Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Nem lesz nagy segítség,a benzinszint mérésére,de ha megígértem,bár jó régen,akkor teljesítem.
A fenti képeken egy ős VW Bogár mechanikus Magura gyártmányú benzinszint jelzőjének műszere látható.Sajnos a jeladója ezidáig nem került elő,de az egy úszóval kombinált kétkarú emelőből áll.nem nagy "was ist das".Nekem úgy tűnik,hogy motoron ilyet alkalmazni elég nehézkes lenne,pontosabban én nem tenném.A képek alapjául szolgáló háttéren látható négyzetek 40x40 mm-es méretűek.
Az Amper nem a barátom -- csak egy kérdés ,ez itt nem a " melegvíz" ? Csak azt tudom , hogy régen se voltak hülyék --csak kevesebb bizbaszhoz fértek hozzá , ezért nem olyan csicsás , de azért jó lehet ez ? http://olx.hu/hirdetes/retro-folyade...tml#d2260335ec
Ötletes, ötletes - de én a benzinbe nem meríteném bele inkább. Lehet kevesebbet kellene aggódnom, de a pozitív meg a negatív elektróda közé jutó benzin/benzingőz a hengerben elég jó eredményekkel alakítja hőenergiává a kémiai energiát...
Van egy főállású méhész cimborám, neki meg egy romos Mazda teherautója. Abba tök jó lenne hűtőfolyadék szintet kijelezni, mert volt olyan eset, hogy kevés volt a 10 liter víz 300 km-re...
Ötletes, ötletes - de én a benzinbe nem meríteném bele inkább. Lehet kevesebbet kellene aggódnom, de a pozitív meg a negatív elektróda közé jutó benzin/benzingőz a hengerben elég jó eredményekkel alakítja hőenergiává a kémiai energiát...
Csak én láttam itt-- autó üzanyag szintjelző úszót ? Zsiga , Skoda ..........és valahány név a naptárban ---ott mint ha lenne egy + és - rádugva . Aztán egy rézdróttekercs oldalát nyalogatja 50 évig , le föl a lötyötő benzinben ( eggyeseknél pedig a mindig párolgó --csak 10 litert tankoltam )
Szervusztok . Minden "áron" , egyszerű és minimális benzinmérő kell valakinek , a következőket ajánlom: a karburátor és a benzincsap közé egy "T" osztót , a szabad végre pedig áttetsző "PVC" csövet , aminek a szabad részét rögzíteni a maximális benzinszint felett . A felső részbe egy visszacsapó szelepet is lehet tenni / amit otthon is el lehet készíteni /. Ennyi. Üdvözlettel.
Szervusztok . Minden "áron" , egyszerű és minimális benzinmérő kell valakinek , a következőket ajánlom: a karburátor és a benzincsap közé egy "T" osztót , a szabad végre pedig áttetsző "PVC" csövet , aminek a szabad részét rögzíteni a maximális benzinszint felett . A felső részbe egy visszacsapó szelepet is lehet tenni / amit otthon is el lehet készíteni /. Ennyi. Üdvözlettel.
Ez túl egyszerű. Az MTZ-ken is ilyen van, meg a Fortschritt kombájnokon.
Csak én láttam itt-- autó üzanyag szintjelző úszót ?
Amit én láttam, abban a jeladó egy ellenálláspálya volt - a régiekben komolyabb alkatrészekből, az újabbakban tulajdonképpen nyomtatott áramköri lapon lévő kis fém felületek. Ott is folyamatosan mér, tehát folyik át az áram az alkatrészeken és ebben van is némi rizikó, viszont az áramkör ezeken az alkatrészeken át záródik és emiatt kicsi a valószínűsége hogy bármi galibát tudna okozni az áram.
Ennél a speciális készüléknél viszont a folyadékon keresztül záródik a kör így a fotók alapján: amíg belelóg, addig vezet. Ha már nem lóg bele, akkor nem vezet, és a dobozban lévő kapcsolás a lámpán keresztül jelez, hogy lement a szint a beállított minimum alá.
Szóval lehet csak én vagyok - bocs a kifejezésért - beszari, de ezzel nem kísérleteznék.
Akkor inkább gyártanék lemezből gagyi fogaskerekeket (2 párat), pár egyéb alkatrészt és összehoznék valami hasonlót:
Komment