22

Komment

Sziasztok!
      A fene sem tudja! Én személy szerint szeretem a régi dolgokat,de nem érzem magam "igazi veteránosnak". Úgyhogy én kiestem a képből!

Komment

Hello!Hát igen...veteránosnak lenni,vagy veteránként élni nem mind1,magamat leírva,szívesebben megyek veterán talira,börzére,mint átlag pénzemutató találkozókra.Igen,ismerős érzés,amikor a szíved dobban egy meglátott-hallott régi gépsárkány láttán.Gondolom aki így érez és még ráadásul szenvedélye a szerelés,felújítás az kiérdemli ezt az elnevezést.Van a garázsomban egy MZ TS 250/1 oldalkocsival,teljesen rendezett papírokkal,tavaly vettem,de sajna azóta sincs időm a felújításra,pedig magamnak megígértem,vagy teljesen rendbe rakom használat előtt,vagy rá sem ülök.

Komment

Hali! Az Én pici szívem is megdobban egy régi gép láttán,és szeretek a motorjaimmal bíbelődni,de azért hazudnék,ha azt állítanám,hogy az újakat nem nézem meg. Így most akkor mégse tudom! Az enyémre is ráférne a felújítás,de majd egyszer bizti telik arra is. Addig meg használom így,akinek meg nem tetszik nem néz rá. Nincs is ki mind a 4 kereke,szakadt is picit,de használom,mert az enyém!

Komment

Most értem haza egy bő másfél órás próbaútról a kicsikével. (A kilométereket nem számoltam. Minek?) Szétfagyott a kezem, és a szédítő sebességtől patakzott a könny a szememből. Közben az járt a fejemben, hogy ez a kis szerkezet 62 év után is óramű pontossággal működik, és teljesíti azt, amire tervezték. Már biztos, hogy ö lesz a kis kedvenc a gyűjteményben, ja és persze korelnök is egyben... Azokból az időkből, amikor még volt iparunk, saját tervezésű és gyártású járműveink, és nem a profitot kimenekítő multikat szolgáltuk ki. Akik az innovációt megtartják maguknak, ránk csak a rabszolgamunkát bízzák. Ez a műszaki múltunk. Illik hát megbecsülni.

Click image for larger version

Name:	P1010040.jpg
Views:	1
Size:	197.0 KB
ID:	134767

Komment

Még a Pápa választáson sem az dől el ki van legközelebb a teremtőhöz hanem ki mögött állnak többen. Hát a kérdés tuti meghatározása is lehetetlen, azt azért leszögezhetjük ez egy élet érzés! Tisztelet a kor és annak műszaki csodái iránt. Itt nem a nagyság és a henger űrmérete számít.Sajnos az anyagiak egyre jobban behatárolják lehetőségeinket nem csak a krómcsodák jelentik a szépet. Lásd Teguila hozzászólását és nem az a "nagyobb" veterános számomra legalább is kinek nagyobb az anyagi lehetősége mert ahhoz elegendő,hogy jókor volt jó helyen legyen. Ha lehet egy meghatározás féleség és ez csak szerény agyszüleményem: Az igazi veterános az ki a múlt értékeinek megmentésén fáradozik mindenféle anyagias hátsó gondolat nélkül. Persze az mit előállít az maradandó érték akár saját vagy utódai számára. Azok kik milliókat vagy még többet erre költenek Üzleti befektetők , de bocsánat annak a kevés olajoskezű kivételnek kikből nagyon kevés van! Talán úgy helyes ha azt mondjuk nem a pénztárca vastagsága határozza meg egy Veterános nagyságát és nem attól lesz valaki igazán az.Én személy szerint azokat az olajos kezűeket szeretem ide sorolni kik tevőleges alkotó munkát végeznek nem pedig a számlát kiegyenlítőt és pénzükkel hencegők! Bocsánat ha valakit megbántottam de nem szándékosan tettem, én azt hiszem pénzről bántás nélkül lehetetlen beszélni. Van kinek van és sokunknak nincs, de én erre szoktam mondani attól elkell venni ki sokat panaszkodik.

Komment

sepy nagyon nagy igazságokat írtál le!
                Abszolút osztom a nézeteidet ezzel kapcsolatban. Én azokat az embereket akiket csak a pénz motivál a veteránozásban (vagy akár másban is ) csak simán neppereknek nevezem. És semmibe sem nézem.

Komment

Eléggé álszent dolog ilyesmiket írogatni.Persze hogy nem a pénzért csinálod,meg persze hogy rohadtak a nepperek.Ez szerintem is így van,csak elég nehéz vonalat húzni.Nem tudom milyen régi cuccod van,legyen pl. motor.Sokáig újítgatod,a tenyereden hordod.Egy-két év alatt azért apródonként csak rámegy 100-200 ezer.Papírozásról nem is beszélve.Csinosítgatod szerelgeted,telnek a munkaórák.És előbb-utóbb eladósorba fog kerülni.Ez szinte biztos.Más tetszett meg,nagyobbat akarsz,vagy ami manapság sajnos egyre több:szarban vagy.Nem a jótékonyság lesz az első dolgod amikor kiírod az árát.Ami egyébként jogos,mert sokat dolgoztál vele.És ekkor jön egy olyan ostoba mint te most,és azt mondja nepper vagy, meg paraszt, meg téged nem néz semmibe,mert nem 10.000 forintért árulod.Ezzel az egyébként is savanyú szád íze,még keserűvé is válik,mert nem elég hogy meg kell válnod a kedvencedtől,még meg is bélyegzett egy senki.Ráadásul innentől sokkal nehezebb lesz eladni,ugyanis a vevők nagyon érzékenyek a nepper szóra.Ahol feltűnik,ott nem vásárolnak.Én sem szeretem a neppereket,de sajnos az internet,meg az arc nélküli hozzászólások beszennyezték ezt a veteránosdit.Hol vannak a régi szép idők, amikor az ugyanilyen beszélgetések börzéken meg találkozókon hangzottak el.Akkor is voltak nepperek,de láttuk,és ismertük őket.

Komment

Kedves fulton!

Szerintem különböznek egymástól a dolog, amikről írsz. Ha valaki megszorul és eladásra kényszerül a motorja, vagy a napi megélhetését finanszírozza a motorok adásából-vételéből, mások becsapásából.
                    Tételezzük fel, hogy van egy rendben lévő motorod amelyért korrekt árat kérsz, mert tudod, hogy minden darabja makulátlan. Természetesen Te jól eladni, a másik fél jól venni szeretne. Ha komolyak a szándékok akkor az egyezség megszületik, mindenki enged valamennyit. Ettől nem vagy nepper! De ha a vevő az X-et érő motorodért X/10-et kínál, na akkor Ő nepper!

Komment

Nem értettél meg.Arra próbáltam rávilágítani,hogy manapság egyre nagyobb divat lett neppert kiáltani.A reális ár meg egyrészt erősen szubjektív,de leginkább nem létezik.

Komment

Ok! Lehet, hogy nem értettelek meg, de azért van a fórum, hogy megértselek!
                        A nepper kiáltáshoz nem tudok szólni, valószínű így lehet, nem tudom. Viszont abban egyetértek veled, hogy reális ár nincs! Én is korrekt árról írtam!

Komment

Kedves fulton ! Én úgy gondolom hozzászólásomban nem sértettem meg senkit- nem is akartam. Nem bélyegeztem meg senkit és nem tettem bántó meghatározót.PL. nepper vagy bármi más. Csupán azt fejtegettem,hogy énhozzám azok állnak közelebb kik kétkezi munkájukkal mentenek meg egy-egy rég múlt idők műszaki csodáját! Én nemeladásra készítem a gépemet és nem fogom eladni azért biztosan mert nagyobbat akarok venni. Nosztalgiából vettem ezt a tipust mert sok évvel ezelőtt volt ilyen motorom. Ha esetleg eladó sorba kerülne akkor már vagy kenyérre vagy családom boldogulásáért tenném. Én azt hiszem a gépeinkre eltöltött munkaórát senki nem számolja mint ahogy nem is sajnálja mikor Pl.: a régi krómot súrolja napokig vagy az alkatrészeket vadássza néha évekig.! Az természetes hogy minden műveletet nem tudunk magunk elvégezni de ezért van ez a közösségünk,hogy egymást segítve/ nem becsmérelve/ megtanuljuk mind azt mely még hiányzik ismeretünkből. Erre mondják azt ,hogy a jó pap is holtáig tanul és mégis bután hal meg! de törekedni szeretnék én is még a meglévő agytekervényeim megtöltésén. Én gyönyörködöm egy-egy jól sikerült munkámon vagy annak csak részletén. Hiszen apró örömökből áll össze életünk és a Barátságnál mely oly ritka manapság nincs szebb. Veterános üdvözlettel:Sepy.

Komment

Bocs ne haragudjatok én neppereztem.
                            Azon hogy pénzmotivált az egyén nem azt értem hogy ha megszorul valaki számot vet mennyibe van a gép és eladja, hanem aki folyamatosan adja veszi a cuccokat gépeket extra profitot rátéve. És itt a hangsúly az extra profiton van. Esze ágában sincs megmenteni semmiféle régi vasat sem. Sőtt néha abban sem biztos mije van. Én a magam részéről kerülöm az ilyen embereket,és ha egyszer neppernek titulálok valakit azzal általában meg is szakítom a kapcsolatot, már ha volt.

Fulton mivel bántottalak meg és miért vagyok ostoba? Amit te leírtál történetet az nem alapvetően az anyagi haszonszerzésről szól. Egy neppernek pedig csak ez számít semmi más! Persze hogy nem kótyavetyéli el valaki a féltve őrzött motorját.Persze adódhat hogy el kell adni de ettől nem lesz nepper valaki. Egy nepper soha nem töltene éveket azzal hogy precíz aprólékos munkával feltámasszon egy öreg vasat. Neki ilyesmire nincs ideje. Nem forog a pénze. Szerintem legalábbis.
                            Ha valamivel megbántottalak vagy megsértettelek abban az esetben bocsánat!

Komment

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Esze ágában sincs megmenteni semmiféle régi vasat sem.
                              Az igaz, hogy egy nepper nem fog megmenteni egy motort sem, viszont sokszor kell a közreműködése, mert nélküle lehet csak a rozsda enné meg. Ez alatt arra gondolok, hogy egy "jó" nepper, aki sokat akar keresni az sok motort vásárol fel és nem várja, hogy megjelenjenek hirdetések a veterán aprón, hanem éjjel nappal bújja a honlapokat, járja a falvakat, becsenget mindenhova érdeklődik, előhalássza és továbbadja. Ez a része nagyon szép lenne, ha nem fillérekért venné meg és irreálisan magas áron adná tovább.

Ne értsetek félre, nem a nepperek pártját fogom, csak azt mondom, hogy van hasznuk is és sok olyan vasat találnak ami már rég el van felejtve, vagy esetleg a méhben kötne ki, de sajnos mindig ők járnak a legjobban.

Komment

Szia Blackmumus!
                                Amit te mondasz az is kétségtelenül igaz. Én sem akarom üldöztetni őket, és nem is bántom egyiket sem. De tény hogyha az ő szolgáltatását veszem igénybe akkor kicsit átverve érzem magam. Hmm ez van!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X